OOO

Khamis, Oktober 14, 2010

Pejabat Terbuka?

Aduhai tergelak akak baca komen pada resepi kerang biji nangka tu..kelakar sungguhlah..dah penjual tu sebut macam tu..akak pun taiplah macam tu.
Buat pengetahuan semua dia bukan lala yer..lala warna cam coklat tapi kerang ni warna macam biji nangka.


Tulah agaknya di panggil kerang biji nangka.


Nak panggil apa ek kalau member ajak gi office dia yang buat makan-makan sempena hari raya ..open officee ker?  Tak pandailah akak nak panggil apa.
Ham ni akak mula kenal di Myresepi Forum..dari sembang-sembang kat situ terus kami bertemu bila ada gathering member myresepi di Kuala Lumpur.  Selalunya meraikan member yang duk jejauh.  
Tahun lepas akak dapat juga jemputan dari beliau tapi akak tak dapat pergi sebab ada hal lain.  Best sebab dapat makan satay free.  
Perut memang tengah lapar sebab keluar dari pagi.  Pergi ke sana dan ke sinun.  Lega dapat minum air batu yang sedap ni.
Paling sedap laksa penang ni...memang terbaik...
sedap sungguh..kalah akak masak
Terima kasih daun keladi Ham,  tahun depan jangan lupa jemput lagi.  Bukan akak sorang yang lapar tau..tenguk tu ramai lagi yang sedang menjamu selera.  Al maklumlah lunch hour.
Bila balik dari situ akak singgah kat kedai converter berhampiran kat situ..langsung terkenan nak beli dulang tembaga ni disebabkan barang lama dan harga pun tak mahal sangat.  Biasalah kalau suka kumpul barang lama..pantang nampak sambar ..kalau harga murahlah...kalau mahal...sorry naik lori.

15 ulasan:

  1. Assalamualaikum Kak Ina

    ABC tu sedap nampak
    lama dah tak kena ABC

    Wassalam

    BalasPadam
  2. Salam kak

    adeh..ABC dah lame xminum

    BalasPadam
  3. opis terbuka eh,bestnya kak.Ynag ruangan myresepi forum itu,macamana nak join,nak meluaskan ilmu ni kak

    BalasPadam
  4. Jalan jerk 'pejabat terbuka' tu kak ina...heheheheh^_^

    BalasPadam
  5. wah bestnyer..
    alahai tgk satey tu rasa lapar plak...:)

    BalasPadam
  6. waaa sedap tu makan2 ... :) kalau semua office dok buat benda sama .. baik pakat2 ... buat besar2 ..lagi byk makan .. lagi skit bajet kena kuar .. lagi ramai orang .. dan jadi lebih meriahh..

    http://hasrulhassan.blogspot.com

    BalasPadam
  7. salam kak ina..
    bestnya makan laksa...sure sedap sebab mcm menyelerakan..

    ya ampun...lapor pulak malam nie,..

    BalasPadam
  8. sedapnya menjamu selera.. makan free mmg best kan kak

    ALL IN ONE

    BalasPadam
  9. arghh menyesal bukak malam2.. tak pasal2 dah kecur nak makan abc T.T

    BalasPadam
  10. Hi Kak Ina...wow gather ngan KakHam ye!!! :D

    psst, Akak..Love ni bukannya pandai sgt in saree topic! Pakai pun maybe once a year je..haha!

    I think mostly saree blouses mmg boleh buat kita berpeluh. Mungkin boleh cari saree chiffon or soft type. Kalau silk, mesti lagi panas. Sorry kak, Love unable to give U proper info. Mungkin leh tanya kat saree shops. ;)

    BalasPadam
  11. laksa tu memg nampak sedap kak.. ena nie hantu laksa.. hadoiyaiiii

    BalasPadam
  12. Lamanye mood raya akak ni. hehehehe.... Dah lama tak makan laksa. Kat tempat saya susah nak dapat.

    BalasPadam
  13. sedapnya sate!!!!!!!!!!!! adoyai!!!

    BalasPadam
  14. wahaha..ade jugak istilah "pejabat terbuka" eh kak..so means sesapa pun boleh pegi opis akak dan makan..tak gitu? heheheeh..
    anyway, gamba itu menyebabkan perut ku laparrr..huuhuhu..

    BalasPadam
  15. kak kita pun ada buat open office boleh masuk contest akak tak gambar2 open office tuh hehehe

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers