OOO

Jumaat, November 19, 2010

Pump Up the Volume-Hentikan Penderaan Kanak-Kanak

Akak pergi ke Pump Up the Volume , Get On Board, Stop the Child Abuse anjuran bersama oleh ChurpChurp bersama eyriqazz Nasib baiklah ada dia, kalau idak memang tak ada member nak pot pet.


Suka mendengar celoteh Datin Paduka Marina Mahathir

Besok hari Sabtu 20hb November 2010 ada
Universal Children's Day - Family Fun Day di One Utama
Niki Cheong bertanya jika anak-anak yang gagal mendapat semua A dalam peperiksaan dan di marahi oleh ibubapa dan guru ..adakah itu salah satu penderaan?

Pada pendapat akak, memang satu penderaan mental sebab kebanyakkan kanak-kanak di zaman sekarang ni dipaksa pergi ke kelas tambahan oleh ibubapa (terutama ibu) sebab hendak anak tu berjaya dan cemerlang. Sampai anak-anak tension sehingga tidak dapat menikmati zaman kanak-kanak dengan sewajarnya. Setiap Sabtu dan Ahad pun ada kelas tambahan..ataupun kelas piano, kelas tae kwan do dan macam-macam kelas lagi.

Jika di perhatikan di negara Jepun, Singapura dan China ramai kanak-kanak yang tidak mendapat keputusan yang terbaik akan membunuh diri kerana takut di marahi oleh ibubapa dan mereka merasakan mereka bodoh.
Bertuahnya dapat bergambar Bersama Datin Paduka Marina Mahathir

8 ulasan:

  1. Assalamualaikum Kak Ina

    saya pernah melayan D P Marina di pejabat saya...lama dah
    budi bahasa orangnya

    Wassalam

    BalasPadam
  2. Seronoknya tengok Akak beraktiviti..kalaulah saya dapat pindah KL...tentu saya dok ngekor akak jer..

    BalasPadam
  3. kak..kat negara kita pun ryna penah baca suratkhabar pasal anak2 x dapat keputusan yg baik apstu bunuh diri..nauzubillah..

    exp ryna sendiri..sbg anak..belajar kan dah tgjwb sendiri..tapi ibu bapa kena pandai psiko la nak suh anak blaja..motivasi dan sokongan mmg pntg..

    BalasPadam
  4. bukan saja kanak2 yang didera malah zaman sekarang ada juga ibu bapa yang didera....

    BalasPadam
  5. setiap manusia tak kira kanak-kanak, kena bagi emosi dan keadaan sekeliling yang selamat dan tenang..baru hidup dia lebih cepat matang dan bijak... oh teringat zaman kanak saya.. hidup kat kampung memang best :)


    - - -
    [Video] Apa kata Hitler Pasal Video Kes Comolot Baru-Baru Ni???

    BalasPadam
  6. saya kena kena dengan patients saya... tolongggggg... hehehhe

    wow.. bestnya kak ina dpt bergambar dgn datin paduka! =)

    BalasPadam
  7. semoga churp churp akan buat lagi JV pasal program kemasyarakatan nie...

    BalasPadam
  8. salam kak Ina,
    saya tag akak..nanti akak jenguk blog saya yer..;D

    Bestnya dpt bergambar dgn Datin Marina..

    BalasPadam

Adsense

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers