Isnin, September 07, 2009

Buka Puasa Bersama Bloggers Nuffnang

cam biasa ek...tahan nafas..sape semput akak tak tahu..kan akak suka letak gambar banyak-banyak
 Kami sekeluarga bertolak dari rumah dalam pukul 5.30 petang...semua pergi...tapi suami akak gi ke masjid as syakirin di klcc....dia malas nak join...ingatkan nak bayar si i mran dan ira...rupernya kena duduk asing-asing...member nuffnang kena duduk di tingkat atas..imran dan ira kena duduk makan kat bawah...takkanlah nak biarkan mereka berdua kat situ..bahaya....macam-macam orang yang ada di luar tu..kang kena culik kang,,baru akak menangis hilang 2 orang anak...

 Ucapan dari wakil  nuffnang Nicholas nasib baiklah dia cakap pendek aje   (dia cuba speaking malay..tapi kelakarlah....translate tak betul..kami suruh dia speaking omputihlah pulak...)entah kenapalah gambar akak ni  semua gelap.......
Terpaksa bincang dengan anak-anak....sape yang nak bawa imran gi makan bukak puasa kat luar...nasib baiklah firdaus beralah..dia bawak adik dia makan kat tempat lain...tak berbaloilah bayar buffet...seorang RM49++ dan kanak-kanak R19++....mereka makan kat burger king kat dalam klcc..yang tinggal akak, russhdi dan ira.  Kesianlah macam tu...lagi pun imran tak boleh joint kat sini...sebab dia bawah umur.
Bersama dengan rina orang dari nuffnang...cun kan dia ni...
pastu kena pakai badge ni..oleh sebab gambar tak berapa cun...mungkin sebab anak yang ambil kot..akak minta kebenaran dengan tuan punya blog sawanila.com.nak ambil gambar dari blog dia..
bloggers  jugak ni..tapi duduk kat meja lain...
 bersama fana dari blog http://alamfanacinta.blogspot.com/s(wah..mentang-mentanglah tengah ehmmm...nama blog pun ala-ala ke situ jugak..jangan marah..)....nasib baiklah fana ni riuh
Antara kueh mueh yang di sediakan..kueh serimuka...akak tak pandang pun ...sebab dah biasa jumpa (ewah eksyen)

Puff ni  ni memang sedap...akak ulang makan ni aje..makan makanan yang jarang kita buat..kalau yang biasa akak tak pandang sangat...


antara pencuci mulut..bila balik dari solat..tinggal sisa ajelah..

Untuk berbuka kami makan karipap dan puff dulu...minum air sikit dan terus gi solat kat surau kat bawah dulu..
yang ni pun sedap....macam cream di campur dengan buah strawberry....dan coklat
tu pun sedap....
ni pun tak sempat merasa..nasib baik tak kempunan..
ada kuewtiaw , bihun dan mee sup dan kari
air lemon ....sedap.....
pas tu ada air sirap bandung...dan air sirap...yang tak best sebab tak ada air panas..akak memang dah biasa minum air panas
kerabu mangga
 
russhdi punya 


 
tengah makan baru teringat nak snap..sebelum tu makan nasi sikit dan ayam pandan..

ada jugak kerabu dan salad..sesuai untuk yang berdiet...akak taklah.. 
para blogger bersama partner  beratur ambil makanan sebelum azan berbunyi....
lepas makan-makan ada pulak games...patutnya sape yang tak dapat sambung kena denda..tapi masing-masing tak nak...akak dah suspen..malulah kalau kena denda...lelama .main aje untuk suka-suka..
1 ekor katak  masuk dalam air .....pop....2 ekor ikan (bukan ikan ma..tapi katak...tq fana..ingatkan akak...luperlah) masak dalam air pop..2 ekor katak  masuk dalam air..kena ulang 2 kalilah pulak..lelama semua luper...tak sempat kira..
lelama masing-masing terpinga bila sampai 8 ekor katak  masuk dalam air..pop...pop..semua dah bantai gelak.. 

russhdi di keliling oleh aweksss..glamour dari mak dia...ashik muka dia aje...puas kena kutuk kat blog orang lain...

 
oh bulan cuba menyembunyikan identitinya..tetapi...dah tak leh sorok dah..semua dah tahu..

beza antara gambar akak dan gambar prolepas tu sessi bergambar, klik sana...klik sini...perasan macam orang glamourlah pulak..
kesian imran bila firdaus habis solat....dia kena ikut abang dia keluar...nak gi ke toys &rs...nasib baiklah muka dia happy....sebab dapat jugak merasa apa yang akak makan...
 
 opppp belum ready lagi...sebelum balik macam biasalah...gambar beramai-ramai
macam biasa...no camera please....poraaah...orang lain ambil dia boleh senyum lebar...bertuah punya anak...
nilah cameraman yang baik hati bagi akak ambil gambar dari blog dia...nasib baiklah ada jugak muka dia...kalau sape-sape nak tenguk lagi gambar yang happening gilah ke blog beliau di sawanila.com under SawaGallery
terima kasih sekali lagi..lain kali mintak gambar lagi...

29 ulasan:

  1. amboiii...meriahnyaaaa!!!!

    BalasPadam
  2. lah kak..camne saya buleh termiss nih..huuu

    BalasPadam
  3. wah kak ina
    seronknya
    dpt berbuka bersama bloggers
    meriah sngguh

    BalasPadam
  4. hi kak!
    im aidi-safuan...yg pakai baju melayu kaler maroon tuh..berjiran table rupernyer kita.hehe

    BalasPadam
  5. kak!!! tkdelah saye tk happy duduk ngan akak... hikhik happy lah kak... =) semoga dpt jumpe lagi len kali ye...

    BalasPadam
  6. hye akak,
    xdpt tegur aritu, next time kite bertegur :)

    BalasPadam
  7. meriahnyekak!
    heheheh...dashatla akk neh...salutelaa...heheeh

    BalasPadam
  8. kak ina..
    syok ye berbuka di luar dengan rakan blogger.

    BalasPadam
  9. membayangkan kalau rushdi dah ade belog sendiri.. mesti penuh gamba die.. hehe..

    apepun, bergigam adelah amalan yang menyeronokkan!

    jadi, jom bergigam!! hehe..

    BalasPadam
  10. wah kak majlis meriah makanan pon enak2 yek..
    best skali skale kumpul reramai cam tu :)

    BalasPadam
  11. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  12. wah...dh update yek..
    ala..x per...walaupun kamera murah..
    still leh nampak kan gmbr nya..
    hehehe...
    x derla gelap mana pun..
    ok jer la kak ina..
    anak kak ina dh mcm mak dia..
    pantang nampak kamera..
    standby jer..
    nice to meet u too kak ina..
    lain kali kita borak lagi yek..

    BalasPadam
  13. kak..

    nice posting kak...
    nanti kalu ada event apa apa... boleh ler panggil saya amik gambor ye.....

    BalasPadam
  14. Kak, spelling nama I ialah Nicholas!

    BalasPadam
  15. hye kak ina!dah update dah.dan gambar juge hehe.anak akak sume comel giler..nice meetng u btw!

    BalasPadam
  16. nape tak perasan akk masa tu???
    haish...sy kena lebih peka ngan keadaan sekeliling selepas ini...
    salam kenalan akk!

    BalasPadam
  17. salam ain..memang meriah...meriah dengan makanan dan orang-orangnya..



    salam dd..memanglah best..angkut semua anak...

    salam ungku nor...tak check kat event nuffnang kot..lain kali kena bukak selalu..

    BalasPadam
  18. salam hasni..meriah memang meriah..
    sekali sekali kan...

    salam aidi..lainkali klu jumpa sapa meyapa lah kita ye..



    salam nad..insyallah nanti kita jumpa lagi..

    BalasPadam
  19. salam teha...tq lah bagi penghargaan cam tu..


    salam Dyalycious..lain kali kalau ada rezeki..kita saling sapa menyapalah ye..


    salam yuyun..dia tak minat nak bukak bloglah...gigam tu apa ke bendanya..

    BalasPadam
  20. salam mummyseri..sekali sekali berborak..makan-makan cam tu bestlah..



    salam Afra...tqlah kata anak-anak akak comei..lain kali jumpa lagi..

    hai nicholas..sorry aaaaa.

    BalasPadam
  21. salam Kheirul..klu event kecik..tak yah panggil kamu..klu anak kawin lehlah kot..tgk price ye..


    salam ♥♥relyza♥♥..akak yg paling senior dan paling semangat kamu tak perasan...adusss..tak apa..lepas ni klu jumpa kita saling sapa menyapa ek..

    BalasPadam
  22. waa..tader dlm gambaq ramai2...
    kita duk meja lain2 ari tu eak..
    nanti contact2 le kak ina..

    BalasPadam
  23. br nk komen kt blog akak nihhh...~
    hikhikhik...
    best ar jumpe akak..:)

    kak, yg games tuh bkn anak ikan lahh..anak katak jatuh dlm kolam...hehehehe...

    BalasPadam
  24. kak ina, gigam tu gila gambar.. atau dalam kate lainnye.. gile bergambar.. hehe..

    BalasPadam
  25. Bestnyer..
    Kalau lah dapat join
    :)

    BalasPadam
  26. ada anak kecik takleh la nak ikut kak ina..hehe

    BalasPadam
  27. fuh!! besh.... sy pon kalo g tmpt2 mcm neh, x nk der mandang kekuih paso ramadhan neh.... nk belagak gaks... sy dok ulang mender2 yg x penah jmpa...nyam3!! yg pasti, meja dessertlah akan selalu menerima kunjungan sy....

    BalasPadam
  28. n@m@n.... x mesra family laa kalo mcm tuh kan? cian ank2 kiter x leh nk enjoy kt saner...(mcm dijemput...eheheheh)

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers