OOO

Rabu, November 04, 2009

Ulangtahun Pertama (Blog Akak)


 Selamat Ulangtahun Yang Pertama Untuk Blog  Tertunailahhasratdihati....
pada 4hb. November 2009


 Mengimbas kenangan lalu macammana akak boleh tercebur dalam dunia blog ni...
memang banyak kenangan manis dan kelakar...bila akak dah tak kerja..akak boring duduk rumah...dulu akak boleh buat kek...tapi kek biasa ajer...pastu tanya dengan adik ipar kat mana nak cari resepi kek yang sedap...dia kata masuklah dalam myresepi.com....bila dah masuk kat situ..akak seronok sebab dapat tahu macam-macam resepi yang sedap-sedap...akak pun cuba buat roti..biskut dan kek...terluper pulak...masakan...

Bila dah masuk kat situ...termasuklah pulak dari forum myresepi...masa tu best....member-member kat situ memang ramah tamah..kalau kita tak tahu apa ke benda (terutama hal buat kek) ada ajer yang tolong bagi tau dan siap ambilkan gambar perkakas dan kelengkapan kek...sejak tulah akak tahu apa ke benda bahan baking dan peralatan memasak....terima kasih lily, ton, zie, kakyu, hana, izah, nor, kak chik, hunny, lg(maaflah jika ada yang tertinggal ye)kat situ jugak ada member yang perkenal blog member myresepi..masa tu yang fofolur blog mat gebu dan lg...akak selalu gi tenguk apa yang mereka masak.

Dari situ ..akak jalan-jalan kat blog orang lain....seronok pulak tenguk macam-macam cerita...gambar family..kisah di perantauan....gambar masakan.....dulu masa sekolah akak memang suker tulis diari...lelama terfikir..apa salahnya akak ceritakan tentang family dan apa yang akak masak...

atas dorongan .dari member dan anak-anak..akak pun bukak blog...tapi masa register tu akak buat sendiri....bolehlah faham bahasa english sikit-sikit....tapi tak pandai nak masukkan gambar....firdaus yang ajar.....macammana blurrrnya akak  sampai akak kena tulis step by step dalam buku...bila nak masuk gambar ajer kena panggil anak-anak tolong....sampai mereka naik malas......masa  nak masukkan  link kawan-kawan akak lagi fening...ashik terpadam ajer sebab tak save.......nak tahu sape yang tolong akak...beliau dari member Myresepi Puan Ton dari blog ....http://darirumahkakton.blogspot.com/

 Beliaulah ajar akak camner nak linkkan blog orang lain..yang geli hati tu...akak tak pandai nak c & p link member cyber...akak taiplah satu persatu..jadi lambatlah nak siap...kesian ton kena tunggu masa ym dengan akak...sampai berpeluhlah di buatnya...terima kasih ton ye...

Dengan berblog jugak akak dapat kenal member cyber..baik yang tinggal jauh di perantauan dan di sini..seronok dapat kenal mereka ni... dan kebetulan semua member yang akak jumpa..peramah macam akak ...kalau bersembang macam dah kenal lama...


Mula-mula dulu yang masuk kat blog akak tak ramai..tak ada pun orang komen...sedih tau masa tu...tapi tak apa ..akak sabar dan masukkan N3 masakan dan gambar family akak..akhirnya pada 12hb. November..barulah ada yang  tinggal komen...terima kasih pada Jie dari  http://www.kujie2.com/...pastu tu akak cari artikel camner nak bagi orang rajin datang ke blog akak..akak baca tip-tip  yang mereka bagi dan akak cuba ikut panduan tersebut. 

Alhamdulliah tak lama ...pengunjung akak makin bertambah...follower akak pun ramai..tu yang membuatkan akak seronok....bila dah ada yang masuk...ada member  bagi tau ...akak letaklah nuffnang...dapat duit sikit.....akak blur tentang nuffnang ni...nak register pun tak berapa pandai..yang tolong...anak akak...sape lagi ..Firdauslah...dialah yang ajar akak camner nak buat semua ni...akhirnya pada 09hb. November 2008...akak letak nuffnang kat blog akak..

terima kasih anak ku dan terima kasih pada pengunjung blog yang sudi mengklik kat iklan nuffnang tu...tanpa kalian tak bermaknalah iklan tu...
 

Macam akak cerita dulu...masa mula-mula masukkan nuffnang..taklah banyak sangat akak dapat...seminggu...dapatlah RM0.25sen..tak aper..sabo....lama kelama-maan...makin banyak...sape tak suker....tulah yang jadikan akak bertambah rajin update blog...tak update rasa macam meroyan..hendak-hendak kalau pc/cpu/internet buat hal..
Semuga Blog Ni Terus Aktif...Terima Kasih SEkali laGi KepAda PengUNjung Setia dan FoLLowers akak...
Dan BlaCkbRRry CurVe 8520 (semalam luper nak bagi tau...pilihan blog tu x pax yang pilih bukan nuffnang)
  tu ...kiranya hadiah ulangtahun pertama akak ...hati berbunga-bunga bila dapat hadiah mahal camni.....dan tentu lepas ni semangat nak berblog makin membara...


Jangan luper datang selalu..

26 ulasan:

  1. tahniah diatas ulangtahun pertama blog akak ye...dah dpt adiah BB lagi semalam..kebetulan yg membahagiakan kan kak..semoga kak ina akn terus semangat berblogging...

    BalasPadam
  2. salam perkenalan Ina,saya ni selalu g blog ina baca pe yg ina tulis,penulisan yang baik...banyak cite kat sini....n tahniah la kerana menang blueberry tu...nanti boleh bg tip camne nak dpt byk duit kat nuffnang tu ya...

    BalasPadam
  3. Tahniah Kak Ina..Wah kebetulan pulak dah dapat Hadiah semalam...HAPPY BLOGVERSARY !

    Moga Kita akan terus bersahabat maya.....for many more years to come!!!Amin!!!

    BalasPadam
  4. salam kak, tahniah yea untuk ulang tahun blog akak nie..

    sapa kata berblog buang masa? hehehe...buktinya kak ina leh buat duit dan dpt adiah dr berbelog..ekekke

    BalasPadam
  5. happy anniversary kak!!! kiranya semlm tu hadiah anniversray la ekh! bertuahnyaaaa!!!!

    BalasPadam
  6. Happy Blogoversary Kak INA!!! Keep up the good work in blogging world...Wish our friendship in this cyberworld will remain in coming years! ;)

    BalasPadam
  7. Salam Kak Ina dan TAHNIAH.
    TAHNIAH untuk ulang tahun pertama blog dan TAHNIAH sebab semalam dah menang Blacberry Curve tu. Akak memang layak menang.
    Semalam kakchik try nak masuk komen tapi macam ada skrin kat depan blog akak, boleh baca blog tapi tak boleh nak klik apa2 pun.

    BalasPadam
  8. tahniah kak ina...ooo rupanya baru setahun...macam dah 10 tahun berkecimpung...hehehe
    ima ni dah setahun lebih tapi masih terhegeh2(slow)...

    happy blogversary!

    BalasPadam
  9. Hepi ann buat blog tertunailahhasratdihati.blogspot.com semoga k.ina akan kekal kan blog ini sampai bila2. ct rasa bangga coz k.ina x lokek untuk berkongsi resepi disini. dulu mula2 masuk blog k.ina ct takut2 nak amik resepi hehehe. coz k.ina dah tinggalkan msj kat tepi tu kan.akhirnya banyak gak yang ct cuba resepi disini..thanks so muchhh !!

    BalasPadam
  10. tahniah kak..
    bestnye dapat blackberry...jeles ni..hihihihi....

    BalasPadam
  11. congrats kak ina..:)

    selamat ulangtahun blog yg pertama...n ganjarannye dah dapat pun from Xpax...smoga trus sukses...:)

    BalasPadam
  12. tahniah k.ina.. siap dpt hadiah tu..mesti lagi seronok sambut ulangtahun pertama blog ni..

    BalasPadam
  13. salam min..terima kasih ek..kebetulanlah pulak..rezeki..alhamdulliah.

    salam jom makan....oooo ye ker...terima kasihlah bagi pujian tu...shy-shy catlah..insyallah nanti akak bagi tip tu ek..

    salam watie..thanks....aaahhhh memang kebetulan..mungkin dah rezeki akak kot..

    salam yanmie..terima kasihlah atas ucapan tu..klulah akak tahu buat blog dpt duit..mesti akak dah join lama..tapi tak aperlah..skrg ni dah kira alhamdulliah..

    BalasPadam
  14. salam ain...thanks..yelah kiranya mcm tulah..kebetulanlah pulak..

    hai love..thanks...


    salam kakchik..terima kasihlah atas ucapan tu...tak apa..klu kak chik masuk tak ada iklan nak buat camner..tak ada rezeki akaklah tu..tq sudi klikkkkkk

    BalasPadam
  15. wah kak ina
    jelesnya
    huhhu
    apapon
    tahniah ya!!
    teruskan berblogging
    syg kak ina

    BalasPadam
  16. salam kak.
    silent reader reveal..hehehe
    suka la bce blog akak..cter family,cter resipi..all that i love too.nway,congrate on 1st anniversary and blackberry tu ye...

    BalasPadam
  17. salam ima..tq..tak aper..pelan-pelan kayuh...akak pun slow jugak ..tapi lama kelamaan leh rempit..


    salam ct delima...amboi takut dengan akak..apasal..akak ni rimau ker???ala ct resepi tu tak leh bawak ke kubur kan..kita share sama-samalah ..sama-sama dapat pahala kan...terima kasih atas ucapan dari kamu tu..


    salam norfa...dah rezeki akak..akak pun tak sangka leh dapat..

    BalasPadam
  18. salam fana..terima kasih ye..rezeki jangan di tolak..



    salam nor..alhamdulliah..ada rezekilah pulak sempena ulangtahun blog akak ni..


    salam hasni..thanks ye...love u 2.

    BalasPadam
  19. salam miss capricon..tak leh msklah blog kamu..kena sign yang lainlah..terima kasih kerna beri ucapan dan terima kasih sudi jadi pengunjung setia akak...

    BalasPadam
  20. WAHHH akak ina... siap ado sahsiah blog akak yek ..
    tahniah kak .. dari mmula suke2 now sume nye dh berbaloi2....

    semoga akak sntiasa ceria...

    *8 walau pun kite jmp sekali je time weding LYN..

    BalasPadam
  21. Kak Ina..

    Selamat ulangtahun pertama untuk blog akak...

    Dan tahniah untuk blueberry itewww...

    BalasPadam
  22. Salam kak ina
    Tahniah dan selamat ulangtahun tuk tertunailahhasratdihati...smoga terus ber n3 selalu dan dpt menang lagi hadiah2 lain lepas ni..kalau sudi2 tu singgah la kerumah saya nanti bila akak free..mesti akak tgah duk bermanja2 dgn blackberry baru la tu kan..hehe

    BalasPadam
  23. tahniah & happy birthday untuk blog akak :)

    BalasPadam
  24. Salam kak ina....
    selamat ulangtahun tuk blog akak ni...
    tahniah juga, menang hadiah tu...berbaloi2 tu kak......
    :)

    ~ingat kenangan beremailan dgn akak... kelakar...dan akak rakan blogger ptama kasi sy hadiah... TQ kak.... :)

    BalasPadam
  25. Selamat menyambut ulang tahun pertama. Teruskan berblog...

    Wah...dapat hadiah dari Nufnang ya! Tahniah...

    BalasPadam

Adsense

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers