OOO

Selasa, Mac 09, 2010

Tak senonoh betullah

Selepas baca N3 ni...jangan kata akak iklankan benda ni pulak yer...akak sajer nak berkongsi cerita dan pendapat.

Imran dan Ira memang banyak mulut...sekarang ira kat asrama..kuranglah nak tanya  menanya ni...tapi si imran memang suka pot pet..pot pet..ikut sapalah kan...mak dia kot...
 
Akak memang suka dengar radio Hot Fm..suka dengar lagu , panggilan hangit dan celoteh faufau dan faizal tu.. bila habis mereka berdua..akak tak tukar siaran lain pun..sambil masak pun dengar ajerlah celoteh dj yang lain..

Macam biasa kan..kat Hot Fm ni banyak iklan..salah satu iklan yang selalu keluar iklan jamu tu...ala si Abby Fana yang cakap tu...mula-mula imran tak ambik port pun benda ni...agaknya dah berapa kali dengar dia pun sibuklah nak tau...
Perkataan mula-mula tu imran tak tanya....tapi yang akak tak leh jawab bila Imran tanya pasal perkataan ni...
  •  Patah lagi....
  • Apa yang patah mak...  
  • aduhai kena fikirkan nak jawab apa ek.....dapat idea..akak jawab camni..
  • Ehmmmm agaknya orang lelaki tu lari kuat sangat sebab tu patah kaki dia...
  • OOOOO...
 Nasib baik lepas tu dia tak tanya akak lagi...kalaulah dia tanya lagi selepas tu..camner akak nak jawab....takkan nak suruh dia tanya ayah dia pulak....

Lagi satu iklan Malam Jumaat....yang tengah hangat di siarkan kat tv setiap malam jumaat atau malam-malam yang lain...
  • Mak apasal benda tu panggil Malam Jumaat....pastu dia orang sembur mulut dia orang..
  • Oooo malam Jumaat kan nak baca yasin...nak gi masjid...jadi kenalah  sembur benda tu...nak bagi mulut bau wangi dan bersih.
  •  pastu kan nak jumpa orang kat masjid...malulah nanti mulut berbau...kwang..kwang...kwang...
Ada ker anak atau adik kamu tanya soalan macam ni jugak...

Ingat tak... dulu ada satu keluaran bumiputra pun ada juga jual benda lebih kurang camni...siap ada segmen di radio lagi...last-last..semua hancur gara-gara suami buat pasal...hebohlah sekejap cerita  ni masuk dalam paper.  Rasanya dia ada buat keluaran terbaru..ala-ala  benda macam tu jugak..akak lupalah apa ke nama benda tu.

Bila buat N3 ni...Teringat akak satu kejadian masa akak beli roti canai kat gerai masa lepas balik dari Pasar Tani Taman Melawati hari Sabtu..bulan lepas kot...


Orang ramai kat gerai tu...ramai orang tua minum pagi kat situ..ada yang baru balik dari surau sebab mereka pakai kopiah dan berkain sarung.  .Ada seorang pakcik tua dalam lingkungan 70 lebih baru sampai dengan member dia lebih kurang sebaya dia kot..


Bila pekerja gerai tanya nak minum apa...

Kopi janda satu...cakap kuat-kuat pulak tu...

Orang yang ada kat gerai tu berdekah-dekah ketawa bila dengar pakcik tu jerit camtu... 


Kami orang pempuan tersipu-sipu malu...akak cakap dengan mak akak...


Tak dapat janda ...dapat minum kopi janda jadilah kot...eksyen sungguh pakcik tu..


Mak  akak tersenyum ajer...


Kenapa banyak sangat keluaran minuman dan makanan yang pelik-pelik kan macam ni......nama pun pelik-pelik.  Hairan betul..nasib baiklah akak ni tak cepat terpedaya nak beli..sebab takut effect...sebab skrg ni dengar dalam benda tu semua ada yang di perbuat dari benda yang di larang..bahaya tau...

Haiiii...iklan...iklan...kot yer  pu nak tarik pelanggan....biarlah yang positif...anak-anak sekarang bukan macam anak-anak dulu...semua nak di tanya....sampai mak ayah tak tahu nak jawab apa di buatnya......anak wawasan 2020 lah katakan..

24 ulasan:

  1. anak2 skrg dah tlalu advance..setiap bnda sume nk tau..yela zaman IT kan..tp psl pokcik 2 lawak lar..seyes lawak..haha

    BalasPadam
  2. betul tu kak. patutnye dorang alert lah pasal hal ni. sampai budak kecik dok tanya. kita yang besar dah tentulah paham. yang kecik tu yang pening nak menjawabnye..malu..aduhh!!

    BalasPadam
  3. Anak2 sekarang dah bijak..kena2 hati2 dlm memberi jawapan..

    BalasPadam
  4. btul tu, gunakan elemen seks sebagai pelaris. satu dunia pakai kak oi. malaysia ni aru skit2 jerr

    BalasPadam
  5. tulah kak...iklan skang ni dah ngarut...

    BalasPadam
  6. HEHE kakina..kite dengar klasik nasional je..malam2 bukak best i04..dgr keroncong..

    BalasPadam
  7. Kak Ina,
    iklan kat sini lagi lah kadang2 tersgt over nya. Pastu, my kids pun tanya lah macam2, lagi lah haru nak jawab, hehehe

    BalasPadam
  8. Salam Kak Ina,

    betul apa yg kak Ina katakan tu. Bila dh kena adu kat Karam Sing Walia barulah semua kelam kabut. Hari ni baca Kosmo tentang kedai yg menjual alat2 XXXX yg bersepah2 kat KL, sampaikan budak sekolah pun boleh masuk ngan selambanya. Zaman sekarang ni nk jadi ibu bapa bukan senang terlalu banyak rintangan.

    BalasPadam
  9. re: kak ina, syarat contest dah dipermudahkan..kalo kak ina nak tolong promote pun leh..macih ye

    BalasPadam
  10. salam kak,

    tapi kan kak, memanglah. Orang kite skrg ni nak jual pun benda2 macam tu, 'cover'2 la kan.. budak2 skrg cerdik tak macam dulu, semua die tanye. Masalahnye lg satu, macam menggalakkan masalah sosial plak, ade ke benda2 mcm tu macam takde ape je announce kat public kan? Kalau saya malu jadinye.

    BalasPadam
  11. haha.. mmg byk gak iklan yg kite dgr pon cam malas nk dgr sbb double meaning.. apetahlagik nak jwb kat anak.. huishh

    hehe

    BalasPadam
  12. salam kak ina. sekarang ni kakchik perasan, banyak betul produk dan iklan yang berbau seksual. agaknya orang kat negara kita ni ramai yang ada masalah tu kot. sebab tu beriya-iya menghasilkan produk sebegitu dan buat iklan yang tak sesuai didengar atau ditonton kanak-kanak.

    p/s: dlm suratkhabar hari ni, kedai peralatan seks dah ada di pusat beli-belah ternama di KL, pasaran terbuka, budak sek pun masuk.

    BalasPadam
  13. salam kak ina,

    bila tgk akak posting n3 ni kan sy teringat pasal anak sy tau. tiap kali time iklan ni dia mmg dh tau dah siap ikut lg haaa "patah lagi"..
    tu br bdk 3 thn masih x tau apa2.

    BalasPadam
  14. last week ada buat entry psl produk mlm jumaat tu. anak buah ada tanya kenapa kalau mlm jumaat kena balik awal. serius, tak tau jawab apa!

    BalasPadam
  15. tak suka gak dgr iklan cam gitu...

    BalasPadam
  16. iklan2 ni pun kena tapis jugak. tak de yang menapislah jadik macam tu..

    BalasPadam
  17. salam akak...huaa..haru nk bg jwpn kat ank kn..tp klakar gak bc alsan yg akak bg kat diorg..trgelak2 sy esp.psl iklan mlm jumaat tu..wlupun sy xtau iklan tu psl ape:(..tp kat sini kak, iklan mmg truk,psl bra(wacoal)pun ade..nsb baik ank2 kecik lg..siap fokus kat breast lg..ishh..poning sy tgk tv kat sini..huhuhu:(

    BalasPadam
  18. susah sekarang ni kak.. anak saya yg baru 5 tahun pun dah pandai bertanya.. tp besartu boleh lg klentong.

    BalasPadam
  19. salam kak ina. kopi janda tu mcm nak ekslpoitasi kaum hawa jek kan kak. mcm dulu ada iklan tayar keta duk tunjuk2 pompuan tak cukup kain atas bwh berdiri kat keta.tak tahu tang mana signifikan produk dgn iklan.

    BalasPadam
  20. ai paling tak suka iklan2 gitu la. MJ tu yg terbaru kan? ntah apa2 la. saje nk bagi nampakkan cam org melayu kita ni ala-ala kuat s&^%s. hohoho..

    sib bek la bebudak kt umah tu tak tanye2 lagi psl iklan tu. kalau dowang tanye, ai pas kan je kat bapak dia. keh keh

    BalasPadam
  21. nadia pun x paham konsep iklan kat malaysia ni. makin merepek je. semua ala2 18 tahun ke atas. mcm la budak kecik x tengok tv. haisssh

    BalasPadam
  22. liza tak brape bekenan iklan2 camni, rasa mcm tak sesuai jer

    BalasPadam
  23. bila bab2 camnih yg berpeluh nk menjawab soklan anak2

    BalasPadam

Adsense

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers