OOO

Sabtu, Jun 19, 2010

Jom Pekena Cendol Leman Dawi

Balik dari kampung ..akak ajak lalu jalan lama...nak beli ikan salai, daging dan burung puyuh. Teringat jugak nak merasa cendol leman dawi ni.

Biasa lalu kedai dia dah tutup...sebab dah habis. Alhamdulliah hari tu ada pulak rezeki kami.

Masa baru sampai hujan renyai-renyai..orang memang ramai kat kedai beliau ni. Masa Russhdi sekolah kat seremban ..kalau kami nak balik ke segamat, suami akak memang ikut jalan pedas rembau ikut jalan lama.

Dulu masa Leman Dawi ni cuma berniaga di bawah pokok ajer. Sekarang ni dah maju. Dah mampu sewa gerai..ada 4 pintu kalau tak silap..semua dia buat gerai dia. Yang buat dia fofolur sebab kalau tak cukup boleh tambah lagi..yang tak best sebab air batu tu tak kisar ..kalau kisar lagi best.

Kalau sape tenguk dalam program majallah 3 dan jalan-jalan cari makan...tentu dah tenguk betapa bisingnya mulut Leman Dawi ni....mulut tak leh diam...ashik memetur (bercakap) ajer kerjanya...ada ajer modal yang beliau nak cerita.
Leman Dawi yang tak berlagak dan pandai ambil hati pelanggan....
dialah boss...dialah kuli....baguskan..pastu tu tak kedekut...siapkan air barli percuma...sape nak bungkus bawak dalam kereta pun tak per..cuma satu ajer ..kalau boleh juallah goreng pisang ker, cucur udang ker...rojak ker..barulah best..taklah pekena cendol ajer

Hot FM pun pernah singgah...TV3 pun pernah jugak buat liputan..apalagi jom serbu Cendol Leman Dawi..Masuk dari Tol Senawang..ikut jalan lama nak gi ke Pekan Pedas dan Rembau...garenti jumpa..

10 ulasan:

  1. a.a..penah tgk kat tv..

    tp xde kesempatan lg nk p :(

    BalasPadam
  2. petang ni nak pegi seremban.. nak singgah la!

    BalasPadam
  3. perghhhh bestnya cendol tu...
    kedai nie memang glamour, pernah masuk tv berkali kali...tapi dD x sempat terjah agi...oh cendollllll

    BalasPadam
  4. selalu gak lah singgah kedai nie. tapi time weekdays je, weekends memang penuh tak leh nak singgah pun

    BalasPadam
  5. tu la kak,tingin nak merase selalu dah tutup.dia ni dah la otak dia penuh dgn isu pengetahuan am

    kretif sungguh dia ni,bgs pandai jage customer

    BalasPadam
  6. can u tell me the exact location, i wannna try it out! =)

    BalasPadam
  7. Assalamualaikum Kak Ina

    saya belum pernah perkena cendulnya lagi
    tu hari ada pernah lalu depan kedainya, tapi dah tutup, habis kut

    kalau tahu tu hari
    boleh suruh kak ina bukuskan untuk saya
    he he

    Wassalam

    BalasPadam
  8. salam kak ina... akak sihat?

    akak linn smlm kelmarin ke PD.. mmg tingat gile kat cendol nie.. tapi mengenangkan Umar demam selsema tak jadi nak pergi... huhuhuhu

    terasa2 kemanisann cendoll itu

    BalasPadam
  9. pernah keluar tv kan cendol ni...mesti best kan.

    BalasPadam
  10. kak ina, dulu pernah baca pasal cendol ni kat majalah. Leman Dawi ni cerita dia banyak buat research sebab dia akan hiburkan customer dia dengan celoteh dia. hehe

    BABY & ME GIVEAWAY

    BalasPadam

Adsense

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers