OOO

Isnin, November 09, 2009

Kisah Abah Lagi

 
Alhamdulliah abah akak dah balik...akak dan kak long ambil dalam pukul 2.00 petang...sampai kat umah nak dekat pukul 4.30 petang..yang lelaki..sibuk bekerja dan tak leh cuti..nak buat camner kan...
Bila tenguk bil memang boleh boleh pengsan...tapi kami tak panik macam dulu.....sekarang dah tahu..kalau tak mampu boleh buat rayuan.....setelah di buat rayuan...kami cuma kena bayar RM300.00 ajer..dan di bahagi dengan 4 beradik baru berapa??? murah kan...tak sangka boleh dapat semurah ni...mula-mula pegawai kat bahagian taksiran suruh bayar RM500.00....tapi kami tak bawak duit sebanyak tu....yang ada RM300.00...nasib baiklah pegawai tu setuju nak terima bayaran banyak tu...terima kasih bebanyak pada beliau...
 Sekarang ni kalau abah kena attack sebelum di operate  pada 15hb. Januari 2010...bawa ajer beliau ke sini...
 Abah dan kami semua memang puas hati dengan layanan dan makanan kat sini...abah dapat wad  2 orang sebilik....dan bagi pendapat akaklah...lagi lawa wad ni dari wad di Ampang Putri...siap ada tv lagi se orang satu...

Sekarang abah kena cucuk  insulin 2 kali se hari.....supaya bila nak operate by pass kencing manis beliau tak tinggi sangat...abah kena jaga makan dan bersenam selalu...tapi...abah nak jalan pun pakai tongkat...camnerlah nak bersenam..lagi satu kan...abah ni suker masak lomak...boleh makan tapi kena hadkan..
Alhamdulliah dapat lagi benda ni....
p/s oh yer...jika ada family atau member yang sakit jantung tu akak cadangkan gi ajer ke ijn...service bagus..lagi bagus dari hospital swasta..pastu kan bila sampai kat lobby..bila nak  keluar pun ada orang yang bukak pintu kereta..walaupun bawak kereta murah atau mahal..tidak di bezakan....bayaran pun boleh di runding mengikut kemampuan keluarga pesakit.

16 ulasan:

  1. alhamdulillah...abah kak ina dah kuar ye...lega gak bil yg x melambung kan selepas buat rayuan dah selepas dibahagikan gan adik beradik yg lain...moga terus sehat selepas dioperate nnt...

    BalasPadam
  2. alhamdulillah abah akak dah keluar spital, fa harap abah akak akan sihat sepenuh nyer selepas ni.. banyak bersabar nyer kak..take careeee

    BalasPadam
  3. Alhamdulillah, Semuga abah Kak Ina akan bertambah sehat. Tak tau pula bil boleh 'dirunding' begitu. Tq Kak Ina memberi info...

    BalasPadam
  4. alhamdulillah
    bgsla kalu mcm tu
    muka ayah akak mcm cina
    ada ketrunan cina ek

    BalasPadam
  5. salam kak..alhamdulillah dah boleh balik rumah.akak, kalau masak lemak tu guna susu cair abah akak suka tak?at least boleh elakkan santan.

    BalasPadam
  6. salam cik min...alhamdulliah berkat dari pengunjung akak abah akak dah keluar dari ijn...


    salam fa..terima kasih yer..memang kena banyak bersabar...

    salam azian..dulu tak tahu..skrg dah tahu..info tu untuk kebaikan bersama.

    BalasPadam
  7. Alhamdulillah, dh boleh balik dh abah akak. semoga cepat sembuh dan byk2 bersabar ye kak!!

    BalasPadam
  8. salam kak ina...
    alhamdulillah kak segala2nya di permudahkan allah ..

    BalasPadam
  9. syukur alhamdulillah...abah kak ina dah boleh balik umah...semoga abah akak cepat sembuh seperti sedia kala...

    BalasPadam
  10. Alhamdulillah ..dipermudahkan segala urusan.
    Lega bila dapat layanan kat hospital gitu kan...ada tolak ansur.

    BalasPadam
  11. Alhamdulillah..Syukur Abah Akak dah keluar Wad....moga Abah akak banyak berehat...dan jangan lasak2 sangat...rajin2 makan ubat & persediaan bypass next year!!!

    BalasPadam
  12. salam kak ina..

    betul.. setuju sgt.. kalau sesiapa yg ada masalah jantung ni.. pergi jer IJN.. org luar negara lagikan dtg kat tempat kita.. buat apa lah kita nak pegi jauh2..

    ayah tiny dh buat by pass dua tahun lepas.. alhamdulillah.. sekarang sihat waalafiat.. cumanya payah nak PANTANG MAKAN.. pantang jumpa jadinya.. semua nak di makan.. addduuuuhh..

    BalasPadam
  13. alhamdulillah akhirnya abah akak dah kuar pun hehehe...ooo rupa-rupanya boleh buat rayuan ye tak tahulah pulak selama ni..nurul selalu jenguk blog akak tgk resepi hehehe..

    BalasPadam
  14. alhamdulillah...
    ayah saya dah jalani operation by pass lebih 2 tahun yang lepas. memang ijn bagus servicenya

    BalasPadam
  15. salam ain, azlina dan ima..terima kasih diatas doa kalian.


    salam lupakanje..memang best kat ijn tu..semuanya tip top..


    salam watie..memang sebeban ubat yang mereka bagi..kenalah makan..nak buat camnerkan..


    salam kak tiny...memang best layanan kat ijn..geli hati pulak bila baca tentang ayah kak tiny..tu..memanglah org tua ni..makin di larang..makin susah nak di tegah..samalah kat umah ni..pantang jumper..semua di sesah..alasan ubat ader..sabo ajerlah..

    BalasPadam
  16. salam ayumieza..lepas ni tak lah panik sgt bila tgk bil...dah tahu macamana prosedur kat saner..


    salam fad..alhamdulliah ayah kamu beransur sembuh. semuga selepas ni giliran abah pulak yang akan sembuh.

    BalasPadam

Adsense

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers