OOO

Jumaat, Julai 31, 2009

Makan...makan..makan

Dari hari Ahad petang ashik bawak yana makan luar...bagi dia peluang nak rasa masakan kat sini sebelum gi ke sana..

Lepas hantar ira kat asrama kami singgah makan kat kedai dekat asrama dia...tenguk tempat macam best aje..macam-macam ada....akak dan hb order char kueh tiaw....akak kata sedap...suami akak kata pulak tak sedap...kat pasar malam kat rumah lagi sedap katanya..murah pulak tu..

Keliling tempat makan ni...macam-macam makanan yang dijual...ada burgerlah, rojak.....suami order tahu bakar...memang sedap...

MMMMM...sedap...imran order lamb chop....masa ambik gambar ada pokcik kat sebelah meja akak kata.......ambil gambar lagi......bila akak snap aje...dia sebut...ambil gambar lagi...isteri dia senyum aje....ada akak kisah...akak punya sukalah...

Yana order sizling mee...bila rasa ... kurang sikit...macam kuah tomyam campur kicap pun ada...makan ajelah.....tak berapa sedap..

Hari Isnin temankan yana gi ke tm di jalan kuantan...pastu ke plaza low yatt ...dia nak beli barang...lepas selesai urusan .... ada banyak masa lagi nak ke sekolah ira...nak ambil dia balik..pasal nak join gi KLIA...

Lalu kat masjid negara..teringat ct delima kata ada orang jual sup sedap kat pejabat polis bukit aman...nasib baik jumpa....bagi akak okeylah sup tulang tu tapi dah suam...jadi kurang kicklah sikit..akak makan dengan gulai rebung (tak sedap sebab rebung tak masam) yana ambil ikan tenggiri masak sambal...sup ni kami share 2 orang.

Makan kat bangi....dekat dengan soho...tapi ke dalam sikit...dari luar memang tak nampak tempat ni.......dari KLIA terus ikut jalan kampung ...nak hantar russhid balik ke kolej...dia kata tempat ni best.......apa ke nama tempat makan ni...belakang dia ada village...

Akak order nasi putih bersama tom yam campur...air honey dew...
Ira..., russhdi dan imran makan mee sizling hailam...not bad...
Suami akak makan nasi goreng sotong...kesemua ni campur air dalam RM58.00...bolehlah...lepas hantar russhdi ke GMI...terus balik...

5 ulasan:

  1. inilah kerja mak bapak...jaga makan minum anak2...yer dak Kak Ina?

    BalasPadam
  2. salam kak ina, restoran kat bangi yg kak ina pergi tu dekat ngan traffic light kan? yg ade pondok tu eh? saya pun dulu selalu lalu situ kalo nak antar adik ipar ke GMI tu...

    BalasPadam
  3. Siap kena tegur lagi tu Kak Ina.. heheh..hentam je lah labu... ape kisah kan.. sepatutnye akak snap gambar pokcik tu skali baru die diam.heheheh

    BalasPadam
  4. iye ala. sibuk je pok cik tu. Suka hati kita la kan. Kita pun tak suka kalau orang cam tu. Sebab kita pun selalu amik gambor. Kekadang macam malu je. Amik gambar lain dulu. he he he.

    BalasPadam
  5. salam watie..hidup kan untuk makan..bangun tidur aje dah fikir apa nak masak utk family.

    salam siti..memang lepas traffic light..tapi tak ada pondok..kena turun bukit baru nampak..macam tempat baru bukak aje..

    salam ijan...tulah pasal..peduli apa orang nak cakapkan..kita punya sukalah..

    salam geraugebang...yelah memang penyibuk sungguh..menyampassss

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers