OOO

Jumaat, November 26, 2010

Rapunzel : A Tangled Tale memang best


Kalau filem Walt Disney Productions memang best. Dari kecil dulu akak memang suka tenguk Cinderella, Alice in Wonderland dan Peter Pan. Banyak lagi ..kalau nak tau google yer. Mak dan abah memang terror bahasa inggeris ..kalau kami tak faham mak/abah akan tolong translate.

Masa anak-anak akak kecil pun akak selalu suruh mereka tenguk juga sebab selalunya jarang ada bahasa dan kelakuan yang kasar dan gambar pun cantik.

Sejak Walt Disney Productions keluarkan pulak filem 3D..lagi cantik giler. Semalam akak datang tiket dari churp-churp. Bawaklah budak kecik tu sekali. Seronok mereka dapat tenguk cerita ni terutama si Ira.
Rapunzel ni sebenarnya seorang puteri raja yang semasa
kecil telah di culik dari istana.
Ahli sihir aka nenek aka ibu angkat yang di panggil Mother Gothel menculik Rapunzel dan disembunyikan di sebuah menara yang tinggi di dalam hutan.
Di dalam menara Rapunzel membesar dan rambut dia memang panjang giler dan berwarna kuning keemasan. Teman dia cuma se ekor sesumpah bernama Pascal.
Hero yang handsome (walaupun cuma cartoon) yang bernama Flynn. Kenapa ada poster muka dia wanted ek? Ada pulak 2 lagi rakan dia yang sama-sama .Kenalah tenguk sendiri.
Kuda putih bernama Maximus mula-mula ashik hendak menyerang Flynn..kenapa yer? Kenalah tenguk sendiri.
Masa Lantern berterbangan di angkasa ..rasa macam nak tangkap ajer
sebab cantik giler dan macam lantern itu memang real.

Memang sesuai kalau nak bawak anak-anak terutama anak perempuan tenguk movie Rapunzel : A Tangled Tale ni. Akak yang dah kira berusia ni pun boleh jatuh hati dengan pemandangan dan watak dalam filem ni..anak-anak lagilah. Lepas ni ramailah berangan-angan nak berambut panjang macam Rapunzel.
Sebelum tu akak terjumpa dengan blogger darkbatman, manjaixora dan cikgu ayu.
Gambar candid dengan darkbatman (oo kat wall fb dia komen kata muka akak sedih dan mata berair pasal hal semalam..ooo perihatin sungguhlah dia.boleh perasan pulak tu) si N lah yang ambil ni. Pot pet pot pet tak ingat.
manjaixora dan akak
Jumpa gak blogger cina miss xerox dan kenny. Ada gak yang kata jumpa akak tapi segan nak tegur. Alahai..tegur ajerlah..tak der hal punya.

Masa kat tempat parking ..ada 2 orang lelaki tersenyum kat akak. Bila dekat..ooo si furdunesia aka tukang tulis dan member serumah Padelblog. Boleh pulak parking kereta dekat-dekat. Apa lagi pot pet pot pet jugak kat situ. Tapi terlupa nak ambil gambar.

Terima kasih juga buat http://princessredbloodsnow.blogspot.com/2010/11/if-uols-panggil-dia-dgn-panggilan-kakak.html yang sudi buat N3. Terharu sebab ramai yang menyokong akak.
Sayang semua.

21 ulasan:

  1. luv u too.. hiks.. tak sabar nak balik kampung weekend ni.. nak rasa kukis kak ina yg dah sampai tu. hehehe

    BalasPadam
  2. frust tak dapat tiket free tgk rapunzel..kalau tak leh jumpa kak ina

    BalasPadam
  3. kak ina..ayu pun suka layan citer macam nie


    kak ina, tabahnya...ayu tahu kak cekal orangnya...
    pedulilah apa orang nak kata

    BalasPadam
  4. salam kak

    bestnya dpt tgk dgn happening :)

    saya suke fairy tales...tgk la tjk blog saya hehe

    BalasPadam
  5. Kak Ina Pakai tudung baru lah... ahahahhaaa

    BalasPadam
  6. Salam perkenalan untuk Kak Ina...
    Best ker Movie ni...plan nak tengok malam ni

    BalasPadam
  7. beshnya kak ina dpt tgk rapunzel..tgk lah kalo free this weekend leh tgk ..

    BalasPadam
  8. pasni jumpe kak ina...kite gi makan plak...ehehehe..

    BalasPadam
  9. kak ina...dah emel..tq very much.
    bab wayang2 ni leceh sikit la ni.nabila takut bunyi2 yg kuat.mmg teringin nak tgk tapi tak sampai hati plk nak tinggai dia kat pengasuh..makanya tgk cd jelah kat rumah.

    BalasPadam
  10. Hurmmm.... bestnya... lagi semangat la nak tengok movie nie...

    BalasPadam
  11. yasmin pun sibuk nak tengok cerita ni kak ina... :P boleh la book timet jap lagi..

    BalasPadam
  12. kak ina, best kan cerita ni.. my dotter yg mengamuk tak nak masuk panggung pun terdiam bila movie start.. pastu boleh gelak-gelak dan tiru aksi kuda tu lagi..nasib tak tersepak orang kat depan ;)

    nice meeting u!

    BalasPadam
  13. kalau ada peluang, teringin nak jumpa kak ina... :)

    BalasPadam
  14. zie nk tgk... tp x xde sape nk temankan :( tunang zie lak jenis yg payah di bawa gi wayang..sobsobsob :(

    jom kak ina, gi same²..hehe

    BalasPadam
  15. momantai kak ina.. amiklah hohoho..

    oo, nama kakak tuh kak ayu ek.. nnt sy edit blk.. hohoho..

    thanks kak ina..

    BalasPadam
  16. kalau ai pegi skang, mesti nnt along mengamok. hahaha...dia ada kt Kelantan! ;P

    BalasPadam
  17. waaaa...nk nenok gak la cite nih...

    BalasPadam
  18. masa kecik2 dulu berangan nak rambut panjang mcm rapunzel... pastu terrrternak kutu la pulak.. terus kena potong kontot

    BalasPadam
  19. bila nak dapat tiket free lagi ni.. asik buzzy je nak joint event..huhu

    BalasPadam
  20. kak...apesal tudung tak sama ni??? kata tiap2 event pakai tudung sama...teeeettt!! guraw je ek.

    best citer ni. suke sgt. rapunzel comel......

    BalasPadam
  21. zuriey: jgn frust2 eh.. nnti ado rejeki awk aih...eheheheh

    manjaixora: iyer, akak adalah k ayu... dh edit? ehehehehhe

    k ina: masa nengok k ina kt entrance Cathay tuh automatik jeks sy peluk akak... rs teruja weh tgk akak dpn mata.. pastuh, mmg bener 'testimoni' tali barut akak sme n org2 lain yg menyatakan k ina kl mmg mesra... sy pon nk akui yg kak ina kl neh bkn takat mesra2 gitu ajer, tp mesra rakyat, mesra pengguna, mesra alam dan segala2nyer lagik lah....eheheheheheh... nice meeting akak live, juz x smpt nk gebang2 lagik coz akak kan ker mmg star, sme org nk ckp/amek gambo ngan akak mlm tuh....ehehehehhe...nextime kiter wat mini gath eks?

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers