OOO

Khamis, November 25, 2010

Edisi Riak

Semalam memang rasa down betul.  Emo..nasib baiklah malam tu dapat tenguk cerita Rapunzel dan jumpa lagi member blogger.  Mereka pun  bagi sokongan dan dorongan kat akak.  Naik balik semangat akak nak berblog.

Terima kasih juga buat pembaca blog akak yang sudi memberi komen, dorongan dan sokongan kepada akak.  Terharu rasanya bila orang yang kita tak kenal pun support akak.  Tanpa kamu semua tentulah blog ini tak di kenali.

Buat sekilas.com...terima kasih sudi buat N3.  Sape nak baca gi ke http://sekilass.com/2010/11/24/aku-tahu-kau-bukan-ngata-pasal-aku/  (klik ajer)

Buat cik/encik anon...

Buat apa akak nak tukar atau beli tudung banyak-banyak.  Akak tak kerjalah.   Dulu kerja bolehlah .  Event pun cuma ada dalam 4-5 kali sebulan.  Takkan akak nak membazir duit nak beli selalu.

Nak orang kata biar papa asal bergaya.   Padahal semua tu beli pakai kad kredit..hutang keliling pinggang.  Baik cam akak ni..tak berhutang semata-mata nak beli pakaian harga ratus atau ribuan.

Tu bukan akak tau. Sebab kami suami isteri berasal dari orang susah.  Pakai baju ataupun tudung pun sampai dah orang naik jelak tenguk sebab baju yang akak pakai pun ada yang di beli pada tahun 2006 di Globe..tau tak Globe..yang dah tutup tu.  Tapi  baju tu masih elok, apa salahnya di pakai selalu.  Peduli apa dengan orang kata.


Akak memang tak pernah beli benda branded yang harga ribu riban.  Buat apa nak tunjukkan kita banyak duit aka kaya padahal ada orang lagi kaya dari kita.  Akak tak malu tau beli baju kat pasar lambak, pasar malam..

Membazir amalan syaitan kan. Baik akak simpan duit tu. Akak suka pakai tudung hitam tu sebab matching dengan semua baju.  

Akak bagi cadangan boleh...lepas ni kamu sponsor lah tudung akak..boleh tak?

Kan akak dah kata akak cerita ceriti kat blog ni nak bagi anak akak tenguk.  Kalau tak nak tenguk kamu tak yahlah masuk ke sini.  Yang penting niat yer dan mendapat keizinan dari suami.

Akak maafkan kamu sebab setiap manusia melakukan kesilapan termasuk akak juga.  Peace No War yer..

nanti beli  encik/cik enon beli yer kukis akak  sebab ada lagi yang review kukis akak
http://stormz-iylia.blogspot.com/2010/11/kukis-kak-ina-kl-yang-meletopp.html.  Terima kasih yer sudi jadi duta percuma.
 comel ek pembeli kukis akak ni..dia pun berniaga tau..nak tau dia jual apa..gi ajer link kat atas tu.

Jomlah tenguk apa hadiah yang akak dapat masa kat TM Everyone Connects Birthday Bas kat Curve hari Ahad lepas.  Kalau enon tu nak kata akak riak..lantaklah.
Buat pengetahuan encik/cik enon...akak di jemput tau.
 bukan terhegeh-hegeh yer gi sini.
Gelak bila dengar soalan dari Ben..
What is your name?  My name is Haslina Harun..ada ker patut tu soalan dia?
Dapatlah goodies ni
untung memang untung
sempat gak bawak kek lapis..
saje suruh tali barut rasa (gambar zaid.com..tq)
Lepas pecah belon bagai nak rak..bersesak-sesak beratur nak tukar
(tq anakperak.com)
dapat cd
 t shirt berlambak..nak tau..kira sendiri...sampai ada orang minta..
 cd lagi
 dan cd holder

49 ulasan:

  1. wah banyak tu dapat baju, ala biaq pi la kak ape orang nak cakap janji kita tau ape yang kita wat tu tak salah kan orang sentiasa dengki dgn kita kan, suka baca blog akak ni...cayok2

    BalasPadam
  2. abaikan anon tu kak
    dorang tuh mmg busuk aty

    BalasPadam
  3. ala kak ina....abaikn je apa yg diorg nk kate...anggap mcm debu2 cinta beterbangn...yg penting,akak kene troskn berblog nih k...
    chaiyokk!!~

    BalasPadam
  4. byknye goodies..nak satu..hihi~ =P

    BalasPadam
  5. bestlah kak ina...biarlah org mencemuh kita asal diri kita bahagia..dan tak dengki ngan org lain :)

    BalasPadam
  6. banyaknye adiah kak...nak jugak..ehhee

    eh kak rasanya bdk tu kes jeles je tu..abaikan...mana tak jeles tgk je gmbr2 atas dan sebelum nie...hahaha



    www.yanmieonline.com

    BalasPadam
  7. weh anon...ko ada dapat mcm kak ina? xde kan...so..duduk dendiam kat situ..buat apa ko merenyah kat blog dia!!!

    BalasPadam
  8. hui kak.. byknyer gift.. mehlah huloq kat sy satu.. hohoho..

    ok kak, chaiyok2.. mak enon tuh mmg jeles.. so, bo layan ajoss.. bak kata pepatah - "biarlah mak enon terjun dgn labu2 nyer"... hohoho

    BalasPadam
  9. wahh..wah..wah..kak ina sempoilah, apa kata lanting kat sini selai dua..haha

    BalasPadam
  10. wah wah bestnya.. dapat banyak hadiah .... apsal bila nak kritik pedas orang asyik guna nick anon.. cuba guna nama betul x berani pulak

    BalasPadam
  11. bravo..kak ina bravo.......

    akak pakai apa yg akak rasa suka.. ikut kata orang nanti merana....

    BalasPadam
  12. banyaknya t-shirt kak ina dapat.jeles teramat..pedulikan kak enon tue kak.. anyway ada t-shirt lebih tak..hehe..nak satu..

    BalasPadam
  13. salam kak,
    lama tak kunjung. Tak tahu pulak ada suara2 sumbang dan kata2 sumbang dalam blog akak.
    Biar kan jer akak, dia mengata tapi kita dapat pahalanya.

    Sorang tak suka, seribu yang menyokong akak...!!!

    BalasPadam
  14. salam akak,
    lantak pi lah ngn anon tu. jgn di ambil kira sgt, nti pening kepala dok asyik pkir pasal tuh. buat tak tau jer.

    BalasPadam
  15. sabar je la kak. yg penting ramai lagi orang yang bersangka baik pada akak. paras rupa bukan menjadi ukuran bagi allah yang Maha Esa. Yang penting niat dan apa yang akak buat banyak memberi manfaat kpd pembaca.

    seronok dapat jumpa akak :) ingat takda can nak jumpa akak.rupanya park kete dekat-dekat je.hehehe

    Selamat berkenalan kak (lepas jumpa):)

    BalasPadam
  16. sabar jelah kak..orang memang suka irihati kejayaan kita ni.. ingat nanti nak test akak punya cookieslah..mcm mana nak dpt ye..(nak beli) hehehe

    BalasPadam
  17. kakina: abaikan je kak.....anon ke enon ke.....yg penting kita dijemput

    BalasPadam
  18. Ina...banyak dpt goodies... memang seronok dpt pi event kan... Happening... anie pun suka.. cuma akhir2 ni sibuk tak dpt nak pegi...

    Betul kata ini.. yang penting niat kita... dan direstu suami... anie pun macam tu...semua atas kebenaran cik abang...

    Pedulik le apa orang nak kata asalkan kita tak melakukan perkara terlarang.. kerana biarpun kita pergi ke sana ke mari... kita sering membawa teman...

    BalasPadam
  19. Ala tali barut jer dapat raas kek dia? Saya tali perut nih xdpt la yer..

    Love,
    PojiePooh Abdullah

    BalasPadam
  20. salam kak, rasanya first time tinggal komen kat sini. memang suka bc blog akak diam2..tak perlah kak orang nak kutuk, janji kita bahagia.blog saya pun pernah kena kutuk kaw2 punya tapi what goes around comes around kak :)

    BalasPadam
  21. Ya Allah!! sape la yg mengutuk tu? apa punye org la. Ala kak...pedulikkan jelah org2 camtu. busuk ati sungguh. pedulik la kita memanjang nk pakai tudung yg mana pon. kalau akak perasan, ai pon banyak kali gmbr2 yg ada kt blog tu sume tudung yg sama. kita dah selesa ngan tudung tu, pakai jelah. adoii...tu pon anon nk jadikkan kes ye? isk..

    akak sabar bebanyak ye :)

    BalasPadam
  22. dah namanya rezeki
    ambik je lah kan...
    all the best kak ina

    BalasPadam
  23. cayalah akak....go kak ina go!!

    jangan peduli cakap² negatif orang, nak berjaya kena ada cabaran kan?

    saya pun pakai baju murah², ada yang RM8, tapi lawa dan berkualiti..

    ada juga yang nak cecah seratus, tapi beli time sale je, tinggal 23 ringgit..hehe..kalau time tak sale jangan harap nak beli, cuma jangan tertipu dengan sale sudah kan??

    mcm buat entri pulak ;)

    BalasPadam
  24. mak aih.... sure senyum sampai telinga biler dapat bawak balik goodies yang besh2

    BalasPadam
  25. ermmm...sian kat akak...Sabar nyekk..kuat kan semangat...yg penting blog akak mmg besh...dan ramai dikalangan blogger yg SaYang kan akak....kan....me...of coz laaa sayang akak so much...:-)

    BalasPadam
  26. caiyork kak ina..jgn dulik apa anon tu nak kata ..

    fuh byk dpt tshirt..kak

    BalasPadam
  27. ek eleh.. busuk ati punye cik anon.. lempang kang!!

    bior jer kak ina.. tak luak apa pun. ntah2 dia tu sendiri tak pakai tudung pun. ataupun kalau dia lelaki, ntah2 pakai seluar pun tak tutup aurat..

    eh, hanie lak emo terlebih.. hehe

    BalasPadam
  28. salam kak ina,
    lepas ni biar saya pulak jd model kukis akak..hehe!

    BalasPadam
  29. uwaaaaahhh..jeles kak..nak sehelai tshirt tu moley?

    BalasPadam
  30. Salam Kak Ina
    saya baru baca cerita panas ni hari ni..wah!tak sayang mulut(jari)btl En/Cik Anon tu..
    Saya doakan kakIna tabah dan terus melangkah jauh..sayanggg akak..

    BalasPadam
  31. mak aii......sungguh x senonoh anon tuh......lain kali kalu dia teguq..suruh dia sponsor tudung/baju kak ina..

    anyway..salam kenal kak ina...sy iswatie

    http://iswatie.blogspot.com

    jgn sedih yer kak ina

    BalasPadam
  32. akkk..wa jeles owkeyyy...hahahahhaha...
    kak moga akk terus giat berbelog dan dpt byk lg jemputan..go kak ina...

    BalasPadam
  33. nak t-shirt nak t-shirt nak t-shirt nak t-shirt nak t-shirt nak t-shirt nak t-shirt nak t-shirt nak t-shirt nak t-shirt

    sila repeat sampai 5 juta kali. =D

    BalasPadam
  34. sian akak :( akak sbr je ea. ape kata akak setkan komen ke moderation yg x memerlukan komen dr annon.

    khas utk blogger berdaftar je. zie buat camtu taw kak. if not...ari² nahan sakit ati bc komen² yg menyakitkan ati dr annon.

    akak tabah ea. salam kenal dr Zie (http://princessredbloodsnow.blogspot.com) ^_^

    BalasPadam
  35. kak ina...

    tudung org pon c anon tu nk sibuk, mayb die xde keje lain da tu kan..

    i pon sllu pakai tudung sama..
    anon oh anon!!

    BalasPadam
  36. kak ina, nak tshirt 1!!!

    btw, penah jumpa kak ina live..tapi tak berani nak tegur..jumpa pun masa event vaseline...

    komen saya, sabo je la..dah namanya 'artis' ramai la orang intai...hehehhe

    BalasPadam
  37. Kak ina ..ada tag utk akak..sila ke blog Lisa..

    BalasPadam
  38. Manusia kak, penuh PHD. Biarlah apa dia nak kata, kami tau siapa akak. Like the way u are. Tak payah hipokrit. Jadi diri sendiri itu yang penting ;p

    P/S: Ini cuma dugaan.

    BalasPadam
  39. kak ina...nak satu t shirt oren tu..saya dok jauh.takdak can nak join event2 ni.
    ttg baju tu...lantak depalah nak kata apa pun kak ina.saya pun masih pakai baju kurung lama..buat masa tahun '99..guna kain yg jual sepasang RM25..sedap pakai & kaler tak berubah.tak kuasalah nak bazir beli baju mahal2...guna duit utk makan lg best..hehe.

    BalasPadam
  40. yess kak ina, peduli lah apa orang nak kata..tapi heran kan yg ngata akak tu mengaku "zmn u saya dulu"...hmm pandai belajar rupanya, tapi masih ada perasaan "jahilliah" dalam diri..huhu.

    BalasPadam
  41. haish....ada jer kat mana2 si anoy nie...
    peduli ler apa pun org nak kata kak..hak kita duit kita....yg penting akak tak menyusahkan sapa
    buat apa bergaya hebat tp hutang keliling pinggang kan kak....biar murah janji CASH.

    wahhh...byk nyer baju oren

    BalasPadam
  42. Salam KakIna cayang. Walau apa pun, Along tetap sokong & respect KakIna. Tulisan2 KakIna menghiburkan & walaupun Along tak pnh jumpa KakIna, Along seolah2 boleh bygkan nada KakIna bercerita - asli & cara tersendiri.
    Apa lah salah nya KakIna nak bersosial asalkan jaga tatasusila, takkan nak terperap kat rumah je kan. Pakai tudung yg sama pun bukan nya salah. Along yg bekerja ni pun pakai tudung yg sama bertahun2 sebab mmg suka tudung2 yg stail lama2 tu, skrg takda jual lak lagi....hehe. Biar je la KakIna org nak kata apa pun... Along harap KakIna terus berblogging k....love you...mmmuah2

    BalasPadam
  43. biarlah kak ape org nak kate..
    yaya pun cam tu gak kak..
    kite pakai ape yang mampu..
    :)

    BalasPadam
  44. nnt lagi jeles si anon tu kak.mau redface bila bc n3 nih..akeke

    banyaknyer hadiah..minta skit.akeke :)

    BalasPadam
  45. sedeynyer baca n3 k ina neh... mmg btui ah smer point akak tuh... mmg ramai org kita now, mengamalkan 'biar pape....' tuh... lepas tuh lupa n berkira nk bagi mak bapak duit.. buat2 lupa nk berehsan ngan mak bapak sndri... sy percaya semer anak2 akak insaf n tersentuh biler bc n3 neh... depa dh tau n kenal mak depa cemana kan? bg sy, biarlaa cemana org luar nk rendah2kan keyakinan kita, kak... asal org2 tersyg keliling kita percaya n sokong kiter... depa yg lebey kenal kita. personally, mlm tyngan Rapunzel tuh, 1st time sy jmpa live ngan akak, mcm sy dh kenal lama. sy rs selesa biler dok dkt2 ngan akak, borak2 pendek ngan akak. then, sgt2 tersentuh biler akak asyik2 promo n perkenalkan sy ngan bloggers lain... itu yg sy x leh lupa, kak. then, biler akak call nk cr tmpt Tefal sale tuh, sy pon rasa x sangka n hepi coz akak btui2 serius dlm apa yg akak nk buat. sy mmg respek. YA ALLAH, HILANGKAN HIBA DI HATI KAKAKKU INI. TABAHKANLAH HATI BELIAU DLM MENGHADAPI DUGAANMU, YA ALLAH...AMIN3!!

    BalasPadam

Adsense

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers