OOO

Selasa, Oktober 12, 2010

Posmen Punya Pasal, Lambat Dapat Hadiah Harijadi

Akak baru terima hadiah harijadi ni hari Rabu lepas.
Hadiah harijadi tahun lepas  (bulan Disember) ni dah di poskan oleh member my resepi..tapi si posmen punyalah pandai  sehingga dia tak jumpa rumah.  Memang leceh kawasan rumah akak ni..lot bertarabur.  Sebenarnya posmen tu malas cari....nak kerja senang ajer.


Selalunya kalau akak beli barang yang besar terutama barang lama ataupun dalam kotak, mereka malas nak hantar kat umah, cuma tinggalkan sehelai kertas pastu suruh ambil kat pejabat pos sentul.  Malangnya hadiah hari jadi akak ni dia orang perap  begitu lama sekali dan akhirnya pejabat pos pulang balik kat pengirim di Petaling Jaya.
Akak pernah gak beli barang dari luar negara, walaupun kena ambil kat pejabat pos sentul..akak tak kisah.Entahlah tak tau nak kat apa.  Bila dah sampai balik ke pengirim, dia suruh akak gi ambil kat office dia.
Dek di sebabkan akak ni kadang-kadang sibuk mengalahkan perdana menteri, selalulah akak tak dapat gi ke pejabat member kat shah alam.  Dan tertunailah hasrat di hati bila dapat pergi ke office member  minggu lepas dan mengambil hadiah harijadi yang terlewat ni.
Apa pun terima kasih buat member Myresepi yang bersusah payah mengirim dan menyimpan hadiah harijadi akak tahun lepas.  Akak suka dapat bekas ramekin ni. Boleh isi macam-macam.

p/s nasib baik tak pecah kan...kalau idak sedih sih

16 ulasan:

  1. salam kak

    waah,best tu..b'day akak bile yek?

    BalasPadam
  2. birthday nya bila tu ina?seronoknya cm pun suka ramekin ni..

    BalasPadam
  3. salam kak ina...
    ni baru betul happy belated birthday...hehehe

    BalasPadam
  4. kak ina best tue dapat hadiah hehehe

    BalasPadam
  5. boleh lah buat sherphed pie kan kak? sedapnye.dah lama tak makan

    BalasPadam
  6. oo .. bekas nie name remekin yea ? ari tuu tgk rancangan 5 rencah 5 rasa kat tv3 .. dia masak puding kat dalam .. nampak comel jea ..

    BalasPadam
  7. mak aih..dah nak masuk besday tahun ni baru dapat.lamanya terperap

    BalasPadam
  8. mak aii kan .lama betui kena perap diahnya ..nasib tak pecah ..

    BalasPadam
  9. happy birthday.. hehe.. disember brp hb

    ALL IN ONE

    BalasPadam
  10. wah besh nye dpt hadiah ...

    emm kalau gitu kak , beter kasi add yg akak senang nk ambik .. opis kwn2 ker..

    BalasPadam
  11. nasib baik sampai kak, kalau tak ada yg sampai tapi tinggal serbuk

    BalasPadam
  12. kalau dh kerap akak kena,komplen aje kat officer diorang...

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers