OOO

Rabu, Oktober 07, 2009

Jumpa Member Cyber Lagi (Bandar Baru Bangi)

Semalam bertemu lagi dengan member cyber yang tinggal di perantauan tapi balik beraya di sini selama 20 hari...akak jumpa dia di bandar baru bangi...

 Janji pukul 12.00 tengahari di sini...tapi akak tiba awal..akak menjengkitlah kat tempat lain...

Memang member yang duduk di bbb ni bagi tau ada  2 kedai bakeri di sini...memang dah tahu pun tempat bakeri ni...dulu akak pernah datang sini sebab mengidam nak makan ayam penyet wong solo...tapi tak berkesempatan nak tinjau dalam kedai...nak cepat masa tu..


...mula-mula gi kedai melayu..tapi macam tak ada orang aje..beli jugak barang bakeri kat kedai tu...apa ke nama kedai tu...luperlah...lagi satu ni macam orang cina punya...rasanya lagi banyak pilihan...

yang best tu pisau untuk bubuh icing ni dapat harga murah...potongan 50%..baru RM2.00 lebih...mungkin barang reject kot...tak kisahlah..bukan selalu pun buat kek aising...kan akak kata dulu biar menyesal beli dari menyesal tak beli (pinjam ayat member myr puan ton)

pastu gi balik kat hospital tadi..tunggu member yang nak join yang tinggal di bbb....tak lama member yang nak jumpa dah sampai kat sini.

Akak terus ke sana dan call member di bbb agar terus jugak ke sini...akhirnya jumpa jugak dengan shiela http://nsyahida.blogspot.com/  (mother of two) yang tinggal dan bekerja  di dubai...wah best betul jumpa orang jauh ni...peramah macam akak dan umi_e....

sheila belanja makan ....akak makan nasi beraini kambing..umi beraini daging dan shiela makan nasi goreng.....pot pet pot pet...tapi  rugi rasanya  tak jumpa princess sheila...

lepas habis makan suami shiela join kami...tak lama lepas tu gi pulak beraya kat umah umi..lepas makan biskut raya umi...shiela dan hb gi ke tempat lain..al maklumlah banyak urusan sebelum nak balik ke sana 8hb Okt...akak lepak  dulu umah umi...

 umi ni suker beli kucing...dia pun suka collect patung kucing..akak dah pernah datang sekali umah umi...ada dalam N3 yang dulu..kononnya datang belajar buat dan deko aising..tapi tak pandai lagi..sebab tak dipraktikkan...

  umi pun suker kumpul pinggan mangkuk...tapi kata dia dah slow sebab tak ada tempat nak letak dah...bagi akak ajelah umi..just kidding...

 salah satu kabinet hiasan..penuhlah...


lagi satu..penuh jugak beb...


pastu dia ada jugak collect botol...

pastu gi pulak umah member lagi satu...rasanya dia ni tak ada  blog...akak tak leh ambil gambar sebab dia tak pakai tudung...jadi .tunjuk teko dan biskut raya.....klu nak tenguk muka dia gi kat guest book akak..cari nama Siti Fadzilah dari bandar baru bangi..nilah tuan punya tangan...

peminat barang lama juga dia  ni..sorry ek siti akak terjah dengan umi..susah sangat nak bagi datang umah dia...

terharu dapat cenderahati dari  Shiela...terima kasih ye...kalau tak ada gift pun tak apa...akak memang suka jumpa member blog ni..nak hilangkan ke bosanan...lagi satu dah saling sapa meyapa di shoutbox atau ruangan komen ...rasanya lebih bagus dapat bertentang mata...betul tak????..cuba teka apa ke benda yang dia bagi...besok akak tunjukkan benda sebenarnya...

buat shiela, umi_e, dan siti ..maaflah jika ada terkasar bahasa dan tersilap perbuatan...jangan serik ek jumpa akak yang pot pet pot pet ni...

9 ulasan:

  1. bila kak ina nak jumpa hasni pulak:-p

    BalasPadam
  2. bestnya kak ina dapat jumpa kak e dan sheila. inilah rasanya banyak kakchik boleh tgk gambar dlm rumah kak e. mekasih ya kak ina kongsikan kat sini. kalau ke blog kak e, yang selalu kakchik tengok kucing dan kek, hehe.
    kalau kat KB ni kakchik selalu beli barang utk baking kat kedai BARANG KITA macam-macam ada.

    BalasPadam
  3. Salam perkenalan ina,

    Akak pun tinggal di BBBangi. Jemputlah menjengok ke blog akak
    http://akak-akak.blogspot.com

    semuga persahabatan berpanjangan.

    BalasPadam
  4. wak kak inaaa...jumpa shiela ekh. bestnyaaaa!!!!!

    BalasPadam
  5. haik.. awat tak habaq nak mai bangi. hanie pun dok bangi. tapi tghari tadi, hanie keje la. hehe.. next time turun bangi, buzz la, k.ina

    BalasPadam
  6. Salam ina...
    Bila saya dok baca entry lama awak... barulah teringat semula kita ni dah berkenal sebenarnya. Kita dah pernah talipon awak kat rumah bual-bual lepas tu handphone tukar, nombor pun ghaib....
    Kita yang jumpa dengan awak masa kat Avillion PD tu. Kita sama-sama tengok beruk ambil kelapa kat tepi pantai... Ingat tak?...
    Cubalah mengingat kembali. Baru sangat pertemuan tu, 2 tahun lepas aje...

    Jemputlah jengah saya di blog saya untuk cuba nak ingat.

    BalasPadam
  7. salam hasni..selalunya mcm tu..yg dekat tak jumpe lagi...yg jauh jumper dulu..sebab mereka balik sekali sekala.


    salam hafiz..betul jawapan kamu tu..

    salam kakchik...ala kak chik ..akak kan suker klik sana klik sini..tu sebab suker msk gambar banyak-banyak dalam blog..

    BalasPadam
  8. salam ibu dan abah...tak sangka ye..boleh berjumpa kembali..nanti boleh kita jumper pulak..


    salam ain..bestkan dpt jumper member blog..akak suker..nanti akak trn jaybee nak jumper ainlah pulak...

    salam h4ni1..tak apalah klu susah nak jumper..akak tak nak kacau org bzz tau..

    BalasPadam

Adsense

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers