OOO

Sabtu, Ogos 15, 2009

Cara Nak Masuk Nuffnang

Ada juga soalan dari adik-adik terutama dari zura, isha dan syariza09...... tanya cam na nak masukkan iklan nuffnang..kat bawah ni akak dah letak cara dia...cubalah ye..mana tau nanti kamu punya duit lebih banyak dari akak punya...

Kalau nak diikutkan akak belumlah banyak sangat reader...taklah fofular sesangat...tapi dapatlah sikit duit dapur walaupun mula-mula dapat dalam RM0.50 sen....sekarang ni adalah dalam RM5.00-RM10.00 sebulan..

Jadilahkan....sekarang ni sape nak bagi RM10.00 sebulan kat kita...cuma kena rajin update bloglah.....akak tak ambil dulu sebab ciput sangat...kenalah tunggu berbulan-bulan barulah best....tapi akak nak tunggu setahun barulah claim...

Macam akak kata dlm N3 yang lepas...

1. Mula-mula kena bukak website nuffnang....

2. Pastu registerlah...cam biasa..nama..alamat... (takkanlah tak tahu..kalau dah ada blog mestilah tau macam mana nak isi.

3. Pastu kena pula isi Blog Manager pulak...isi nama blog...urls dan bahasa apa yang kamu gunakan...nak guna hindi ke...tamil ke...dalam blog terpulanglah...tapi akak guna bahasa melayu baku walaupun kadang kala tersesat ke bahasa rojak...

4. Step seterusnya...kenalah isi borang survey pulak dari nuffnang.....dia dah siapkan jawapan..soalan bukan susah pun...akak yang tak pandai ni pun boleh isi....takkanlah adik-adik yang terror tak leh jawab......tick aje dalam kotak jawapan yang rasanya sesuai dengan soalan....

5. Bila dah tick semua soalan add adv untuk ambil coding yang ada nak paste kat blog...

6. Pastu pilihlah pulak nak letak kat mana iklan nuffnang ni...nak letak kat atas (header), tengah-tengah (between content) ataupun tepi(sidebar)... nak letak 2 pun boleh macam akak...(bukan tamak ye...) nanti akak keluar layout tunjuk kat mana kamu nak letak....pilih ajelah...

7. Kalau kat tepi (sidebar).. klik add a gadget-html/javascript..pastu paste codding nuffnang dan save.

8. Kalau kat atas (harder) copy coding untuk harder pastu gi ke layout-edit html..tick Expand Widget Template dulu dan cari coding letak coding nuffnang dibawah coding ....

9. Kalau nak letak tengah-tengah (between) pulak...cara dia lebih kurang macam cara no 8...

8. Cubalah ye...kalau tak jadi jangan marah tau...tapi insyallah jadi..

7 ulasan:

  1. betul tu kak ina..saya mula2 dulu pun 50 sen jee..then naik 10.00...sekarang ni aje ada sikit lebih...apa2 pun terima kasih pada semua pengunjung blog...apa2 pun rezeki yg kita terima walau byk mana sekali pun, tetap bersyukur....

    BalasPadam
  2. nuffnang sy pulak..elok2 jumlah rm60 tetibe nak kuarkan tinggal rm40! bole lak gitu..

    BalasPadam
  3. menarik tu..sekurang-kurang ada juga pendapatan tambahan.. ye tak kak

    BalasPadam
  4. salam..akak,kita dah mendaftar dengan nuffnang agak lama.tapi sebab tak tau,memang tak pernah buat apa-apa pun la.termasuk add coding dan ape ape ntah..jadi macam mana kita nak mula semule sekarang ni ek?

    BalasPadam
    Balasan
    1. mualaikumsalam sibuah ceri
      tak payah daftar balik..cuma gi ambik coding html tu..buhlah kat 3 tpt cam akak tu..

      Padam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers