OOO

Sabtu, Oktober 10, 2009

Gedikkk dan gath dgn amy german, kak intan dan ct delima


Mula-mula akak call ...dia tak angkat....msg pun tak angkat...apa pasallah si amy ni...akak dah nak merajuk dah...tak nak jumper udah....kang orang kata hidung tak mancung pipi tersorong-sorong...betul tak kak intan...
Akhirnya dia hantar gak msg kat akak bagitau dia sibuk pindah hotel...nasib baik alasan boleh diterima...hati akak pun dah sejuk sikit....setkan hari jumaat nak jumper...pastu janji nak gi umah kak intan hari jumaat.

Pagi lagi amy dah msg tanya kat mana nak ambil dia...akak kata ambil dia di monorail tun razak..akak malas nak jalan bukit bintang...tempat situ jalan jem....lepas settle kat bank dan jpj baru akak call amy suruh naik monorail dari sana...jalan kat setapak tu pulak jem pepagi ...nasib baik akak tau jalan potong.

Ya allah sesat barat akak di buatnya bila nak gi umah kak intan...masuk jalan ni salah..jalan saner salah...padahal dah pernah hantar kak intan balik...mungkin sebab my manager yang bawak...akak yang bagi arah,,,,

Kononnya nak surprise kan kak intan ...tak nak bagi tau amy nak ikut akak berhari raya...rupernya dak eryn dah bagi tau kak intan dulu...patutlah bila sampai kat bawah...kak intan buat muka toya ajer...ruper rancangan terkejut dah tak jadi jadi...tulah amy....pesal bagi tau dak eryn tu...kan dah tak kejutan lagi......akak nak ke umah kak intan nak beraya...

Akak dah call kak intan bagi tau tak yah siapkan apa-apa..rupernya dia dah siapkan lontong dan segala perkakas-perkakasnya...bestnya makan lontong...si amylah yang beria-ia  makan...tak lama lagi nak balik..makanlah puas-puas...nanti kat saner kamu dietlah..bukan senang nak balik dan nak makan makanan sini.

Sedaplah lopis ni..masih pakai baju lagi..

Akak memang suker makan kueh lopis..buat tak pernah sebab semua tak gemar..kecuali ira..jadi gi beli ajelah bila tekak nak makan.

bzzzzzz sungguh si amy ni...sibuk order ikan bilislah..segala benda dia nak bawak balik..almaklumlah nak simpan stok setahun....betul tak amy...dan tuan rumah  kak intan

tenguklah koleksi kak intan..kak intan ni peminat bunger-bunger kat pinggan mangkuk

akak pun nak bergambar jugak..alahai berminyaklah muka pulak..air hijau tu sedaplah...

sebelum balik ambil lagi gambar..bukan senang nak jumpa amy lagi...tunggu setahun..baru leh jumpa.insyallah..terima kasih kak intan bagi makan sedap-sedap...lepas tu sessi terjah ke umah lagi satu...dah ajak join tapi dia tak dapat gi sebab ada alasan tersendiri...alasan standard...anak sekolah...saperlah tu agaknya ye...

terjah ajer umah ct delima...terkejut beruk dia kami terjah umah dia...dia tengah nak masak...jangan marah ek ct..akak cuma nak bagi pinggan dari kak intan tu...ha kau..dapatlah tenguk muka ct tanpa make up...best per.... aksi gedik ct dan amy...

 entah aper yang ct pot pet pot pet sampai akak ketawa besar...nasibbaiklah tutup mulut..

 amy terlentuklah pulak..gedis sungguh kita orang hari ni...

walau pun sessi terjah ct jemput jugak kami masuk ke umah dia..dah kata dengan amy...klu dia jemput masuk kita masuk...kalau idak teruslah balik ke umah akak...wah banyak sungguh cookies ct buat..rajin ek..

oh ya...my manager pun ada...tapi tak nak tunjuk mukalah pulak...tengah belasah homemade cookies ct..

lepas sessi klik sana klik sini guna kamera canggih cik mat...kami minta diri...bila turun bawah amy terliur tenguk buah mangga depan umah ct...dengan selamba amy pun petiklah buah mangga tu setelah dapat kebenaran dari ct...dia nak cicah dengan garam..akak tak pulak terliur tenguk mangga tu..al maklumlah freee cuba gi kat pasar terliur ajerr

lepas tu gi  kedai makan kat umah ct...amy teringin nak makan makanan stail kampung....lepas tu kat umah akak...padan dengan muker akak...tak ada benda nak bagi makan...bagi biskut raya ajer..memang tak plan pun nak singgah umah akak...sorrylah amy..makan biskut raya aje...

 kat umah akak pun ambil gambar jugak.. dari blog  amy...

dalam perjalanan nak gi ke stesyen monorail pun sempat gedik lagi..pun ambil dari blog amy..

lepas tu hantar amy balik ke stesyen monorail titiwangsa..masa nak balik singgah pulak ke restoren nasi ayam mancongkam kat Sg Mulia Gombak...pasal masa pot pet pot pet...amy dan kak intan dah pernah rasa nasi ayam ni ....akak yang duduk dekat pun tak pernah makan...

sedaplah nasi ayam ni..memang mencengkam tekak...wallaaa lain kali malas masak gi aje ke sini...nasi pun banyak

cili sos, kuah kicap dan sup pun sodap..

 
terimakasihlah amy bagi duit siling...akak yang minta dia simpan duit siling negara german dan negara lain sebab amy suker gi jejalan. 


fm dari negara mana ni amy..akak tak perasanlah pulak..bukan german rasernya..


 kak intan bagi pulak akak benda ni..nanti akak show kat blog barang lama akak ye..


terima kasih amy dan kak intan sebab sudi bagi gift...akak tak bawak apa-apa pun... kalau saper nak berkenalan dengan amy german.akak panggil cam tu sebab dia ni tinggal di german pastu nikah pulak dengan mat german .leh lah ke blog beliau di  http://schwenkeena.blogspot.com/

11 ulasan:

  1. Puas tengok gambar..banyak betul gambar diambiknya..hehe..rumah u all dekat2 ke apa kak ina?

    BalasPadam
  2. salam kak

    amboiii sakan dia yea jalan sana sini..hihi..pasnie jumpa sapa lak kak??

    BalasPadam
  3. Salam hari sabtu ina,
    wah! seronoknya awak dok ber... gader-gader aje... selesanya dah lama kenal.

    BalasPadam
  4. amboiii...beraya sakan ye kak ina!!!

    BalasPadam
  5. Salam kak ina, bila tgk akak ngan amy ni rasa cam dh lama berkawan..mesti kak ina ngn amy ni peramah kan, tu yg cepat mesra..

    BalasPadam
  6. glemer tul si amy german ni...nampak dia pun very sporting kan...hehe

    meriahnyer sis beraya

    salam kenal..

    BalasPadam
  7. salam wangi..memang umah dekat-dekat ..senang nak jumper...tapi bergantung jugak pada masa dan tempat..kadang-kadang ada yang tak dapa join akak gi seorg aje lah..


    salam yanmie...biasalah ..akak nak jumpa..klu org tu nak..setkan tempat dan masa..lepas ni....ada lagi nak jumpa hari isnin..


    salam ibu dan abah..kami baru jugak kenal..kebetulan pulak semuanya ramah tamah..mana yg ngam terus aje jadi member..

    BalasPadam
  8. salam ain...tahun ni memang raya sakanlah..byk member leh jumpa..


    salam azura..memang member cyber ni peramah orangnya..seronok bila dpt jumper...ashik nak berborak ajer kerjanya..

    salam posh..salam perkenalan..tq sudi jenguk kat sini..nanti datanglah selalu ye..

    BalasPadam
  9. salam wangi..umah kamu taklah dekat bebeno..tapi tak adalah kena bayar tol..



    salam yanmie..ada lagi tau akak nak jumper..tenguk ajelah..biarlah rahsia..sementara raya belum habis.

    salam ibu n abah..memang bestnya dpt gath.kami memang dah kenal dan yang belum kenal..tak kisahlah sebab kami ni mulut pot pet pot pet..

    salam ain..memang betul raya sakan tahun ni..

    BalasPadam
  10. salam azura..akak kenal di alam cyber..rajin pulak sapa menyapa di shoutbox..bila jumpa satu kepalalah pulak..tulah pasal boleh ngam kot..tak leh msklah blog kamu..kenapa ye..



    salam posh..selamat datang ke blog akak..jemputlah dtg selalu..klu dia peramah akak lagi terlebih peramah tau..

    BalasPadam
  11. Do you people have a facebook fan page? I looked for one on twitter but could not discover one, I would really like to become a fan!

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers