OOO

Rabu, September 09, 2009

Pizza Lagi


Sebelum di bakar


Yang ada bawang ni untuk akak dan suami..anak-anak di buangnya bawang tu...
  Buat lagi pizza hari minggu lepas...anak-anak tak  jemu makan pizza ni...oleh sebab akak pulak banyak virus R...akak buatkanlah jugak...seperti biasa ambil doh gunakan resepi chef ah mat gebu...memang best doh dia sebab ada mcm-mcm dalam doh tu..terutama bawang putih...bila bakar upmhh sedap.

Kalau nak resepi...rujuk kat resepi soft crust pizza ..label pizza tapi kali ni akak tak gunakan sambal..akak gunakan lebihan kima daging..saje buat lebih kima daging tu ....lepas tu  simpan dalam peti sejuk...bila nak guna akak panaskan sekejap dan campurkan sos tomato sedikit bersama oregano dan pizza herbs..

 TOPPING

  • sedikit minyak zaiton
  • cendawan butang-dihiris nipis
  • hotdog cheese (ayamas)-dipotong serong
  • kepingan black olive-ni maz yang duduk di bahrain bagi-maz..tak habislah lagilah..ada skt lagi.
  • slice cheese smoke bbq brand scs-dipotong memanjang
  • sedikit serbuk lada hitam-aji shio
  • mozarella cheese secukupnya
  • beef salami-disiat-siat
  • 1 biji bawang besar-dipotong bulat
  • stick crab-dipotong serong     
  • nenas dalam tin-dipotong 2


Dapat 3 keping tau...masa ni terluper nak bubuh salami...dah masuk oven baru teringat...



Jadi untung ke tak untung buat sendiri..kalau ramai lah...kalau berdua baik beli aje..



Tapi kena jugak masak memasak sebab cik abang tetap nak makan nasi


Apa nak buat...perut nak  juga makan jugak nasi walaupun sedikit...

15 ulasan:

  1. Tabik kak Ina....akak memang super mum!!

    BalasPadam
  2. kak....nak sikit kakkk...
    lapaaaa..~
    sedapnye nengokkk...

    BalasPadam
  3. bulan2 pose ni kena kuat semangat nak masuk blog akak ni..

    BalasPadam
  4. Kak Ina saja TAUUUUU!!
    I tak tahan PIZAA PIZZA nii..he he he
    .
    .
    .
    .
    Boleh tak,
    Kak ina buat DOH nye..
    saya buat TOPPING nye saja..
    he he eh

    BalasPadam
  5. kak inaaaa!!! nak sikit pizza tu!!!

    BalasPadam
  6. kak ina...
    sabar jela nengok pizza ciptaan kak ina tu...sarat sungguh....mau angkat pecah berderai...sikit punya banyak topping...akak memang puas hati!!!!

    BalasPadam
  7. buat sendirik memang muai topping dia kan kak?

    BalasPadam
  8. akak,piza yang marbeless nyer..yummeyy meleleh air liur bulan puasa..hehe

    btw, salam perkenalan yer...

    nizaa
    http://kancilbiru.blogspot.com/

    BalasPadam
  9. salam watie..tersipulah akak kena panggil mcm tu..kamu pun sama jugak supermum..



    salam fana...klu cedap tgk..cubalah buat sendiri dgn member-member..


    salam mummy2haqq...sabo ek..godaan matalah tu.

    BalasPadam
  10. salam atty's...dah masuk indah water dahlah..


    salam ashley...ala kan kamu dah cuba hari tu..dah jadi..buatlah lagi...seronok tau tgk anak-anak suker makan..


    salam ain..jomlah datang umah..

    BalasPadam
  11. salam nj..kebetulan kat umah bahan semua ada...letak ajelah atas tu..




    salam un...memang bestlah ungku..klu kamu buat tentu anak bongsu kamu suker..


    salam aisyah..mood pizza tengah ada..virus R dah datang..tulah sebabnya rajin nak buat..

    BalasPadam
  12. salam perkenalan jugak buat nizza..jemputlah datang selalu...terima kasih sudi singgah..

    BalasPadam
  13. woww..selra nyerr..but tak derr masa nak cook laaaaaaaa.....sob..sob...

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers