OOO

Rabu, Januari 19, 2011

Don't Break My Heart

Bila akak baca surat ini akak ketawa terbahak-bahak bila baca ayat yang ditulis budak perempuan berumur 10 tahun ni. Aduhai manalah dia belajar tulis ayat ni semua.

Nak marah pun ada. Nasib baiklah bukan anak perempuan akak. Berani betulkan. Manalah dia belajar tulis ayat jiwang camni. Adakah beliau belajar dari teman-teman kelas, facebook ataupun pengaruh drama melayu ataupun sinetron yang ditayangkan di tv malaysia ini.

Punyalah daring budak pempuan ini. Bayangkanlah bila beliau meningkat remaja apa pula perkataan yang akan beliau tuliskan.
Mungkin anak perempuan sekarang terlampau berani mengeluarkan kata-kata bahana dunia tanpa sempadan.

Kononnya budak pempuan ni jadi orang tengah.... Nak menyatukan 2 jiwa konon. Hai sabar ajerlah.
Hai anakku habiskan belajar dulu yer. Dah besar nanti barulah bercinta yer.

p/s Nama terpaksa di padam..takut ada yang marah nanti..agak-agak anak sapelah ni kan. Mulai sekarang ibubapa yang mempunyai anak pempuan/lelaki yang bersekolah rendah kenalah check dalam beg yer.

Mana tau ada pulak surat cinta dalam beg mereka. Kang sape yang susah..ibu-ibu gak yang susah. (selalunya orang lelaki akan salahkan ibu jika anak bersalah)
Betul tak?

31 ulasan:

  1. bdk sekarang semua dah advance kalah mak2 zaman dlu....hehehehe

    BalasPadam
  2. ya betul tu kak ina.. kena hari2 cek beg sekolah anak2 ni...

    BalasPadam
  3. budak2 skrg mcm2 dan semua dah advance

    BalasPadam
  4. ingat iklan merokok 'dont break my heart'

    BalasPadam
  5. uiks ada lagi ek kim2 surat nih.. igtkan dah zaman IT hntr email ker, sms ker, mms ker.. hahahaha..

    tp betul lah kak ina, sbg ibu bapa kena check beg skolah anak2.. mencegah sblm terlambat.. huhuhu

    BalasPadam
  6. Budak2 sekarang memang pandai

    BalasPadam
  7. ingat anak kak ina tadi..budak2 skrg memang..advance btul..

    BalasPadam
  8. budak 10 thn dah baligh skang ni kak..nasib la anak sy 8thn asik tulis surat cinta kat ibu de pesan bwk brg dari opis ehhehhe

    BalasPadam
  9. budak perempuan matang tercepat sikit dari budak lelaki..[ikot pengalaman sendiri] haha!

    BalasPadam
  10. huhuhu..sungguh daring lah...adoiii jangan lah anak tecik min pun ada men surat2 cinta ni..

    BalasPadam
  11. anak2 skang cepaaaaaatttt belajar. kena pantau selalu..

    BalasPadam
  12. betul tu kak ina, anak wati yg darjah 4 pon dah pandai ber BFF, lelaki pulak tu, patutlah lau nak suruh bawak pape dia nak lebih rupanya nak bagi ke BFF dia....sabar je lah...

    BalasPadam
  13. dulu budak2 tau tgk kartun je,skang dah lain,byk pengaruh citer drama dlm tv la tu..
    kita kena pandai mengawal mereka..:)

    BalasPadam
  14. Kak Ina
    macam macam budak2 la ni kan..
    klako plak.
    Jemput keALL IN ONE

    BalasPadam
  15. takut tgk budak2 zaman skrang.. sbb tu dh berani yg pukul n bunuh2 org la... nauzubillah...

    BalasPadam
  16. ... biasalah .. budak sekrang .
    kami selalu jumpa surat cinta ...heheheh ... dah baca pakat gelak....
    darjah satu pun dah pandai buat simbol love tu....
    ahkakk dulu sekolah menngah baru tau apa benda love tu....

    BalasPadam
  17. mak aiihh....sungguh advance budak2 skrg..sabor jer la..ingatan tuk ibu bapa ni..

    BalasPadam
  18. huhu mcm2 bdk2 skrg
    sO kenelah perhatikan selalu ;)

    BalasPadam
  19. Budak2 sekarang dah moden x macam dulu.. Banyak pendedahan yang diorg terima.. Lebih2 klagi ingatan diorg lebih kuat dari kita..

    BalasPadam
  20. hehehhe
    macam-macam
    mana kak ina jumpa surat ni?
    ehehe

    BalasPadam
  21. saya penah gak jumpa ayat2 ke arah tu dalam diari nurul..hhihi..pastu dia tau saya baca terus dia koyak habis semua.

    BalasPadam
  22. ye lah..kena check ni..anak dara ramai ni..anak teruna pun dah lain je perangainya...kena waspada ni

    BalasPadam
  23. Hahahaha.... siap lukis orang lidi tue.... memang cute laaa

    BalasPadam
  24. anak anak zaman cyber..terlebih bijak hehe tapi mak bapak kena selalu pantau..sib baik anak anak dah besar:)

    BalasPadam
  25. adoi..klako btol la budak yg tulis surat nie..hehe..

    Jom Lawat Blog Bardboo

    BalasPadam
  26. hik2.. budak2 sekarang dah pandai kak ina... sebab tu kena pantau anak2 sekarang ni..

    BalasPadam
  27. salam kak ina....ros n family sihat je ni, trima kasih ya bertanya khabar kami...kelakar ros baca entry akak kali ni, pandai betul budak zaman skrg kan

    BalasPadam
  28. anak2 zmn tenet ni...mak bapak kena sgt alert .emmm

    BalasPadam
  29. dlm beg skola ank lov, ada buku nota kck yg mmg lov beli utk dia kalo2 ada ckgu pesan apa2 lov soh dia tulus dlm tu..

    da lama xtgok, bile tgok ada mcm ni haa

    yati : jht sgt ari ni
    miza : baek dan cantik
    azim : curi pemadam aku

    lol sabo ajela kan..bkn siket2 dia tules dkt 2-3 page jgk la...haizz budak2 skrg ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. tak perlah camtu lov

      klu tulis ayat-ayat cinta cam ni..lagi haru

      Padam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers