OOO

Ahad, November 01, 2009

Abah masuk lagi ke ijn...sabo ajerlah..

Malam tadi tengah sedap di buai mimpi....mana tak tidur lena.....cuaca sejuk pastu dah pukul 12.00 lebih.....akak terkezut bila mak kejutkan akak bagitau abah akak sakit dada lagi...dia dah tercungap-cungap..kenalah papah masuk kereta dan terus bawak ke ijn..gi  ke wad kecemasan  dan abah di sorong masuk ke bilik kecemasan....abah di pakaikan oksijen....dan di tahan kat wad ccu...tak leh tunggu pulak tu....nurse suruh balik ajer..apa-apa hal nanti dia orang call.lagi umah tak jauh dengan ijn...
..settle semua tu dah dekat kul 3.00 pagi..tidur sekejap.. bangun pukul 6.00 pagi sebab mata tak leh lolap....kul 7.00 pagi gi pasar dengan mak..

Tapi kami adik beradik tak sedap hati...kakak dan adik gi lagi ke ijn pagi tadi.dalam pukul 10.00 pagi....masih tak boleh jumpa abah dan di nasihatkan balik  dulu dan kemungkinan besar  abah akan di bedah....risaunya ...risau dari segi kesihatan abah dan risau dengan kewangan...dengarnya nak operate makan puluhan ribu ringgit...sabo ajerlah...nanti kami akan merayu di bahagian kebajikan macam dulu..nak buat camna kan....

Doakan ajerlah semuga abah akak tak jadi di bedah..sebab umur dah tua ni payah lah...entahlah tak tahu nak kata apa..redha ajerlah...


p/s .... Ada yang komplen kata susah nak masuk ke blog akak..agaknya sebab ada guest book tu kot..akak nak tanya betul ker...kalau betul akak .dengan perasaan sedih akan delete sign book tu......tapi akak nak tunggu komen dari pengunjung akak dulu...

10 ulasan:

  1. salam kak ina...banyakkan bersabar dn berdoa ye kak!! sy doakan semoga abah akak selamat menjalani pembedahan dn moga cepat sembuh!!!

    kdg2 mg ada poblem nak masuk blog akak.kdg2 je la.

    BalasPadam
  2. Salam k.Ina, alahaii siannya abah k.Ina...bawak2 banyak bersabar la yea..dugaan untuk k.Ina dan family semua...Moga2 dia x apa2 dan beransur pulih dan selamat menjalani pembedahan...K.Ina take care too eh..

    BalasPadam
  3. KakIna, may ur dad recovers soon ye kak! Be strong dear.

    Love never had any probz accessing ur blog n the guestbook should not be the cause either. U don't have to remove it. ;)

    Take care kak. May ur Mom n family keep strong too.

    BalasPadam
  4. akak
    bnyakkan bersabar ya
    ujian untuk kuarga akak
    mudah2an semuanya slmt ya:-)
    akak xperlu remove sign book tu
    agknya dorg prob nak masuk sbb tenet dorg lembap kot
    tiap kali hasni masuk ok je
    xda ap2 masalh pon

    BalasPadam
  5. salam kak ina..cikmin doakan abah kak ina sehat kembali...psl nak nak masuk blog ni..cikmin x pernah ada masalah..ok jek...

    BalasPadam
  6. Allahuakbar! sabar lar Ina ya, kami sekeluarga mendoakan yg terbaik utk abah Ina...

    Mmg kadang2 susah lar nak masuk umah Ina, selalu gak lar give-up! hek3.

    BalasPadam
  7. aslkm akak,sbr al ye..dugaan dr Dia..moga tabah mhadapinya..

    BalasPadam
  8. ya allah...berikanlah kesabaran dan kekuatan buat hambamu ini.....

    BalasPadam
  9. salam k.ina...abah akk still kt CCU lagik ke??..harap2 ok la hendaknya.. pasal operation tuh, mmg la mahal..tapi try la mintak bantuan..
    pasal guess book ni..mgkin yek kot kak..b4 this saya xpenah sign,tp mmg xleh masuk..da sign br ok..

    BalasPadam
  10. terima kasih buat member-member yang sudi mendoakan kesihatan abah akak..semuga beliau tak jadi di bedah..sekarang ni cuma boleh jenguk dia belah petang...jadi kami tunggu ajer kat umah...doktor pun tak bagi keputusan lagi...

    kalau cam tu..tak jadilah nak delete sign book tu ...betul jugak sebab dah ramai sangat yang sain..rasa ralat nak delete...terima kasih sekali lagi...love you allsss

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers