OOO

Selasa, Januari 26, 2010

Tertunailah niat dihati-Restoran Chop And Steak Kampung Bharu

Memang dah niat di hati...bila Yana balik...akak memang  nak belanja mereka semua yang telah merelakan diri mereka di tunjukkan dalam blog akak..nak dekat setahun jugak  akak kumpul duit nuffnang ni...taklah banyak mana pun...tapi jadilah...dapat jugak bawak anak-anak keluar makan.
 akak dah cash out dah  bulan lepas....tapi cek tak sampai..sampai lagi....Takut nanti bila Yana balik lagi sekali.....duit tu dah habis...akak gunalah duit dapur dulu belanja mereka semua..Akak belanja kat tempat makan dulu...yang pernah akak ceritakan masa bulan puasa dulu..restoran Chop & Steak  .tempat yang murah tapi sodapppp...
....taklah lama sangat anak lelaki akak nak order..sebab dah tahu apa menu yang ada kat sini..
Aksi  terlampau anak-anak yang dah kenyang...macam-macam gaya ada..Yana puas hati.. 
memang bestlah mak makan kat sini..kenyang..
kali ni ada pulak mamat menyanyi pakai gitar kapuk.. l..kalau kat Jakarta/indonesia...di panggil pengamen lepas nyanyi... kena bagi duit..kat sini tak payah...dengar ajerlah lagu yang dia nyanyi..kira okeylah suara  mamat ni..boleh tahan....
 aksi terlampau lagi

Terima kasih mak...nanti belanja lagi.....
kena tunggu tahun depanlah pulak yer..bengkok mak nak belanja selalu..lainlah mak dah kaya macam redmummy tu...dapat ribu riban tiap-tiap bulan..boleh mak belanja tiap-tiap bulan.
murah sungguh lah tempat ni...makan minum 7 orang pun tak sampai RM100.00...berbaloi memang berbaloi..
Lepas makan suami bawak jalan-jalan area kawasan hangat di waktu malam...ala tempat yang banyak disko..
lepas tu kami ke Uptown Danau Kota...akak memang tak pernah lagi pergi ke sini sejak pasar larut malam ni dibuka...jalan punyer jalan..nampak suami kak intan dan anak lelaki dia...kak intan entah ke mana...bila dah nak habis jejalan baru jumpa dengan Kak Intan...tak leh borak lama sebab masing-masing nak cari barang...

lepas tawaf satu uptown...kami lepak kat gerai danau kota..minum air ajer dan melepaskan lelah..penat jugak berjalan larut malam ni...kami semua balik pukul 12.30 tengahmalam..hairan sungguh makin larut malam makin banyak manusia.  tak tidur ker?

12 ulasan:

  1. Wahhh.. bestnyerrr lau jd anak2 akak.. rajin mak nyer bawak makan2 & jenjalan.. suke tol tengok.. anak2 pun mesra jer.. sejuk mater memandang..
    Makanan pon memg nampak meyelerakan.. nak cube la nanti.. :)

    BalasPadam
  2. bestnyer, makanan sodap, tompek pun menarik..lagi seronok bersama famili. Kak ina, saya rasa pernah pi tempat ni dedulu, tapi tak ingat apa namanya..tapi tak dapatlah makan dalam kapal tu.

    BalasPadam
  3. salam kak ina. baca cerita akak pun dah buat kakchik terliur. seronoklah anak-anak akak dapat jumpa kakak diorang dan makan2 satu keluarga.

    BalasPadam
  4. kak ina...knpa x ckp awal2...leh tumpang sekaki!

    BalasPadam
  5. Happy bebudak tu dpt makan...seronoknya bila dpt berkumpul...

    BalasPadam
  6. wah bestnye maknyer belanja makan...seronok betui anak2 tu....

    BalasPadam
  7. malam masih muda la kak ina
    ehehehehhe

    BalasPadam
  8. Salam kak ina.Memang menyelerakan dan harganya pun berbaloi2.Kat mana ek tempatnya? Ingat balik umah mak kat sg buloh nnt nak cari ler.

    BalasPadam
  9. K ina,
    kat ne kedai nie ek? nak pegi gak la. Nampak cam sedap je..

    BalasPadam
  10. honestly part yang kata murah, mmg tak nafikan, cepat pun cepat dtg makanan. taste depend, jgn expect sedap mcm yg hotel 4 & 5 star punya la. Steak daging dia tak berapa best, mcm guna daging yg agak liat. yang ok ayam punya meal.
    yang kurang best, ramai peminta sedekah datang. adehhh, potong selera nak makan.

    @lily: kt kampung baru, yang ada bot tu kan kak ina

    BalasPadam
  11. salam ena...cuber jangan tak cuber yer..anak-anak akak memang suker buat aksi terlampau..


    salam fairylilly..ooo dah pernah sampai ek..kat kampung baru..murah dan sedap kan..


    salam kak chik..memanglah seronok sekali sekala dapat berkumpul.


    salam Azita..ala tak berbaloilah kalau ita nak join..minyak dah tol dah berapa?


    salam aNIe..seronok sekali sekali makan luar..tiap-tiap hari..boleh kempis poket di buatnya tau.



    salam Aishah..mak dia belanja jarang-jarang..sebab tak ada duit terlebih..dpt duit nuffnang baru boleh belanja.


    salam daydeck..org kl tak takut hantu..pukul 12.00 pun msh kata malam masih muda..cuba duduk kat kg..takut pulak tu..takut jumper hantu.

    BalasPadam
  12. salam eliza..dekat kg baru..dekat dengan masjid kg baru..kalau tak tahu tanya er..


    salam mat joe...keluarga kami ni taklah mampu nak makan kat hotel 4 ataupun 5 bintang..bagi kami makanan kat sini sedap dan murah..tu ajer yang termampu dek poket kami..yang paling penting dapat makan bersama-sama anak-anak..
    yer ker byk peminta sedekah..tak apa pulak jumper rasanya..tang daging..akak mintak sirloen (salah eja kot) steak..oker ajer..entahlah tekak masing-masing kot...

    salam lily..betul kat mat joe tu..deretan dengan masjid kampung baru..cuberlah dulu..lepas bagi respon yer..

    BalasPadam

Adsense

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers