OOO

Rabu, September 09, 2009

Iklan Dulu-Dulu (Kat KLCC)

Lepas suami akak turunkan kami semua di pintu masuk klcc...dia gi ke masjid di situ...kami jejalan dulu..sebab ada masa lagi...nampak ada pameran ni..
akak bukan tenguk pasal kemerdekaan...tapi sukerlah pulak tenguk iklan zaman dulu-dulu...suratkhabar  (dah di besarkan) news strait time  keluaran tahun 1960, 1961, 1962 (akak  belum lahir lagi)..
 iklan minuman F & N..kalaulah ada lagi botol ni...boleh buat kenangan...
akak tertunduk nak ambil gambar iklan ni..staff yang jaga pun naik hairan...apa ke hal lah dengan akak ni...ada aku kisah..dah nama blogger...semua nak di ambil gambar...

ada jenama yang masih ada sampai sekarang ...seperti alat makeup ni..tentu masa dulu orang kaya yang mampu pakai benda ni...barang omputih..

Roti sunshine
Sup kimball
F & N  walaupun kilang di jalan sungai besi dah di tutup..
Jam rolex
Cat sissons..
dulu pakai tin aje..sekarang spray ajelah..

 kalaulah dapat tin macam ni...di jual semula...mesti melambung harga dia ni...

 Radio philip ni pun sama...
keju kraft..lamanya di pasaran

aircond jenama ni pun masih ada lagi rasernya...
 Rokok ni rasanya dah tak ada kot...

yang ni  pun sama
mungkin dah di tukar dengan essen chickenjenama brand

brand ni tak perasanlah pulak.....rasanya dah tak ada lagi kot...
dapur ni pun dah tak keluar lagi brand ni lagi rasanya
iklan kek..cold storage jugak yang buat...

salah satu iklan minuman keras....
 sempatlah jugak si firdaus ambil gambar camni.....merdeka....konon nak ikut tangan tunku abdul rahman.......tangan si imran buat peacelah pulak..tak patriotrik langsunglah si im ni..
Bila habis snap gambar...masuk isetan kejap...saje window shopping....bila keluar nak the apartment (tpt makan) ternampaklah pulak air pancut ni...

 jarang dapat tenguk macam ni sebab akak tak pernah keluar waktu petang dan malam kat klcc ni..manusia punyalah ramai...

Kami keluar dari tempat makan nak dekat pukul 10.00 malam..mak datuk orang masih ramai lagi..tapi banyak yang couplelah...macam-macam ragam aje...
 ingatkan nak ambil gambar ira berlatar belakangkan gambar air pancut..masa akak ambil gambar ni tak perasan ...bila nak tepek gambar barulah perasan.....adalah pulak org berpeluk kat belakang dia..teruklah pemandangan kat klcc ni..macam-macam orang ada..tak segan silu berpeluk cium...mcm ni tak leh gi selalu..bahaya...klu ira tenguk gambar ni mesti dia malu..
tuan punya blog pun nak interframe jugak....

Tunggu cik abang datang jemput...
 imran dah penat..akak suruh berdiri pun dia buat toya aje..tengah belek kad hari raya baru di beli.. nak bagi sape tak tahulah...padahal dia dah beli kat sekolah dan bagi member-member kamcing dan cikgu dia..

14 ulasan:

  1. dulu banyak benda-benda yang klasik kat umah tu. tp lpas pindah randah umah, abis mak ngn atok gi jual. tp murah je la.
    agaknya tktau lg kot value sbnr, mahal.

    ;)

    BalasPadam
  2. salam kak...menyampah tengok couple kat blakang gambaq anak akak tuh...kalau saya mau tendang masuk tasik...

    BalasPadam
  3. chait...rosak tul pemandangan kat belakang tu kan..
    nak ambik air pancut..
    ter ambik org ngedate..
    huhuhuhu...

    BalasPadam
  4. seronok pulak tengok iklan2 lama tu!

    BalasPadam
  5. klasiknya iklan2 tu. hmm.. dulu2 pakai kartun jer kan. takde model seksi meksi mcm skrg ni. orang yg tegok pun wat tambah dosa.. huhu

    BalasPadam
  6. seronoknya nengok akak n anak2
    bahagia je ni
    jeles hasni

    BalasPadam
  7. Saya pun tengok pameran tu jugak. Tapi tak terpikir nak tgk iklan. Myb sebab akak ni kreatif kut, tu yg lain dari yg lain. Cayalah akak. Best n menarik kan iklan zaman dulu2.

    p/s Rosak gambar anak akak dek latar belakang mcm tu. hehe.

    BalasPadam
  8. Salam Kak Ina....Leya rasanya dah 3 tahun tak gi KLCC tu almaklum la jauh kat JB...tak de masa nak gi..tumpang tgk gambar akak je la...hehehe

    BalasPadam
  9. banyak2 tempat klcc ler yang paling saya nyampah nak pegi. Sesaknya mangaaihhh...

    BalasPadam
  10. salam prettyrain..sayang ekk mcm tu..nak buat camna..org dulu tak tahu benda mcm tu boleh jual di internet...mahallah skrg ni org jual item oldies..


    salam alimaz...jom kita gi sana tendang orang yg tgh peluk-peluk tu..akak pun menyampasss..


    salam sumijelly..tulah tak perasanlah pulak...nak buat camna..sampai kat umah baru perasan..

    BalasPadam
  11. salam ain..tu sebab akak ambil gambar iklan ni..teruja tenguk iklan yang ada sebelum akak lahir lagi..


    salam h4ni3..ah..ahlah betul kata kamu tu...guna cartoon aje lagi bagus dari model yang pakai seksi meksi tu..baik lelaki ataupun perempuan...


    salam hasni..bahagia ke...yelah kot...alhamdulliah..

    BalasPadam
  12. salam alang...tqlah puji akak..merah muka akak bila kamu kata akak kreatif..betul tu..teruklah kat luar klcc skrg ni..patut kena ada orang jabatan agama tunggu kat situ..


    salam leya..waktu siang sesuailah ke situ...waktu malam banyak hantu..


    salam fad..tgk ajelah..lama tak gi situ..jrg trn kay ell ke..

    salam atty's..peminat oveltine rupernya..

    BalasPadam
  13. sume brand tuh ader lg....teringat kenangan iklan meggi kat tv tahun 80-an

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers