OOO

Ad

Ahad, Jun 14, 2009

Ke Mid Valley (Mcm-Mcm Aktiviti)

Semalam gi ke Mid Valley...cik abang masuk pertandingan bowling anjuran pejabat dia..alang kepalang ke sana baik akak tenguk wayang congkak jangan pandang belakang...

mula-mula imran takut nak tenguk cerita ni...tapi bila dah mula...tak takut langsung..kelakarlah cerita ni...rasa akak bestlah jugak...

Habis tenguk wayang...cik abang tak habis lagi main...kami solat kat surau sebelah jj...alahai punyalah ramai orang...dahlah surau ni kecik...buatlah 2 surau baru selesa sikit...alhamdulliah seronok tenguk anak muda sekarang rajin solat.

Memang nak pergi sini pun...anak akak bagi tau ada permainan kat sini...tulah sebab ikut hb akak..boleh gi banyak tempat..

Anak akak kerja part time kat sini...kerja hari sabtu dan ahad....dapatlah sikit duit...nanti kalau balik dia bawak goodies lagi..kalau nak berkenalan gilah ke sana ekk...hari ni hari terakhir..tapi kena bawak bil astro tau..
tengah chop kat kad penyertaan...tapi sebelum tu kena main permainan kat situ dulu.

Seronoklah imran dapat jumpa hero pujaan dia Ben 10....masa ni dapat jugak goodies Ben 10.

Bila tunjuk bil astro dapatlah borang peraduan...kena pergi ke setiap ruang pameran ... salah satu dari tempat pameran...kena pakai baju avatar ni...pastu ambik gambar...barulah dia cop setem..

Salah satu tempat pameran jugak...mereka kena pilih salah satu permainan kat sini...ira dan im pilih main congkak..imran tak nak colouring..

Mereka kena jugak main game kat sini...akak terlupa nak snap gambar mereka...akak lepak aje..malas nak join..

Bila ada segmen mat kacau dari astro ceria akak suruh imran ambil bahagian...

Dapatlah beg astro ceria dan bergambar dengan mat kacau..

Nilah goodies yang mereka dapat...bila dah borang tu penuh dengan stem yang di chop dapatlah beg kecik warna oren..

Tak lama kemudian hb call dah habis main bowling....alhamdulliah dia dapat tempat ke 3...dapatlah hamper ni..

Suami tak nak ambil gambar...ambil gambar dari belakang...dia tak perasan..

Memang suami akak ni minat main bowling...macam-macam hadiah dia dapat..tapi byk dpt piala dan skrg ni trend dpt piala cyrstal yang berat tu...buat menyemak almari aje..

Baik dapat ni...boleh jugak di makan...betul tak....akak menyemakkan almari hiasan dengan barang perhiasan akak lagi bagus...hi...hi...hi..termasuklah pinggan mangkuk lama..

13 ulasan:

  1. kak ina..ekekkek..tau la pinggan mangkuk antik akak tu lebih cantik..tak baik tau penat2 hubby akak main bowling..kasi chance la simpankan crystal berat dia tu..hehheehe..;)

    BalasPadam
  2. eh akak pun pi mid valley semalam.anis pun ke sana jugak..beratur panjang nak beli tiket star trek...tiket anis 1.30 ptg...akak pi pukul berapa..entah2 akak pun ada time tu...kalau org tak ramai mudah skit nak cam akak,tapi semalam ramai yg amat org kat mid valley..

    BalasPadam
  3. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  4. hi kak

    jom jenguk kami di shoppersjoint


    http://shoppersjoint.blogspot.com


    shopping kain for raya!

    BalasPadam
  5. salam kak ina..
    sy pun ada bowling tournament lastweek...first time main bowling in my life...muakekekek

    pas main adoiii sakit pinggang plak...tapi best ler :)(pas ni bole wat acara bulanan)

    BalasPadam
  6. wah..sambil tunggu suami..byk tempat dapat pegi yek,,suami menang..anak pon menang goodies.....
    akak tak main boeling sekali ke?

    BalasPadam
  7. wah kak ina seronoknya ke mid valley tu macam2 ada...budak2 pasti seronok...

    BalasPadam
  8. wah menang ye hubby k ina..

    BalasPadam
  9. salam eiyda..piala dia tu byk sesgt..kalau boleh jual kan best..tapi akak simpan jugak..syg nak buang..

    salam anis...klu tak nak beratur panjang..booked on9 aje ..senang cerita.

    salam shoppersjoint..tq sudi singgah rumaha kak ye..

    salam rozie..memang best main bowling kalau masa muda..klu dah tua ni tak tahanlah..sakit pinggang..

    salam boboiz..pernah main..tapi ashik masuk longkang aje..malaslah..

    salam ima..memang best mid tu..tapi wang pun mengalir mcm air..al maklumlah bawak anak2..tu nak..ni nakkkkkk..sabar ajelah..

    salam atty's..nasib baik menang...klu idak buat penat aje..

    BalasPadam
  10. wah memang lumayan hari tu ya kak.

    tahniah buat abg akak.

    BalasPadam
  11. Kat MV tu ada dua surau yg besar kat Ground floor kalau tak silap. Yang ada dlm Jusco tu memang kecik aje.

    BalasPadam
  12. alahai kak ina, kasilah can kat hubby akak nak tumpang almari tu hihihi.
    dulu2 kalau pergi kl selalu pergi mid valley tak tahu kenapa...
    p/s: nanti akak ambil kad kat blog ye...

    BalasPadam
  13. salam zue..memang dah rezeki kami anak beranak..alhamdulliah..

    salam sya..lepas tu baru akak tau ada surau kat lg..selama ni klu gi selalunya ke sebelah jj tu..

    salam suzi..tq bagi kad..memanglah akak tumpangkan hadiah dia..takkan nak buang.

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers