OOO

Selasa, Oktober 20, 2009

Last Open House Tahun Nii


Hari ahad lepas..dapat jemputan kawin dan open house....lastlah kiranya ni...
Mula-mula gi kat lembah keramat..umah saudara...boleh dikatakan tiap-tiap tahun beliau buat open house.akak gi ke kambing bakar dululah...kambing pertama dah nak tinggal tulang..tak aper...ada 2 ekor lagi..

  ada satay.....

char kueh tiaw...lepas goreng baru akak ambil..best sikit makan panas-panas


 kebetulan dah rezeki ira...dia buat time ira balik...ira dan russhdi ashik makan kambing panggang ajer...bukan senang nak dapat...


ada jugak kueh mueh, jelly kelapa, kek  dan buah-buahan

pastu ada air batu campur..adik beradik dan ipar yang tolong buatkan..

nasi orang tak berapa makan...mereka tertumpu kat benda lain..nasi beriani, ayam dan daging bersama dalca

tuan rumah suami isteri  menyanyi ...mereka bolehlah buat open house cam ni sebab orang bisnes....pasang khemah.....sape nak pakai khemah untuk apa-apa upacara leh contact akak..

 anak-anak tersenyum riang..perut dah kenyang ...russhdi, ira dan baby irfan (anak buah)

ni kiranya kambing ke 2...best kalau gi umah ni..akak memang ambil sarapan sikit ajer..nak makan kat sini..lepas gi umah member suami kat taman permata..aduhai dia siapkan lemang dan mee kari...tapi perut tak boleh isilah...tapi akak jamah sikit sebab tak nak tuan rumah kecik hati..

umah ke 3...jemputan kawin belakang umah

tapi akak tak makan...perut dah ketat..saje tunjukkan muka.....pastu mcm biasalah...lawa kan pelamin ni...

akak suker tenguk bunga telur ni ...untuk org perempuan kayu manis dan telur puyuh..untuk orang lelaki telur ayam...balik umah lepak kejap pastu hantar ira balik asrama...

lepas maghrib keluar balik ...kali ni ke kampung chubadak..member blog ajak gi umah dia..si daydeck86...akak nak rasa lemang tepung dan lemang yang dia orang buat sendiri..memang sedaplah lemang buatan sendiri..makan camtu ajer pun dah cukup sodap...lemang tepung  belah kiri tu first time akak raser..manis macam bingka pun ada...

imran tambah makan bihun sup sampai 3 kali...sedap katanya..lepas tu balik umah..gantung periuklah hari ni..

14 ulasan:

  1. sedap gak la air tangan saya yer kak ina
    sampaikan si imran makan mee hun sop tuh sampai 3 kali

    tahun depan sapa nak order lemang angkat kaki
    ahahhaahhahah

    BalasPadam
  2. Mak aiiii!!

    Meriah sungguh la open house tu. Murah rezeki dia..

    BalasPadam
  3. meriah sgguh acara mkn2 d msia...sy telior ABC je...

    BalasPadam
  4. mmg open house btol,siap psg khemah lg..mcm nk kenduri pulak..bestnyer..

    BalasPadam
  5. bestnyeer akak. Tengok kambing tu best kan.

    BalasPadam
  6. kak ina... puas hati ekkk raya tahun ni :P

    BalasPadam
  7. banyaaaakk nye makanan. Sodap2 pulak tu. Rezeki.

    BalasPadam
  8. murah rezeki akak!!! sampai ke hujung raya pun, masih lg ada undangan open house!! besttt!!!

    BalasPadam
  9. salam daydeck86..tulah pasal..tangan org lelaki ni lebih hebat penangan dari org perempuan..contohnya mat gebu..
    tahun depan akak order tapi tak tahu bila sebab giliran raya kat segamat ..sobbb..sobb


    salaim ai...meriah memang meriah..seronok tau tahun ni..member bertambah ramai..

    salam zaiy..alahai keciannya dia..apa nak buat..dah duduk jauh..sabo ajerlah..

    BalasPadam
  10. salam eriey..taukeh pasang khemah..mestilah khemah free..bolehlah pasg byk-byk..klu akak tak sangguplah..ongkos tak cukup.


    salam gerau gebang..memang best kambing..nasib baik akak tak ada darah tinggi..kalau idak tentu dah ting tong..

    salam umi_e...memang meriahlah raya tahun ni..tak pernah akak gi raya umah org sampai 3 kali..umah sapelah tu kan..

    BalasPadam
  11. salam pak karamu..terima kasih sudi datang lagi..


    salam kak pah..memang murah rezeki tuan rumah yang buat open house..akak doakan semuga tahun depan ada lagi.

    salam ain...alhamdulliah..tahun ni tahun yang havoc bagi akak..

    BalasPadam
  12. xdalah kak ina
    saya mana ada buat untuk jual
    buat bagi orang makan jerk
    insyaallah raya haji buat lemang lagi kot
    keluarga mak cik jenab & pak cik jenab memang suka masak2 nih.....

    BalasPadam
  13. urgd fjdcf XXX Movies jubomu q ag y lfe

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers