OOO

Isnin, Ogos 17, 2009

Abah pulak masuk ijn (mcm-mcm hal)

Baru balik dari institut jantung negara (ijn)..dengan hujan lebat berserta angin kencang akak terpaksa balik jugak sebab dah keluar dari pukul 9.00 pagi tadi bersama kakak akak...dah tak larat rasanya..

Abah masuk ke ijn tengahari semalam...hari ni ingatkan nak lawat abah..ikut jadual abah kena check jantung aje hari ni..rupernya bila gi kat wad ... nurse bagi surat suruhgi ke bahagian kemasukan...nak bagi tau berapa kena caj semuanya..

Bila di bagitau abah nak betulkan saluran yang tersumbat kat jantung tu dalam anggaran RM25,000.00....akak dan kakak dah pucat segalanya...Ya allah tak sangka sebanyak tu...ingatkan dalam RM3,000.00 aje..dahlah abah tak ada pencen..huwaaaa akak call suami akak sambil menahan air mata....sedihnya..kepala dah fening fikirkan..manalah nak cari wang sebanyak itu...

Okeylah .....nanti esok sambung..kepala dah lain macam...

19 ulasan:

  1. saya doakan semoga Allah permudahkan segalanya untuk akak dan keluarga. kak ina kena byk2 bersabar ye dgn dugaan Allah ni. Semoga abah kak Ina cepat sembuh.

    BalasPadam
  2. kak ina...
    semoga banyak bersabar dan semoga abah kak Ina segera sembuh...

    BalasPadam
  3. salam kak ina..mama kiter doakan segala kesulitan insyallah akan ada care untuk melepasinya..

    Berusaha, berdoa dan akhirnya bertawakkal kepada ALLAH..insyallah ALLAH akan bantu.

    Semoga ALLAH kuniakan kesabaran kepada kak ina dan keluarga.

    BalasPadam
  4. Akak dah 2 kali operate kat IJN. Tapi akak cikgu - sumer kerajaan tanggung.
    Setahu akak, boleh buat rayuan dikurangkan bayaran tu ... Try eh! Semoga berjalan lancar!!

    Precious weblog popular 1malaysia

    BalasPadam
  5. moga Allah permudahkan segala urusan dan moga abah kak Ina cepat sembuh.

    BalasPadam
  6. kak ina..
    harap akak sabar n tabah hadapinya..kite doakan smoga abah akak cepat sembuh..

    BalasPadam
  7. semoga abah akan akan pulih ya...

    BalasPadam
  8. SALAM KAK INA
    SEMOGA SEMUA BERJALAN DENGAN LANCAR HENDAK-NYA.
    AMIN

    BalasPadam
  9. Salam K Ina,

    Dengan ketabahan akak nie..saya percaya akak akan menemukan cahaya terang..percaya lah kak.

    saya harap abah akak cepat sembuh..

    BalasPadam
  10. sabarlah k.ina. moga Allah permudahkan segala urusan dan moga abah k.ina cepat sembuh. mmg kos pembedahan skrg ni tinggi. SIL sy yg kat Selayang tu operation kat Pusrawi RM30K+...

    BalasPadam
  11. Alahai Kak.. :(

    Bawak2 banyak bersabar ye kak. Jgn tension2 sgt. Kang akak plak yg sakit. Ai doakan semoga abah akak kembali sihat.

    KALAU la ai ni kaye banyak $, boleh je ai tolong...TAPI...huhuhuhu :(

    Akak kene kuat semangat + Tabah k...ai doakan yg terbaik utk akak sekeluarga..

    BalasPadam
  12. k ina..kena byk bersabar la yer..eriey doakn abah selamat..

    BalasPadam
  13. sabar laa kak. nnt ada laa rezeki utk ubat abah tuh. btol kata lili kt atas tu kita bleh buat rayuan minta kurang. insyaAllah boleh.

    BalasPadam
  14. Mahal nye kos rawatan tue ye kak.. kite doakan abah akak selamat dan dipermudahkan urusan semuanya...

    BalasPadam
  15. moga sembuh cepat ayah akak. Saya dah laluinya dulu 3 tahun lepas. huhu.. memang tak keruan menunggu di luar bilik operation.

    BalasPadam
  16. salam ain..terima kasih bebanyaklah bagi semangat kat kami sekeluarga.

    salam nj..tq very much..akak terharu..

    salam mamakiter..terima kasih..

    salam lili11..masalahnya kami tak ada kerja gomen..yang kerja gomen cuma adik ipar...akak dulu kerja gomen tapi dah berhenti..

    BalasPadam
  17. salam lupekanje...terima kasih..


    salam mummyseri..terima kasih juga dari akak..

    salam umi_e...nak ucapkan ribuan terima kasih jugak..

    BalasPadam
  18. salam daydeck..tq very much...


    hai welly..tq jugak ye..


    salam azita..mahal jugak ek..mcm mana boleh settle semua tu..

    salam ai...alahai ai...terharunya akak baca komen kamu...kamu dahlah sakit...jaga diri baik-baik...

    BalasPadam
  19. salam eriey...terima kasih...

    salam linn...alhamdulliah dah dapat kurang dah..terima kasih bagi semangat..

    salam ijan..tulah pasal..mahal bebeno..nak buat cam na kan..


    salam fad.. orang yang mengalami baru tau macam mana susahnya bila ada keluarga yang sakit...

    BalasPadam

Adsense

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers