NAK DUIT RAYA TAK?

Cabaran Duit Raya 2014

ShoppingTime

Lazada Malaysia

Rabu, Mei 05, 2010

Pantun Cari Gaduh

Pergi kepasar cari ikan dalam tin
Terjumpa pulak sayur peria
akak bergaduh dengan Mr Bean
sebab akak tukar template ciptaan dia

Akak suka sebut perkataan ooooo
Pastu suka kata aaaaaaaaaaa
Akak bergaduh dengan GTO
sebab akak tak dapat hadiah dari dia

Anak akak nama Firdaus
Anak lelaki akak ada tiga
Akak bergaduh dengan Aus
Sebab tak vote akak kat PA tiga


Rosalinda berasal dari Perak
Dia kawin dengan adik akak pulak
Akak bergaduh dengan Daydeck
Sebab dia gi konsert double troube tak ajak akak

Ke pasar borong cari cabai
Lepas tu teringat nak beli bedak
Akak bergaduh dengan Jai
Sebab jelous tenguk traffic dia mencanak

Tegah fikir nak masak apa
Tapi kena potong bawang
Akak gaduh dengan Tasha
Sebab dia tak nak vote akak dalam PA

Akak suka makan cili
Pastu masak dengan hempedal
Akak bergaduh dengan Lily
Sebab dia nak jadi American Next Top Model

Pergi supermarkat cari air slurpee
Beli pulak jajan si Ira
Akak gaduh dengan Matjoe
Sebab dia tag suruh buat pasal Alissya

Hari nak buat kueh melaka
Kena pulak cari kelapa muda
Akak gaduh dengan Sendra
Sebab tak bagi rasa kueh tart dia

Cukuplah akak bergaduh..tak baikkan gaduh-gaduh ni..
kang dapat NOD kang...pastu kena kes saman..
takut weiii..akak ni dahlah tak berharta.
tapi akak suker AOD (Astro On Demand)

Jom kita minum dulu...bagi sejuk hati yang tengah panazzzzz

anak akak baru balik dari Cameron Highlands..banyak pulak bawak buah strawberi..dah puas makan...buat
Bahan-bahan
  • 5-6 biji buah strawberi
  • 1/2 cawan susu segar
  • 1 sudu teh gula pasir
  • 1 cawan kiub ais
  • 1/2 cawan whipping cream-akak tambah sendiri
Cara-cara
1. Blend buah strawberi dengan susu segar sehingga hancur semuanya.
2. Masukkan kiub ais dan blend lagi hingga ia menjadi halus.
3. Masukkan gula pasir dan whipping cream dan blend lagi sebentar.
4. Siap untuk dihidangkan.

10 ulasan:

  1. kak ina nak pergi kerk konsert DT tuh

    BalasPadam
  2. huhuhu!! macam2 kak ina ni, hehehe! :)

    BalasPadam
  3. heheh..cari gado pun berpantun. memang bersopan dan penuh adat. ngeh3

    BalasPadam
  4. ooo kakak tak gaduh nagn kite kan..hahaha

    BalasPadam
  5. hehe
    seb bek xbergaduh dengan saya

    BalasPadam
  6. warna warni si bubur chacha
    Dimasak oleh si baba nyonya
    mari-mari kita reramai baca
    Kak ina dan pantun gaduhnya

    hehehe...sorrylah kak ina nak nyibuk jugak

    BalasPadam
  7. Heheh...gaduh2 pun berpantun...

    BalasPadam
  8. mak aii , siap ado pantun mantun lg..



    ** reply
    kak ina >> heheh tu hasil tngan 'copy paste' daku je kak .. lum penah wat lg..

    emm penah dgr, tp x tau sahih ke idak, bile g tgk sdiri .. mmg xdak langsung tnda halal pd botol nye..

    ** akak wat sos sdiri ? aci dak kongsi ..

    BalasPadam
  9. kak ina lepas ni kene tag saya, sy relakan

    BalasPadam
  10. pntun kt atas tu power. haha

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...