OOO

Selasa, Mei 25, 2010

Alhamdulliah...murahnya rezeki akak..


Bila dapat email ni..mula-mula tak percayalah jugak....ala kan sekarang ni macam-macam orang hantar email..nak bagi duitlah...nak itulah..nak inilah...buat menyemak peti inbox ajerlah..

 
tapi bila dah buat edisi siasat..memang betul surat ni sahih..akak siap call lagi tau kat Singapore...takut kena tipu...rasa tak berbaloi ajer kan nak gi ke singapore semata-mata nak ambil barang ni...

lepas tu mereka suruh  reply  guna email ajer bagitau akak ni duduk di Kuala Lumpur....tertunggu jugak selama 2-3 minggu.....alhamdulliah ..2 minggu lepas sampai email suruh ambil  cawangan  kat Petaling Jaya.  Mereka suruh collect hadiah dalam tempuh 2 minggu.
Tadi kebetulan gi service kereta kat Petaling Jaya..mengantuk dibuatnya kat situ.tulah padahnya kalau gi servis tak buat temujanji....dari pukul 9.00 pagi hingga ke 3.00 petang..akak lepak tempat tu...nasib baik pagi akak dah breakfast kat kedai berhampiran.

Nasib baik bawak paper dan novel...kononnya nak gi ke 2 tempat lagi nak collect hadiah yang lain...tapi tak sempatlah pulak.....sebab nak ambil imran kat sekolah pukul 4.00 petang.  Perut dahlah kelaparan...nak singgah makan takut lagi lama Imran kena tunggu kat sekolah.

Mula-mula eksyen tak nak call..macamlah terror bebeno....dah berpusing-pusing 2 kali tak jumpa jugak tempat ni..barulah akak call.....laa..nama jalan sama tapi kat flyover belah lain...

Petaling Jaya ni jangan memain...jalan dia kalau tak tahu..jangan berlagak..alamat berpusing-pusinglah kat situ.  Nasib baik lah tak jauh dari tempat service kereta..dan akhirnya dapatlah akak collect hadiah ni..

Lepas berdesupp gi ke sekolah Imran..singgah kat Greewood beli nasi kukus ayam dara...terus makan..kelaparan sungguh di buatnya.  Hari ni gantung kuali..tak masak...penat menunggu..
Alhamdulliah dapat hadiah mahal ni....rezeki..rezeki...terima kasih kepadamu Ya Allah swt  di atas limpah dan kurniamu kepada hambamu ini.

Mesti suami akak kata....Ina pakai..jangan tak pakai..nanti meninggal bini baru merasa...sabar ajerlah...

15 ulasan:

  1. mmg akak ni spesis murah rezeki la..
    tahniah kak. guna tauuuuuuuu (^_^)

    BalasPadam
  2. cantik periuk baru k ina nie!

    BalasPadam
  3. wah rezeki akak..pasni lagi semangat la nak masak...ada periuk baru..hehe

    BalasPadam
  4. wah.,..seronoknye...tapi part yang bawah tu..ayat die memang tak boleh bla...kalau sye..lame dah sye majok,..huhuu

    BalasPadam
  5. salam kak ..

    same as me, masa geng hugies kasi email .. cm caya x caya jek .. saje2 reply , sekali betul hehehe

    tahniah kak ..

    BalasPadam
  6. wah..murah rezeki akak!hehe

    1st time singagh sini.salam ziarah kak ina~

    BalasPadam
  7. tahniah..
    guna kak...jgn tak guna...org dah warning tu..hihihi..

    BalasPadam
  8. wah free ke tu??? bertuah ar akak..tapi kengkadang macam tak percaya lak kot2 tipu ke..kena bayar time ambik ke..adoi dunia dunia...

    BalasPadam
  9. tahniah kak,rezeki memang suka kt akak....hehehe

    BalasPadam
  10. tahniah kak...
    Murah rezeki kakak, bestkan dapat hadiah..mahal pulak tu. Makin rajin la akak masak tu...

    BalasPadam
  11. Tahniah ina...seronok bila dpt hadiah kan...

    BalasPadam

Adsense

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers