OOO

Sabtu, Mei 22, 2010

Bila anak belanja makan


Russhdi  dah dapat kerja sementara  lepas habis belajar di sebuah syarikat telekomunikasi .
dia belanja makan-makan ni bulan lepas..akak baru teringat nakN3 hari ni.
gaji taklah banyak tapi lepaslah untuk diri sendiri..
Bila dapat gaji pertama,  dia niat  nak belanja kami  makan sekeluarga  termasuk atok dan wan dia....adik bongsu yang tinggal bersama mak dan abah pun join sama..termasuk anak dia 2 orang.
 
 Tenguk berapa banyak pizza yang dibeli ...boleh habis ker??
air beli sendiri..kalau nak beli semua kat pizza ni..bengkoklah dia.
Abah fening dengan perangai cucu-cucu..mula-mula ingat nak bawa 
abah makan kat luar..tapi abah dah tak larat..makan kat rumah abah ajer.
wan bersama-sama cucu kesayangan...oh yer...Russhdi  ni cucu pertama 
dalam keluarga akak...walaupun akak anak kedua..sebab akak kawin dulu dari kakak akak (dah sampai jodoh).  Cucu yang pertama mestilah semua orang sayang masa kecik..memang macam-macam dia dapat masa dia masih kecik...atuk dan wanlah yang paling sayang.
Bestkan makan reramai...sekejapan dah habis...tapi sedihlah  sebab Yana tak ada..

14 ulasan:

  1. nanti saye pun dh keje nak blnje family mkn jgk. heheee ;p

    BalasPadam
  2. salam kak ina...wahhh seronoknya bila makan anak belanja...bilalah anak saya boleh belanja untuk kami...hehe

    BalasPadam
  3. tak de niat ke anak2 akak nak belanja saya...hak3

    BalasPadam
  4. salam kak..
    bestnya anak belanja makan..
    family sy pon cam akak jg..mana2 anak yg kerja..1st gaji mesti open table..mcm dah jadi tradisi...masa tuh lah...kita org tibai oder ape saja..hhiihihihi..tapi berpada2lah...then gaji bulan kedua..bagi kat mak sikit..yg xtra tuh..bru blh enjoy katak...

    BalasPadam
  5. Ina...kalau dah ramai2 tu...lebih dari apa yang ada pun boleh abis tau...kalau anie baru 6 orang...sekali hadap 2 kotak tak aper2 lag...tu pun kena bantu dengan wings...garlic bread lagik...hehehe

    BalasPadam
  6. alhamdulillah, bagus belanja keluarga makan, mudah-mudahan murah rezeki lagi..=)

    BalasPadam
  7. wah bestkan anak belanja,
    anak-anak saya sekolah lagi tapi ada masa tu diorang belanja juga yang termampu diorang,
    kadang-kadang tiga beradik tu share belanja ibu n abah mereka

    BalasPadam
  8. Assalamualaikum Kak Ina

    ada niat nak belanja keluarga
    kira dah ok le tu
    Insyaallah mereka akan ingat sampai bila2
    didikan sempurna
    akan berhasil kecemerlangan

    Wassalam

    BalasPadam
  9. adoi sedapnya pizza. kalau anak saya 2 org regular pizza dorang 2 beradik jer mkn.....

    murah rezeki org belanja mkn

    BalasPadam
  10. Tahniah untuk Russhdi....moga lepas ni rezeki akan bertambah yeaa...untuk kak ina juga....

    BalasPadam
  11. salam Nur-al-ain..alhamdulliah..ingat jugak dengan keluarga yer..


    salam Peri Pea..memang seronok.

    salam ima..ala..anak kamu kan masih kecil lagi..nak korek kat mana duit tu.

    salam Rozali..terima kasih yer..insyallah anak-anak kita akan mendapat didikan sempurna dunia dan akhirat.

    salam Mat Gebu...terima kasih yer.


    salam ibuintan..wah bagus tu..untung anak-anak msh kecik dah pandai belanja ibubapa mereka.

    salam Anie..betullah..bdk-bdk skrg klu mkn tu tak ckp sikit..

    BalasPadam
  12. salam sirna..alhamdulliah semuga rezeki beliau bertambah murah.


    salam chempaka..ooo baguslah camtu.samalah kita..

    BalasPadam
  13. salam yatie..wah lagi hebat ek..bdk skrg..klu mkn tu laju ajerkan..


    salam bean..boleh...boleh belahhhh

    BalasPadam

Adsense

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers