OOO

Khamis, Julai 08, 2010

World Cup 2010-Keputusan German vs Spain (Menci Paul Sotong Kurita)

Salam semua....akak ni penyokong  kuat German dan Belanda...seronok sebab ashik menang ajer..tapi akak taklah nak berjaga pagi semata-mata nak tenguk bola...tak kuasa tau..

Bila bangun ajer dari tidur pagi tadi..tanya dengan hb sape yang menang..

Spain da...

Down pulak bila dengan German kalah kat Spain...sedihnyaaa...dapat telur..0-1 kat Spain..

Keputusan separuh masa pertama dua-dua 0-0.  Dalam pusingan kedua.. pemain Spain nama dia...
Spain's Carles Puyol, left, scores during the World Cup semifinal between Germany and Spain in Durban, South Africa, on Wednesday. Puyol's header gave Spain the victory and its first appearance in a World Cup final.
 Carles Puyol  ( kalau salah sebut bunyi cam carles poyo) dapat shoot pulak ke gawang German pada minit 37.
Gambar  dari sini...http://thehindu.co/spor/article504812.ece?homepage=true
Mestilah pasukan Spain gembira bagai nak rak....sape yang tak suker masuk final kannn..mesti pemain German rasa hampa..

Ni semua pasal ramalan dari sotong kurita si Paul nilah....
Nanti kau.....akak nak tangkap masak...
 sotong masam manis ker ataupun 
 ataupun akak goreng tepung.....
 takpun kita buat takoyaki..sedap oooo...

menciiiiiiinya dengan sotong ni ..dengar cerita harga sotong ni mahal ek..

30 ulasan:

  1. haha ina. memang patut kena goreng itu sutung..........

    kakpah sokong mana yang menang hehe

    BalasPadam
  2. Hi KakIna...frust Germany kalah ke kak? Hehe, Love dah frust hari tu bila Brazil down. Huhu!

    Sotong jadi mangsa ya! hahaha ;)

    BalasPadam
  3. hehe cm pun geram lihat sotong tu..tangkap masak sambal sedap tu hehe

    BalasPadam
  4. saya nk sotong salut tepung .leh kunyah puas2 si paul tuh .hahahg .

    BalasPadam
  5. ye..ye.meh kita ramai mskkan sotong!! Tp mak suker sotong msk smbal..ce bygkan makan nasik lemak smbal sotong..perghhhhh

    BalasPadam
  6. Shian akak sokong German eh? Ha ah kak, German kalah semalam. Kita tengok gak, tapi sikit-sikit je. Kejap jaga, kejap lelap. Ngantuk tu! Tu la akak, meh jadi macam kita... kita sokong GOL je, tak de sokong mana-mana negara... hahaha... Kita ingatkan Germany dan Netherlands will make it to the final, nampaknya next time, nak kena cari sotong kurita la untuk ramalan... tak leh guna sotong biasa! Hahahahaha....

    BalasPadam
  7. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  8. salam kak,

    dia dah kalahkan england dan argentina ok la tu,hehe

    goreng kunyit sedap kak hehe

    BalasPadam
  9. mintak2 laaa ramalan final ni Belanda menang~ hehehe :D

    BalasPadam
  10. Salam & Selamat Pagi...saya silent reader blog ni...kak ina ada saudara kat Langkawi?Nak minta tolong cari rumah sewa untuk anak/menantu.

    BalasPadam
  11. salam kak ina,
    hihi. yala, kak. baru pagi td, my hubby tujuk video si sotong kurita ni. my hubby pun marah kat kurita nih.... team german dia kalah. huhu..

    BalasPadam
  12. kalau tengok ke sotong tue... geli geleman nak memasaknya...

    BalasPadam
  13. sabar kak....sekurang2nya belanda masih ada kt final nnt...=)

    BalasPadam
  14. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  15. saya sebagai penyokong setia spain nak buat laporan nih kakak!nanti tengok eh!hehehee

    go spain gooo!

    BalasPadam
  16. saya tengok gak match ni semlm. sj tmn2 kan hubby. Puyol jd hero spain. Bila hubby jerit puyol, sy ingat dia sebut fuyyohh sbb dah goal. hehe

    BalasPadam
  17. tu lah .geram je ngn sotong punya ramalan ...

    BalasPadam
  18. hehehe...akak sokong germany ye...saya n anak bujang memang dah teka spain menang hehehe

    BalasPadam
  19. lauk sotong memang sodapppppppp.....hehehehe

    BalasPadam
  20. jom buat sambal sotong ramai-ramai hahaha

    BalasPadam
  21. kak ina, saya pun frust german kalah... sob..sobbbb

    BalasPadam
  22. mencik jugak..hehe..tapi en.fika husband ryna suka benor sotong goreng tepung macam gambar akak masak kat atas 2..nyum2..huhu..

    BalasPadam
  23. dah dpt agak dah. sotong tu mesti kene sembelih ngan ramai football fan punyer.. sian dia..ramalan nyer benar belaka..

    BalasPadam
  24. betul kak betul!!
    aku nak buat tomyam si paul tu!

    BalasPadam
  25. ni mesti peminat germany ni..releks la kak.. sotong tu memang sdap kalau goreng tepung

    BalasPadam
  26. hahaha betul kak boleh kata hampir smua PAUL tu teka betul, kebetulan mungkin.. sotong goreng tepung sedap tu kak..

    BalasPadam
  27. abes la Paul de octopus kalo dapat kat kak Ina...hahhahaha

    by de way...I die-hard-fan of Spain tuk welkap 2010...harus daku bergembira kan kak?? hahaha...

    takziah...eh bukan tok Paul..tok GERMANY...he3x

    BalasPadam
  28. wahh..bestnye sotong goreng..nyum2

    BalasPadam
  29. salam sis..semalam dalm Buletin Utama, kawaln ketat akan diadakan untuk menjaga si PAul ni..sebab peminat Argentina kata nak serang si Paul ni..apela nasub dia kan?hehe..tula fanatik sgt...itu hanya kebetulan je..apepun tu juga ciptaan Allah..Dia Yang Maha Mengetahui kan..tapi, dati segi psichology nya, bila si Paul ni buat benda2 cenggini, mungkin ia bleh effect emotion and feel pemain tu kan?hehe...

    BalasPadam

Adsense

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers