OOO

Selasa, Oktober 06, 2009

Open House dan Gi Umah Jun Yummydilicious

Lepas jumpa ros balik rumah..rehat kejap terus pulak gi ke rumah open house yang pertama di taman bukit indah ampang...

Jumpa balik si pauline member yang tinggal di jakarta..dulu nilah member borak-borak di gym...gi gym selalu tapi bukannya exercise tapi borak-borak dengan keluarga malaysia kat situ...tapi setahun aje kita orang dapat geng lepas tu dia cabut tinggal di australia selama 4 tahun...balik semula ke malaysia bulan lepas.  Yang geli hati tu ...mula sampai lagi dia dah angkat tangan...tapi akak buat tak tahu aje...dah tak berapa nak ingat...tanya dengan hb akak...dia kata member kat jakarta..baru akak perasan...sampai marahlah nyonya ni...

Best makanan kat rumah pertama ni...beraini ayam dan kambing...mula-mula makan beraini kambing tapi ambil sikit dulu pastu ambil beraini ayam...

 perut dah lapar..makan kenyang-kenyang..tuan rumah buat jugak birthday party anak dia..akak tak tahu jadi akak tak bawaklah hadiah....

bila sampai kat rumah no 2 di kawasan perumahan yang sama...dah tak leh isi dah..tuan rumah masak pulak soto dan lontong..camna nak makan..kenalah borak-borak dulu pastu jamahlah sikit..tak nak kecikkan hati tuan rumah..dua-dua rumah ni member suami akak..tapi lupa nak ambil gambar  dengan dia..dia sibuk dengan tetamu yang datang..ambil pintu pun jadilah...

dari taman kosas berangkat pulak gi ke shah alam...aduhai jalan jem giler..keluar dari situ kul 5.00 lebih ..nak dekat maghrib baru sampai kat sunway pyramid...federah highway jem giler...masa nak bayar tol touch and go pun kelam kabut...orang semua potong q...ada pulak yang tak cukup duit masuk kat situ..apa lagi..naik darahlah orang kat belakang...

Kenal tak sape ni...ala si jun tu..yang pandai masak..dia jemput akak datang umah..akak memang tak pernah gi ke kawasan perumahan kat situ..nasib baiklah tau jalan nak ke giant shah alam...tapi kena call jun nak tau arah nak gi ke rumah dia...akhirnya jumpa jugak si jun ni...kecil aje orangnya..berganda-ganda badan akak..

kebetulan semua budak-budak ni pakai baju hitam..

si imran happy kat sini sebab dapat main dengan anak jun...kalau kat umah yang tadi dia boring..tak ada kawan...sampai ajak gi lagi lah ke umah jun...

penuh meja dengan masakan jun...sampai tak larat nak makan...biskut raya pun akak tapau dalam tisu..sorrylah jun ye..datang lambat sangat...tu pun akak sms tanya rumah dia masih open ke tidak?kalau tak open akak nak terus gi umah adik...nasib baik dia kata pintu masih terbuka.


adik akak kat shah alam ashik call aje..bila nak sampai..bila nak sampai...dia tak tahu jalan sesak..akhirnya sampai kat umah dia dekat pukul 9.00 lebih...dia bakar kambing..

Makaroni goreng...dia masak banyak..ingatkan anak akak russhdi dan firdaus aje...tapi mereka tak dapat join sebab ada hal...


 buat ayam bakar...ni akak tak makan sebab dah kenyang sesangat... 

dan salad...borak punya borak tenguk jam dah pukul 11.00 malam...badan dah penat..akhirnya tidur kat umah dia...basuh baju yang di pakai untuk pakai untuk esok hari...memang cowboy betul sebab tak bawak baju spare..nasib baik yang dalaman punya akak memang letak dalam beg telekung...

12 ulasan:

  1. waaaa kak ina jmpa kak jun yek..bestnye..dpt rs masakannya yg sedap itu..

    BalasPadam
  2. wah...beraya sakan kak ina,makan makan jugak tapi kesihatan perlu dijaga jugak...seronoknya beraya kat umah jun...kita orang kat sini pun nak beraya jugak tapi tak tahu bila...

    BalasPadam
  3. waaaaaaa..malu seh, gambo masuk blog k.ina nih...hehehhee. kat blog jun, nnti ler..malu ler k.ina nk letak gambo jun tu la sbb x d letak lg seblom ni..wahahaha...nnti, baca ayat ilang gemuruh dulu..hikks!

    BalasPadam
  4. Salam semua,

    Kami ingin mengajak anda menyertai komuniti blogger dari serata tanahair untuk mempromosikan blog anda di laman web kami. Click pada butang 'Tutorial' untuk mengetahui cara menggunakannya. Pendaftaran adalah PERCUMA!

    Daftar sekarang: Blog Malaysia [Blogger's Meeting Point]

    Malaysia Boleh!

    BalasPadam
  5. sedapnya ayam bakar tu k.ina..

    BalasPadam
  6. waduh, boleh pingsan ni makan2 ajer... tapi yg penting.. kita datang bila dijemput... kan

    BalasPadam
  7. seronoknya gi umah kak jun yg terer masak tu!!! mesti sedap giler masakan kak jun. kak jun pun cantik orgnya!!!

    BalasPadam
  8. Kak Ina, dah smpai rumah Jun eh..bila la pulak turn Ummi..Juuuunnn, lama x nampakm, slim-melim je dia..**psst..kak Ina, awat x tapau lebih sikit, pos kat Ummi ni..hehe

    BalasPadam
  9. salam kak,

    alahai dh sampai kt tmpt jun tu dh dekat sgt ngan umah yan dh kak...len kali leh singgah umah yan lak..adalah dlm 15 minit camtu dr umah jun...

    BalasPadam
  10. dah pergi raya rumah Jun..alahai, sy ni tak menyempat nak singgah...

    makin ayu si JUn skrg ni

    BalasPadam
  11. salam suziey..memang best gi umah jun ni..macam-macam ada..


    salam ima..selalunya balun kat umah pertama..umah kemudian dah tak larat dah..jamah ajelah..

    salam jun..alahai jun..cun per kamu ni..tak mcm akak ni..


    salam atty's..memang sedap..tapi tekak ni makan kambing ajer..

    BalasPadam
  12. salam maksu..tulah pasal ..org dah jemput..tak dtg tak sedap..kebetulan lalu tempat yang sama nak gi umah adik..klu idak payahlah sikit..jalan jem..


    salam ain..memang cedap dan jun pun muda jelita..

    salam ummi..tak sempat tapaulah..hb sibuk ajak gi umah adik sebab dah malam..


    salam yanmie...jauhlah umah jun dgn umah kamu..dia kat shah alam..subang permai.


    salam kujie..tak apa ..lain kali leh datang umah dia..

    BalasPadam

Adsense

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers