OOO

Ad

Selasa, Disember 15, 2009

Cuti-cuti malaysia-hari pertama

Plan asal nak gi dalam 2 minggu lagi...tapi orang kat saner nak balik pulak ke sini...saper dia ek...bacalah N3 akak ni sampai habis yer...
Bertolak dalam pukul 9.00 pagi...sebab masak dulu..goreng nasi...buat puff hotdog dan jugak goreng ayam tandoori..
Ingatkan nak singgah di R & R Sungai Perak...suami akak teringin nak makan ikan sungai..tapi tak ada rezeki...sebab di tutup untuk pembersihan...nasib baik tak kempunan
kenalah singgah di R & R Bukit Semanggol...kami makan bekalan yang di bawa.... suami ambil kari kepala ikan..murah sungguh...baru RM8.00.... pastu lepak sambil tunggu azan kat situ...dekat 1 jam 1/2 jugaklah kami lepak...nanti tak yah lah nak berhenti lagi..
suker tenguk lampu isyarat ni...ada anaklah pulak....
Dari situ turn Firdaus pulak yang bawak kereta...oh yer...russhdi tak dapat join sebab ada hal di kolej...ralat jugak gi bercuti tak ada anak yang join....kang tunggu punya tunggu..cuti sekolah pulak habis..ira dan imran pulak tak dapat join..payah sungguh nak berjalan satu keluarga sekarang ni...
Sampai kat jeti  di Kuala Perlis ...dah nak  pukul 4.00 petang.....akak ambil tiket feri....suami gi parking kereta...tunggu tak lama sebab feri dah ada..orang tak berapa ramai....naik feri pukul 4.30 petang..imran yang  terlebih excited sebab masa pergi 5 tahun yang lepas dia kecik lagi.
selamat sampai kat jeti di sini...dalam pukul 5.00 lebih..ingatkan nak gi naik flight..tapi bila di campur semuanya tak berbaloi gi reramai...kalau berdua ajer bolehlah..
ambil masa yang panjang jugak nak ke sini..penat memang penat..tapi untung gi ke langkawi bila ada saudara mara kat sini tau..tak yah bayar duit hotel dan sewa kereta...guna kereta adik ipar ajer.....boleh duduk lelama...boleh bersantai..jimat..memang jimat...adik ipar akak ni kerja bawak bas pelancung kat sini.
Tak lama kawan adik ipar sampai nak bawak kami gi ke rumah adik ipar di situ..(adik ipar tak leh ambil sebab tengah bawak pelancung jejalan) tak jauh..cuma 10 minit dari jeti...Sampai kat rumah dia...kami lepak kejap pastu makan nasi goreng dengan telur dadar..habis licin ..lapar punyer pasal..luper nak ambil gambar.
Malam adik ipar ajak gi rumah kawan china dia kawin....buat jamuan di rumah tapi masakan orang melayu yang masak..tenguklah kat atas meja tu...mewah dengan minuman tin dan kotak....ada ketupat palas dan nasi beriani..tapi sayang pulak..perut dah kenyang ...taklah makan banyak sangat...
lepas makan gi jejalan ke pantai cenang..tenguk kehidupan malam di sana...gi pusing-pusing dan lepas tu balik...tidur pun tak sedar diri..penat..

12 ulasan:

  1. besttnyerrr gi jalan2 coti2 malaysia..... seronokkkan sesekali berjimba2 dgn anak2 camnie...

    kak ina sihat?

    BalasPadam
  2. seronoknye!!!dapat gi bercuti2 cam gitu...dapat dok lama2,mesti puas berjalan ni...

    BalasPadam
  3. wahhhhhh

    langkawi!!!!
    lame da xpegi

    BalasPadam
  4. bestnye gi jenjalan...teringin gak nk gi langkawi, MIL pun dh ajak, cuma tgk masa en.hubby je..huhuhu

    BalasPadam
  5. bestnya kak ina!!!!!

    sy suka sgt2 pi langkawi....

    BalasPadam
  6. boleh aja kak ina kirim aja ongkos nya sekali ya......

    BalasPadam
  7. Wow, besnya gi jln2 tuh!!! Especially with ur beloved family kan! Happy jln2 lagik yer kak! Take care :)

    BalasPadam
  8. akak!behnya bercuti!!!plan lyn mmg nak pegi langkawi..tapi mak lyn pula menyahut seruan Illahi....takde rezeki...selamat bercuti!!!

    BalasPadam
  9. wahhhhhhhhh...

    coti2 mesia ni kak. sonoknya!!

    BalasPadam
  10. salam cik linn..kenapa tak leh masuk blog kamu..berjimba dengan keluarga memang best..


    salam ima..memang puas berjalan ..lotih..


    salam aidi-safuan..klu dah lama tak pergi pergilah..akak pun pergi 5 tahun sekali.


    salam yanmie.nanti nak gi kena bawak RM bebanyak tau..baru best nak berholiday dan bershopping..

    salam ai..memang best..walaupun RM habis banyak..

    hai love..wah kamu pun rajin holiday ke langkawi..baguslah..

    salam daydeck..insyallah nanti akak bagi ongkosnya..

    salam katak ayu..al fatihah buat arwah ibu kamu..semuga rohnya di tempatkan bersama orang-orang yang beriman.

    BalasPadam
  11. salam tukang cerita..klu selalu gi langkawi..mesti banyak menyopping kan..

    BalasPadam
  12. Wahhhh... Bestnyerr tgk akak & family bercuti kat Langkawi. Nur belum pernah sampai sana.. Bila la agaknya nak ke sana?? hmm....

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers