OOO

Selasa, Ogos 04, 2009

Mari Melawat Davengare, India

Sekarang ni kan dah canggih..taklah macam dulu-dulu..kalau anak gi ke luar negara..hati risau..pasal tak tahu macam mana tempat tu...nak tunggu surat pun lama...nak call mahal...duit pulak tak ada...

Sekarang ni senang..dah ada line internet boleh ym...boleh tenguk gambar..boleh tenguk facebook.....yana pun call akak aje dari sana...sebab murah giler....nak sms pun taklah mahal sesangat....senang hati tenguk gambar ni...lega sikit dan hilanglah sikit risau tu...lagipun ramai pelajar malaysia kat sana..ada juga pegawai dari jpa kat situ.

Gambar ni semua ambil dari facebook yana...layan ajelah...mana tau lepas ni ada yang nak melawat tempat ni...ha..ha...ha..

Lawa jugak kan..air port ni..

Airport Bangalore (bukan bangladesh tau)

Alhamdulliah dah selamat sampai....lepas tu lepak kat hotel di bangalore...pagi baru bertolak ke davengare..

Kesian tenguk tempat duduk dalam bas ni...ala-ala bas mini...perjalanan nak dekat 5 jam...jalan pulak teruk...nasib baiklah mereka ni muda lagi...kalau macam akak...alamat sakit pingganglah..yana kata ni bas kolej...kalau bas biasa..lagi teruk...

Lawa tak menaci ni...okeylah tu..besar giler lukisan..orang rabun pun boleh nampak..

Tenguklah plaza tol mereka ni...tulisan kat atas pun masih pakai tangan...

berhenti sebentar sebelum meneruskan perjalanan ke davengare ..ala macam tempat r & r..tapi kat malaysia lagi lawalah..

Bilik pelajar malaysia...berkongsi 2 orang sebilik...bolehlah..janji jangan tidur di atas lantai udahlah..ada air cond pulak tu. Bersyukurlah jugak...kat rumah pakai kipas angin aje..rasanya lawa lagi bilik ni dari bilik di ktt...

bukan nak mengumpatlah..tandas ni 100 kali lagi lawa dari ktt tau...

dari luar ..cam okey aje..ambil dari fb nurul hamidah

bersama-sama teman se pengajian..ada yang ambil medic jugak...

Waktu malam di bandar (ke pekan) davengare..


Yang tak best...banyak binatang ni...

Bila tenguk air muka masing-masing macam happy aje...ibubapa dan kaum kerabat taklah susah hati...ada pulak cafe macam ni...

nasib baik ada ais blended...jadi taklah mereka mengidam..harga tak tahulah berapa??

supermarket....alahai...elok jugak..duit tak habis..suka tenguk motor kat sini..boleh buat koleksi..

Orang india dengan kriket tak boleh dipisahkan..

Gambar kat bawah ni ambil dari facebook kawan yana...

dalam BSC..tmpat jual textile..ad aircond..best2

Sape nak order sari...sila angkat tangan...

Sesaknya jalan kat sini...dengan kereta, motor, lori dan auto...

Jalan di bandar davengare..macam jalan kat mana ek...ada ke jalan macam ni kat malaysia?

Tenguk betapa happynya pelajar malaysia di sini.....depan kedai buku MAHALAXMI di AVK road...tq Ahmad Faris
From the album: jalan2 d davangere by Ahmad Faris

12 ulasan:

  1. kak ina..
    alhamdulillah yana da slmat smpai kt sana n ok je kan ctuac nya..best kan jaoh belajar byk pengalaman tu..

    seri da trime email akak,,
    thank u :)

    BalasPadam
  2. bestnye yana..yda doakan anak akak berjaya di tempat org..pasnie bleh akak g jalan2 sana

    BalasPadam
  3. Tentu lapang rasa di hati akak kan...syukurlah!!!

    BalasPadam
  4. Syukur dia dh selamat sampai. Mmg nampak cam selesa je bilik dowang..nampak dowang pon happy..moga sume selamat.. :)

    BalasPadam
  5. dah angkat tgn ni nk oder sariii!!!! nampak x?????...hehehehe

    BalasPadam
  6. teknologi sekrg ni mmg canggih kan kak..??? tak yah risau2 lg. tgh2 mlm buta pun masih boleh dok calling2.

    psst..lawanya tandas dia!! konpem nak buat bisness pun tak geli!

    BalasPadam
  7. Salam kak ina...
    maaf, lama tak kemari...

    bestnya tgk anak akak...
    nanti2, akak blehlah pi ziarah dia di sana...
    :)

    BalasPadam
  8. kak ina...order kain saree 2 set, utk raya tahun depan :D, serius nih!!

    BalasPadam
  9. Salam Kak Ina..seronok tgk dorang dah selamat sampai sana.. harap2 semua akan ok lah utk study dorang... tempat tue takde supermarket besar2 bagus juga... takde lah dorang nak pikir shopping jer...heheheh

    BalasPadam
  10. salam seri...senang hati bila tenguk gambar anak-anak malaysia tersenyum gombira dia sana..

    salam wahida...insyallah..niat hati memang nak ke sana..tapi entah bila..

    salam watie..memang hilang sikit risau di hati bila dah tenguk tpt dia tu..

    BalasPadam
  11. salam ai..tgk tpt mcm ok..tapi kena gi tgk jugak..nak puaskan hati..

    salam ana...terkenan jugak dgn sari ek..nanti..duit byklah gi sana dan shopping kain sari..

    salam ain..tulah..tgk tandas kemain lawa..harap-harap tpt tinggal pun oklah jugak..

    BalasPadam
  12. salam tc..akak tahu kamu bzzz memanjang..janji jangan tak jenguk langsung udahlah..

    salam ijan..betul tu..bgs tak ada tpt shopping besar2..jadi ada duit nak balik selalu..

    salam rozie...entah bilalah akak nak gi kat sana..kalau akak gi insyallah akak akak carikan..

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers