OOO

Rabu, September 16, 2009

Siapkan tempahan biskut rayer




Nilah biskut yang di tempah oleh kakak, saudara dan adik ipar...Dua-dua biskut memang akak buat jual bila tiba musim raya..dah bertahun dah akak buat ..

sejak dari masa akak bekerja lagi...dulu lagi banyak sebab masa tu akak muda lagi dan tengah rajin..

Sekarang ni akak tak berani nak ambil banyak-banyak sebab takut tak larat...dengan duit ni lah akak dapat beli barang spt beg tangan ke..

Pasal malas nak mintak duit dengan cik abang....banyak yang perlu suami akak tanggung...sebab semua anak masih belajar lagi...kesian pulak dia...lagi pun akak dah tak kerja..tak ada benda nak di buat..dia orang suka bentuk bunger..tak suka yang gulung...akak pun suker buat yang bunga tak suka gulung menggulung..leceh rasanya.


Jadilah...dapat gak gi shopping..tapi selalunya last minute shopping benda macam tu sebab nak dapat duit biskut ni lambat...hari khamis ataupun jumaat baru nak gi barang yang akak pendam nak beli...lepas tu boleh eksyen dengan suami akak..pasal akak tak guna duit dia pun..

Tapi kan...sejak oven lama akak dah rosak..akak beli oven kecik...bercinta nak menunggu siap biskut ni..sebab lambat dan takleh masuk sekali banyak...letih menunggu biskut masak...dulu sekali masuk pakai dulang pembakar..tak buang masa.....dah tak banyak dah lagi nak buat biskut ni....lepas ni bolehlah kemas rumah pulak...nantilah..tengah kumpul wang nak beli oven besar doakanlah ye..

5 ulasan:

  1. selamat hari raya,maaf zahir batin.nanti jemput datang ke rumah :D

    BalasPadam
  2. selamat ari raya... sedapnye tart tu

    BalasPadam
  3. wahhh...rajin betul kak ina amik order buat kuih. penat kan nak buat kuih ni. sbb tu klu ada org jual mahal pun sy tak boleh nak kata apa. tp jgn lah mahal, rasa out pulakkk!!

    psst...lain kan kak belanja guna duit sendiri dibandingkan guna duit hubby!!no question asked!!

    BalasPadam
  4. selamat shopping akak. Eedany doakan semoga akak selalu murah rezeki nanti boleh beli oven besar.

    Oven emak eedany pun kecik, nak tunggu biskut siap dibakar memang lama sangat.

    :)

    BalasPadam
  5. salam lebaran kak ina.....

    sedapnyer biskut tart tu..... x wat open house ke... leh pi rasa biskut2 yg akak wat.... ehehehee...

    BalasPadam

Adsense

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers