OOO

Rabu, September 16, 2009

Resepi Biskut Dahlia

Tahun lepas pun ada jugak buat biskut ala-ala dahlia ni..tapi ikut resepi lain..akak buat lagi tahun ni sebab imran  dan ira pun suka biskut ni...kali ni akak gunakan pulak  resepi alongroz mak kepada baby liana (kebetulan sama pulak nama hujung dengan nama anak akak...tersedak agaknya dia kat sana)  ..senang aje nak buat biskut...main pancit-pancit..buat pun sekejap aje..terima kasih ye alongroz..akak c & p ye..tapi omputih punya bahasa da....takkan nak translate..


INGREDIENTS:
300g Butter
160g Icing Sugar
2 Egg Yolks
1 tsp Vanilla Essence
240g Flour*
100g Cornflour*
160g Custard Flour* (*mix)
Red Cherries for deco-akak tukar ke coklat chip sebab tak ada stok ceri..lagipun tak sukerlah potong ceri kecik-kecik..tang melekit tu yang malas..
METHOD:
1. Beat butter & sugar until white.
Add in egg yolk & vanilla essence & beat until fluffy.
Mix in flour mixture.
2. Press with Dahlia pump onto a greased baking tray.
Bake at 160C for 15 minutes.

                                                                               Sebelum di bakar 

2 ulasan:

  1. dulu mak saya suka buat kuih dahlia ni. saya pun rajin ler nak nolong. now ni mak saya suruh saya beli kuih2 yg lebih glamer dr kuih dahlia ni pulak.adoii!!!

    BalasPadam
  2. salam ain..baguslah mak kamu ikut peredaran zaman...kelakarkan ..org baru nak buat biskut lama..org lama nak merasa kukis baru...dah jemu agaknya mak kamu tgk benda yang sama..

    BalasPadam

Adsense

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers