OOO

Rabu, Disember 30, 2009

Kenduri rumah Pnut

Bila orang jemput kenduri...rasa tak sedap pulak tak pergi...kalau di ikutkan baru ajer berkenalan dengan tuan rumah...tupun  dalam acara anjuran Nuffnang..
Oleh sebab masa ni akak dah ada berhampiran dengan rumah beliau akak redah jugak gi anak-beranak..tak sangka pulak suami akak nak ikut....memang happy bila semua dapat join...


 Bila sampai kat depan umah ..nampak kambing bbq...wah senyum lebar lah suami dan anak-anak...memang semua suker makan daging kambing.

Lepas jumpa suami tuan rumah ...beliau jemput makan...mereka tuju ke situlah...pilihan pertama..nasib baiklah ada rezeki lagi...sebab masa tu dah nak habis daging kambing di lapah dek pemotongnya...

Marvellous..... rugi saper yang tak makan daging kambing....


tangan suami yang mengambil sup..dia hirup ajer sup tu...
Akak makan bihun sup dengan sup daging lembu..pastu baru pekena kambing panggang.....cedaplah sebab baru potong lembu...pastu di masak...memang mantoppp..


 Untuk pembasuh mulut akak makan bubur kacang campur jagung...
Majlis ni semua untuk Mior Adha Najmi  (berkhatan) dan Nur Alesya Qhaisara (aqiqah)..sorrylah Pnut..lambat masuk blog....

 Puas akak cari baby Alesya..tapi tak jumpa..sampai masuk rumah akak mencari... ...akak cilok gambar dari blog mak dia lah..

Dah selamat dah anak lelaki Pnut berkhatan...pun  ambil dari blog Pnut...wah..dah besarlah kiranya kalau dah berkhatan.


Walaupun baru jumpa sekali di pavillion ...tapi kami macam dah kenal lama...pot pet..pot pet...terima kasihlah sudi jemput kami sekeluarga.  Kalau nak tenguk lagi gambar sila lah pergi ke blog beliau Pnut.

6 ulasan:

  1. salam kak ina.
    akak memang ramah orangnya sebab tu jumpa sekali pun dah macam kenal lama, hehe.
    best la tengok daging kambing panggang dlm pinggan akak tu. kakchik tak pernah makan lagi daging kambing panggang. kalau kambing gulai tu biasalah.

    BalasPadam
  2. wahhhh...syoknya kambing bbq!!!!

    BalasPadam
  3. time kasih kak ina sudi hadir..
    memang betul, walau baru kenal kak ina, rasa cam dah lama kenal pon...no segan silu...

    lenkali kita jumpe lagi..

    BalasPadam
  4. Ina...saya tak dpt dtang hari tu...ada hal...selalunya kalau nak ke rumah blogger mesti dengan sya...tapi hari tu sya ada hal...

    Seronok dpt jumpa kengkawan kan? Menu pun sedap2...

    BalasPadam
  5. Kak Ina kalau sya gi aritu mesti jumpa, sayangnya sume plan terbatal sbb kena mild food poisioning.. nak ke wedding pun cancel nak ke kg pun cancel..

    BalasPadam
  6. teringin betul nak jumpa kak ina & kak PNut

    BalasPadam

Adsense

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers