OOO

Selasa, Januari 12, 2010

Jumpa blogger kat Kuantan (sempat jugak tu)

Hari Jumaat  sebelum gi ke Bukit Gambang ...call Ummi bagi tau.... nak singgah  ke Kuantan dan ajak jumpa kat Teluk Cempedak...kononnya nak ambil angin petanglah sambil pot pet..pot pet....pastu janji pulak dengan Aidah..akak ingatkan Bukit Gambang ke Kuantan tu dekat.   Rupernya jauh..dekat nak 30 km ke Kuantan.  Anak-anak mula-mula malas nak gi jejauh sebab dah penat mandi manda..ingat nak terus ajer balik ke Kuala Lumpur.
Tolak dari rumah dah lewat dan sampai kat Bukit Gambang pun dah tengahari..akak call Aidah bagitau tak dapat jumpa sebab takut anak-anak tak puas mandi...pastu call Ummi nak kensel jugak dating kami tu...tapi bila call hp Ummi..anak dia Aiman bagi tau mak dia tak ada kat rumah.
Bila anak-anak dah bosan mandi...dan berkemas nak balik.....Ummi call tapi akak tak ada ...akak tengah gi mandi kat tandas...kami cadang nak gi ajer ke deretan kedai bertentangan dengan TUDM nak beli keropok lekor dan keropok kering kat situ...Akak call balik Ummi nak kensel tapi ..tapi bila Ummi  bagi tau dah beli keropok lekor untuk akak untuk bawak balik...Akak  paksalah  driver akak gi ke stesyen bas lama dekat kat  Kuantan  (tempat perjumpaan..tukar dari Teluk Cempedak ke sini..sebab Ummi kata Teluk Cempedak lagi jauh) dan call jugak Aidah bagitau akak jadi jumper Ummi...nasib baiklah Aidah setuju nak jumpa...elok jugak kan Aidah...dapat berkenalan dengan Ummi yang rajin masak ni kan...
Memang dah rezeki nak jumpa Ummi dan Aidah.seronok lepak kat medan selera  tepi sungai.  Ummi belanja kami semua..alahai kesian Ummi...ramai askar akak tau...
First time jumpa Aidah dan kali ke 2 jumpa Ummi..seronok sungguh kami...bercakap tak berhenti..rugi tau tak berpot pet..pot pet..sebab masa terhad..
Imran kekenyangan makan mee hailam dan air batu campur..banyak sungguh cerita kami bertiga....mak dan anak-anak tak boleh kata apa dah...mereka dah tau akak kalau jumpa blogger tak henti-henti pot pet..pot pet...
lepas makan minum kami ke gerai kat situ..beli keropok lekor dan keropok kering..sajer belikan Yana untuk di bawak balik ke India.  Senyum ajer si Aidah bersama anak kecik dia yang sebaya dengan Imran.  Anak Aidah no 2 pun sebaya dengan Ira.
Anak lelaki akak setia menunggu...kali ni akak relax tak yah drive...ada 2 orang drivers..tu sebab boleh balik hari..kalau idak kenalah cari hotel murah ataupun tumpang tidur umah Ummi atau Aidah..(gurau ajer yer)
Geram dengan Imran ni...akak tak bagi makan keropok ni..dia nak jugak..takkanlah depan Ummi dan Aidah akak nak cubit dia...simpan geram dalam hati..kat umah kenalah sepit ketam...budak-budak kan lagi kita kata tak bagus ...lagi dia suker makan...
Masa ni nak balik nak gi ke tempat parking kereta..mak akak tertinggal kat belakang...anak dia ashik berborak tak ingat dunia....Ummi dan Aidah terus berborak kat situ lepas akak dah balik......
Terima kasihlah Ummi sebab bagi akak keropok lekor dan sos cili ni...budimu di kenang juga...
 
Bertolak lepas solat maghrib....sampai kat Gombak nak pukul 10.15 malam...cari tempat makan sebab semua kelaparan....sampai kat umah nak dekat pukul 11.00 malam..walaupun penat tapi seronok jugak perjalanan yang jauh ni...rasa korang berbaloi tak akak gi ke sini?

14 ulasan:

  1. Amboi bukan main senyum meleret Puan Ummi kita ye....

    BalasPadam
  2. waaah, bertuah akak ya..sanggup orang datang jauh2 semata2 nak jumpa akak, saya pun teringin nak jumpa akak lagi tapi bilalah tu..

    BalasPadam
  3. kak ina memang happening la. agaknya kalau ada award blogger paling banyak kali jumpa teman blogger, boleh bagi kat kak ina :D.

    seronok tengok akak dapat jalan2, jumpa teman blogger, mandi-manda etc... jelesnya

    BalasPadam
  4. Huk aloooohhh..bila tgk gambar sendiri tu rasa x caya yang ketembaman dah peringkat kritikal dah rasanya..uwaaaa...K.Ina, lenkali compress sikit gambor2 kita eh...ahaakss!! Alah k.Ina barang sedikit jek tuh..kebetulan Ummi lalu blk dari kenduri tghri tuh kat tempat terkenal dgn keropok yg sedap lgpun murah jek..hehe..lenkali kita sama2 pi gerai tuh makan kopok lekor, ikan/udang/sotong celup tepung sekalik...kalau nk tau ramai ke tak orang haa..hehee

    BalasPadam
  5. liza suka pegi kuantan especially area cherating, best sebab pantai mmg cantik sungguh!

    BalasPadam
  6. Salam..Wah seronoknya dapat jumpa kaan2 maya...jalan sokmo...bye2

    BalasPadam
  7. Kak Ina, apa salahnya kalau nk tidur rumah pun. Rumah sy bukannya ada sesiapa pun. Kami 4 beranak je. Hubby kan takde. Ingat hari tu nk ajak tapi sy lak segan takut kak Ina tak sudi. Biasalah 1st time kenal, masih malu2 gitu. Hehehe......
    P/s sy setuju ngan Kak Chik tu kalau ada award untuk blogger yg paling happening mesti kak ina dapat punya. Kalau tak dapat sy akan tolong calunkan. Hehehe...

    BalasPadam
  8. memang berbaloi la kak ina! cayalah!! hehe

    BalasPadam
  9. salam perkenalan daripada saya.

    BalasPadam
  10. jumpa kak ina besok..harap2 tak takut lagi nak tegur kak ina..takpun saya tumpang abang nara tegur kak ina..hehehe...

    Great Teacher Onizuka

    BalasPadam
  11. Betullah kata k.chik tu...Best dapt jumpa walaupun sekejap kan!

    BalasPadam
  12. Salam Kak Ina..nostalgia nya tempat makan tu...memang spot kita org lepak tu...masa Watie belajar kat AAD program back in 1984-1986...!

    Kalau Akak tanya berbaloi ka tak???..Sure berbaloi-baloi kak...since you had great time there kan?

    BalasPadam
  13. Salam kak ina
    amboiiii berjalan sakan noooo ... bila nak dtg KB lagi...leh hunting brg antik lagi

    BalasPadam
  14. salam MamaFami..mestilah senyum meleret sebab dapat jumper akak kan..kan..kan



    salam zaila..bertuah..mungkin juga kot..orang nak jumper kita jumpa..orang tak sudi nak buat camno.



    salam kak chik...terima kasih puji akak tu...kalau kak chik bagi award lagi best kot..
    mestilah best dapat 3 in 1...


    salam Ummi..ala mana ada besar..akak lagi besar dari kamu tau..
    tulah pasal..nak cepat..terkejar-kejar..insyallah jika ada umur kita lepak lagi yer...seronok jumpa Ummi dan terima kasih sebab bagi ole-ole dari sana.



    salam liza..akak pun suker gi cherating...happening..



    salam mamaju...memang best gi jejalan bersama-sama anak-anak...bukan senang nak berkumpul semua sekarang ni..


    salam Aidah...seganlah nak tidur rumah orang baru kenal...tapi kalau terpaksa mungkin kot..terima kasih sudi jumpa akak walaupun terkejar-kejar.


    salam h4ni3..berbaloi memang berbaloi..



    salam perkenalan juga buat kamu..terima kasih sudi datang ke sini..dan jemputlah datang selalu yer..


    salam Eyriqazz...kita dah berjumpa pun..macammana..oker ker idak akak ni..



    salam E-na Zarina..memang seronok walaupun sebantar cuma..janji dapat bertentang mata..



    salam watie...ooo banyak kenangan ek..berbaloi..baloi..


    salam Mrs Nor..sekarang tak ada plan lagi..insyallah jika ada umur kita jumpa lagi yer..

    BalasPadam

Adsense

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers