OOO

Jumaat, Oktober 08, 2010

Bestnya Kambing Panggang Dan Lemang

Selagi tak habis raya , selagi tulah setiap minggu ada jemputan.  Kali ni jemputan dari saudara akak  taukeh khemah.  Kalau beliau buat open house memang makanan melimpah ruah.
Inilah yang paling di tunggu-tunggu..kambing panggang beb..bila akak berposing..tuan rumah kata..
eh..eh..ni sape tuan rumah ni..
ada akak kisah..peduli apa orang kata..
makan, makan...jangan malu, sape malu dia lapar..semua adik beradik dan anak buah datang.
apa mak ni....tak sukalah masuk dalam blog...
bestkan mak ngah..glam nanti An Nur
macam-macam ada..
aisey..mak ngah ni..ashik ambil gambar ajer
bila dah siap..panjang barisan nak ambil kambing panggang ni..padahal ada 3 ekor
Semua sudah surrender...jom pergi rumah satu lagi
Oleh sebab memang dah tak boleh masuk lagi makanan...kat rumah saudara yang nak pergi haji/open house , kami semua cuma ambil air batu campur sajer..
dan menjamah kek lapis ni...lawa betul lah kek lapis ni..tak reti lagi nak buat corak-corak camni..lepas tu hantar Ira balik ke asrama dan lepas tu balik rumah.
Lepas maghrib pergi ke rumah tali barut akak daydeck
dari rumah akak ke rumah dia tak sampai 15 minit...yang buat akak mesti pergi sebab nak makan lomang yang di bakar oleh beliau sendiri..memang sedap..boleh terima tempahan tak  daydeck

terima kasih yer  daydeck kerana sudi menjemput akak.  Tahun depan jangan luper yer..akak nak order lomang engkau..
 
terima kasih jugak sebab sudi tapaukan lomang tu..akak bedal sorang ajer tau...eh eh..baru perasan baju kita warna samalah daydeck ...

19 ulasan:

  1. hohoho...kambing bakar...tap ituari dapat part yg liat. kalo kek lapis yg biasa reti lg buat. yg corak2 tak reti susun lg.hahaha

    BalasPadam
  2. wah.
    sakan betul kak ina gi open house.
    XD

    BalasPadam
  3. huh meriah betul dengan makan...open house pon dah macam kenduri kawen...

    jap, nk kuar jap carik kambing panggang...kecur air lior ni tgk gmbr tu....

    BalasPadam
  4. mak oi..makanan dia sume ganas2 ni..takde pun yg jamu kambing panggang lagi takat ni..kalo dpt bestnya..

    BalasPadam
  5. amboi kak..sakan beraya..mesti sendat perut kan makan sume tu..bestnya kambing pangang..tp saya takleh makan kambing..kang mulalah pening..untung akak sume leh makan..

    BalasPadam
  6. banyaknya makanan...kambing tu memang menggoda la kak...time ni tak ingat dah ada darah tinggi ke tak..betul tak

    BalasPadam
  7. salam kak
    hubby saya suke kamben panggang ,ehehe

    BalasPadam
  8. kambing panggang.....kesukaankuuuuu. hehehe, esok pn ada jemputan majlis raya gak. khabarnya 10 ekor kambing panggang. tapi tak dapat hadir kerana ada hal keluarga. kalu tak boleh makan kambing panggang puas2

    BalasPadam
  9. open house last kopek ke ni ina.. haha.. syawal dah habis dah ni.

    BalasPadam
  10. salam kak ina...baaaanyk tul mknan...ade en.mbek tuh yg lg best :p~ *skrang trend eyh klu ade open house sll ade en.mbek :))

    BalasPadam
  11. kambing golek tu, mmg best!

    BalasPadam
  12. Assalamualaikum Kak Ina

    peminat kambing juga yer

    Wassalam

    BalasPadam
  13. besarnya kambing tu...teruja tengok...
    :)

    BalasPadam
  14. wah..makanan byk nyerrrrrr~

    kambing tu lawa..hehe

    BalasPadam
  15. wow... tergolek ila tgk kambing tu..fav tu..:)

    BalasPadam
  16. amboi besarnya kambing bakar..
    tang peha tu sedap kak..:)
    syok akak tiap2 minggu gi open house..

    BalasPadam
  17. salam kakina...sedapnya kambing bakar tu...tengok pun dah kenyang..

    BalasPadam

Adsense

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers