OOO

Jumaat, Oktober 22, 2010

Episod 16 Cerita Chinta | Drama Akasia TV3

Memang bestkan tenguk Chinta lakunan fs ni..akak snap masa hari Rabu lepas..ingatkan nak  habis  minggu ni rupernya  panjangnya lagi..
Lawa sungguh fs pakai baju pengantin ni.  Agaknya kalau kawin dengan Jejai tu..lagi lawa kot.
Kononnya  Chinta nak kawin dengan sugar daddy dia Osman Kabila, tapi nasib baik pakcik osman tu tau rahsia hati di antara Chinta dan Amar.   Langsung beliau membatalkan upacara pernikahan beliau dan memberi kebenaran kepada Chinta agar berjumpa dengan Amar di hospital.
Bestnya gi jumpa kekasih hati di hospital pakai baju pengantin.
 Memang sengal mak dan bapa saudara Chinta ni...nak ambil kesempatan..nak minta banglolah, kereta alphard kononnya untuk kegunaan mak Chinta.  Nasib baik Osman  (sugar daddy Chinta )tu tak layan .  Bila Chinta tak jadi kawin dengan Osman, mereka pulak yang marah.

Kecian dengan mak Chinta kan...hati ibu sape tak sakit bila orang lain kutuk anak sendiri.
Chinta dan Amar ingin membina hidup baru.  Amar ingin kembali ke kampung setelah berkawin dengan Chinta. Masa ni Amar di tembak  dek Fikri masa Fikri dan geng menculik Chinta.
Tapi sayangnya di hari pernikahan mereka berdua Amar telah di tembak sekali lagi oleh Fikri dan Fikri mati di tembak dek bodyguard Osman Kabila.  Chinta jatuh pengsan bila mendapat tau Amar telah di tembak.
Musnah segala impian Chinta bila mengetahui Amar telah meninggalkan beliau buat selama-lamanya.
Beliau menyalahkan Osman Kabila  di atas kematian Amar.
Ibu Chinta telah memaafkan kesalahan anak beliau.  Tibalah masanya Chinta melahirkan anak Fikri. Chewah macam real ajer ek..
Kesian dengan baby ni..ibunya tidak mahu membelanya di sebabkan sakit hati terhadap Fikri.  Agaknya camtu kot orang yang buang anak..terlampau sakit hati sampai anak di buang merata-rata.  Mungkin juga di sebabkan rasa malu.
 Osman Kabila telah membela anak perempuan Chinta sehinggalah ia berumur 4 tahun. (kalau tak silap)

Chinta masih lagi melakukan kerja sebagai pelacur kelas tinggi.   Tenguk jangan tak tenguk yer..akak memang tengukkk

p/s sape perasan ni episod berapa ek?

10 ulasan:

  1. salam akak,

    tq bg ulasan cerita chinta hari rabu. rabu saya miss nk tgk sebab keluar bli brg. keluar lps asar n pulang lps isyak baru sampe umah.

    patutlah smlm (khamis) si amar dah takde. lps tu chinta dok gaduh2 dgn ayah n anak yg suka kt dia.

    saya mmg suka tgk chinta!!!

    BalasPadam
  2. liza pun follow kak, rushing balik rumah hari2 takut miss

    BalasPadam
  3. mula2 tgk.. tp malas la.. saya x minat fasha haha.. kansel tgk walaupun best... rugi la kalo ramai mcm perangai saya nih

    BalasPadam
  4. mas tengak dari episod pertama..memang best cerita ni...rugi sape yang tak tengokk..

    BalasPadam
  5. pernah gak tengok sekali tapi kejap aja.....

    BalasPadam
  6. kak ina..saya mmg tiap2 hari tgk chinta...even skrg musim stdy week..mmg satu jam tue khusyk menelaah tv...cter cinta best even tak suke sgt FS...excted punya pasal smpai tanya FS kat twitter nak tawu next episod mcm mane...

    BalasPadam
  7. thanks kak ina.. me miss episod ni..

    BalasPadam
  8. salam kak

    xselalu follow,nama pelik sikit kan Chinta Chandurry

    jln hiudp Chinta berliku yg menyebabkan dia mrh kan Tuhan..kan dah terpesong

    bak kat blogger cikgu soffya cik bulan,fenomena name pelik dlm drama melayu kini,ade Asmara

    Ahmad Durrah saya suke,ehehe

    BalasPadam
  9. azza suka juga kat fasha sandha ni... sbb dia cantik. lain hal dia nak buat kat luar lantak p dia lah, tapi dia sangat cantik kan...

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers