OOO

Khamis, November 05, 2009

Berita terkini-pasal abah

Baru balik dari ijn lawat abah..akak gi dengan firdaus....aduhai kesian tenguk abah bila tenguk beliau dalam  keadaan begini...

 psssss jangan bising yer....abah akak tengah tidur....
Tak lama dia bangun...nak bangun pun payah...bila kami dudukkan dia...boleh terlentang balik...aduhai kesiannya.......nak tukar baju pun tak larat....terpaksa lah akak dengan firdaus tukarkan baju dan sarungkan kain .......sebab abah masih pakai baju hospital lagi.......tapi....alhamdulliah beliau telah di keluarkan dari wad ccu...senang hati sikit.
Sekarang abah dah pindah ke wad rehab........cuma boleh datang waktu petang ajer sebab penyakit H1N1 merebak ...waktu lawatan cuma satu sessi...di wad ni..kalau nak lawat lagi cepat...pukul 4.30 petang dah boleh masuk..dan pelawat tak di hadkan.
 adik rehatkan diri kat kerusi urut kat wad ccu.....ni masa abah baru masuk ijn..
 Kena tunggu dulu dalam wad ni..sebab masalah darah dan doktor bedah pulak tak ada....terpaksalah tunggu ajer...nak buat camner kan...kalau boleh nak cepat...tak sanggup tenguk bil nanti...
Sekarang abah dah pindah ke wad rehab.....tak ada had kalau orang nak melawat...cuma kena datang waktu petang ajer sebab penyakit H1N1..tapi masa agak panjang dari pukul 4.30 petang hingga 8.00 malam...dulu di ccu dari pukul 6.00-8 malam.
 
 Mak pun nak rasa...
Terimakasihlah teman-teman yang sudi  doakan abah akak .semuga beliau cepat di bedah dan di benarkan pulang ke rumah...
 masak spagetti lagi.....sebab nak menghabiskan buah zaitun hitam yang di beri oleh maz di bahrain...skrg ni senyap sunyi dah blog dia... nak resepi rujuk kat label spagetti yer...

14 ulasan:

  1. salam kak,

    mudahan ayah akak terus cepat sembuh...amin

    BalasPadam
  2. ida doakan ayah kak ina cepat sembuh dan selalu dilindungi oleh Nya... amin

    BalasPadam
  3. Salam Kak Ina..Moga Ayah akak cepat sembuh seperti sedia kala...Amin!!!

    BalasPadam
  4. salam ina,

    akak doakan semuga abah ina cepat sembuh,insyaallah.

    BalasPadam
  5. kakchik doakan abah kak ina semakin pulih dan dapat kembali cergas. sabar ya kak dan tabahlah demi abah akak yang sedang sakit. bila tengok abah kak ina terlantar tu teringatnya masa ayah kemalangan di pahang dulu, tulang belikatnya retak seribu, tiap kali temankan ayah di hospital, kalau dia nak ambil wudu' kakchik mesti menangis sebab terlalu sebak lihat ayah yg sakit usaha nak tunaikan ibadat. kita pulak kalau sakit sikit mulalah melambat-lambat. insay rasanya melihat abah kak ina tu. semoga cepat sembuh ya pakcik.

    BalasPadam
  6. faham ape yg akak rasa..abah sy penah diserang sakit jantung tahun lepas, sebelum sy mula berblog...bulan 5 2008, kalo tak silap,time maghrib dpt panggilan dari kakak.masuk ccu kat kota bharu, masa tu sy kat KL tgh kursus, hubby dtg amik dari johor, kul 1 pagi dia smpi kl, terus kitorg balik kelantan.nasib masa tu cuti sekolah, hubby senang lah nak balik same.

    abah sy asuk ccu, duk situ 2 hari pastu sambung 5 hari wad biasa...

    insya allah abah kak ina akan kembali bertenaga, byk2 kan rehat tau

    BalasPadam
  7. Salam...

    Moga ayah akak cepat sembuh... Amin

    BalasPadam
  8. salam yanmie, sunkist dan watie..terima kasih kerna sudi doakan kesihatan abah akak..


    salam perkenalan yaty..terima sudi msk ke blog akak dan sudi jugak mendoakan kesihatan abah akak...silalah datang selalu ye..


    salam kak chik dan catlina..o..kamu berdua pun pernah mengalami pengalaman yang serupa yer..tulah siapa yang pernah mengalaminya akan mengetahui bagaimana risaunya di dalam hati selagi tak keluar dari hospital kan..doakan aje agar kedua-dua orang tua kita di berikan kesihatan yang baik sehingga ke hujung hayat.

    BalasPadam
  9. salam perkenalan hazel.rasanya pertama kali kot msk sini..terima kasih sudi doakan abah akak yer..dan jemputlah datang selalu..

    BalasPadam
  10. salam kak Ina...sabar byk2 ye kak!! semoga segalanya dipermudhkan Allah.

    BalasPadam
  11. salam kak ina,
    semoga abah akak cepat sembuh..dan moga akak diberi kekuataan menempuhi segalanya...

    BalasPadam
  12. semoga abah k.ina bertambah sembuh sepenuhnya amin ..

    BalasPadam
  13. moga abah akak cepat sembuh!

    BalasPadam
  14. salam buat ain, atty's, ima dan hana..terima kasih yer sudi mendoakan abah akak..

    BalasPadam

Adsense

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers