OOO

Rabu, April 21, 2010

Mee Hong Kong



Malas betul nak taip resepi...nampak kan resepi ni.....resepi asal guna bihun..tapi akak guna mee kuning...pastu akak tukar daging dengan ayam...stok daging pun akak tukar ke stok ayam. Sayur sawi akak tak letak sebab semua tak suker...akak letak putik jagung, kubis, daun bawang, daun sup dan carrot.

Akak ambil dari Majalah Saji bulan Mei..cuberlah yer..resepi ni mirip cam mee kungfu yang akak buat bulan lepas.

13 ulasan:

  1. Assalamualaikum Kak Ina

    jauh nya cari makan
    sampai ke hong kong
    he he

    tapi saya lebih suka mehon

    Wassalam

    BalasPadam
  2. hehhee, kak, tak per, cam ni pun ok... saya ni nak menjamu mata yg pntg, nak cari idea apa nak mkn dinner nanti

    BalasPadam
  3. salam kak ina...bestnya....tapi jauh kalau dekat dgn umah kak ina dah lama saya ketuk pintu...heheheh tak malu....

    BalasPadam
  4. tu dia..sng citer...amik jer gambo...bijak!!..bijak!!

    BalasPadam
  5. haaa same kite kak. x sah if xde sambal kicap. klo xde...rase kurenggg jek kan :P

    BalasPadam
  6. wah lau wey!!!
    sampai mi hong kong huh!!!
    nak jugak resepi mi mumbai, mi perth dan sewaktu dengan nya!!
    ngeh ngeh ngeh!!

    BalasPadam
  7. salam kak, kalau yg suka cicah sambal kicap mesti jawa Johorkan!

    BalasPadam
  8. sambal kicap tu wajib kak, kalau tak mana kick!

    BalasPadam
  9. salam akak...

    waaa...sedapnya....meleleh dah air liur nih...xsabarnya nk balik msia...waaaaa T_____T

    BalasPadam
  10. salam kak ina..nurul kan kalau pening nak masak apa mesti masuk blog akak tengok rezepi....

    BalasPadam
  11. smeykoom..amboi kak ina..menuntut di Hong Kong ke ..resepi ala2 jet Li je...

    BalasPadam
  12. Mualaikummusalam Rozali..akak memang suka bihun tapi masa tu stok mee banyak..akak belasah pakai mee ajerlah.

    salam mak su..ok lah..sekali sekala datang penyakit malas..nak buat camner..


    salam Alimaz..alahai masakan simple mcm ni pun nak mintak ker..buat sendirilah..


    salam Jasmeen..alahai..virus M sudah datang..


    salam redbloodsnow..sama ek selera kita ni.

    salam hakimfaridzul ...nanti akak cari ek resepi mee mumbai..pastu kasi shah rukh khan rasa tau.

    salam hamsini..betul tu..org johor memang suker makan sambal kicap ni.

    salam si lampu neon..tq

    salam liza..betul tu..no sambal kicap...tak best

    salam nurul..oh yer ker..tq sudi datang ke blog akak

    salam darkbatman..akak ni mana tak pergi semuanya akak dah pergi..tapi dalam mimpi..nak nak cari resepi jet li lah pulak.

    salam yuclka..aduhai keciannya..nanti balik makan puas-puas yer.

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers