OOO

Jumaat, Januari 14, 2011

Pusat Sains Negara -Anak-anak kena pergi

Pergi Pusat Sains Negara cuti sekolah yang lalu. Yang tak boleh belah sebab akak sesat barat..eksyen konon sebab macam tau ajer gi ke situ.
tiada bayaran masuk dikenakan ke PSN tapi nak tgk dino ke bayar
Dari Lebuhraya DUKE terus ke Seri Hartamas..pusing-pusing salah jalan terus ke Kuala Lumpur semula dan kena tol kat Penchala Link.
sukanya bila masuk ke PSN ada ikan dalam akuarium
Tanya kat pekerja tol kat situ dan kena u turn balik dan kena lagi bayar tol..ishhhh geram betullah..lepas dari tol tu ada sign board akak follow tapi lepas tu tak jumpa lagi sign board. Sesat lagi kat area situ entah mana jalan akak masuk. Bila tanya dengan mamat naik motor , beliau pun tak tau nak gi ke Pusat Sains ni.

Akhirnya setelah sesat nak dekat 1 jam lebih sampailah ke sini. Memang seumur hidup tak pernah pergi..mana tak sesat.
Bila nak masuk ke ruang pameran kenal lalu bawah akuarium besar ni. Besar-besar ikan kat dalam akuarium.
Akak biarkan Ira dan Imran menjelajahi tempat ni..
Seronok tenguk bila keluar spark
seronok Imran bila bola terapung
Best gak permainan..akak pun mencuba..
habis semua di cuba..nasib baik masa tu tak ramai orang
nombor yang menyala
muzik berbunyi bila pijak cahaya..memang seronok mereka berdua kat sini
Bila letak tapak tangan keluar cahaya
tarik jangan tak tarik
Sebelum balik tenguk lagi ikan yang cantik ini.

Kisah gi tenguk Dino Alive kat sini. Info mengenai PSN kat sini yer

Jangan ingat orang Kuala Lumpur pandai jejalan kat sini..orang luar lagi terror. Lagi satu jalan kat sini kalau salah masuk ajer kena tol..

15 ulasan:

  1. saya ingat aritu nak bawak jugak anak2 saya..tp tak pasti jalan .tp baru ni cam dah tau je.nanti ingat nak bawak.cam besh je kan ..kak .

    BalasPadam
  2. ha..tak pegi lagi ni..huhu..nnt nak cari masa sesuai..kak ina, dinasor nya ada tak?

    BalasPadam
  3. salam kak ina,
    hari tu sempat juga bawa anak2 pi sana. memang sesuai sgt lah...sambil seronok dpt pula belajar.
    hari kami pergi tu ada pameran dinasaur...lglah seronok budak2 tu.

    BalasPadam
  4. boy dah lama minta bawakan dia ke pusat sains negara ni... tp mamanya belum ada kesempatan lagi.....bagus jugak tempat2 mcm ni... bukan hanya dapat berjalan2, tp jugak ada boleh menambah pengetahuan anak2...

    BalasPadam
  5. lama btol akak sesat..lepas2 ni kena pastikan jln btol2 dulu before kluar umah..

    Jom Lawat Blog Bardboo

    BalasPadam
  6. saya kalau pi KL mmg fail bab jalan2 ni..signboard banyak tapi still confuse.mmg harap suami 100% tapi dia pun kdg2 hanyut gak..hehe

    BalasPadam
  7. anak2 saya dah pi ngan papa dia aritu.. tinggalkan mama yg sedang bekerja.. kijaaaaam!
    Last day today!! GA PILIH THEME BLOG

    BalasPadam
  8. wah..
    macam2 ada katsana ye kak ina..

    Jemput keALL IN ONE

    BalasPadam
  9. memang teringin nak pegi ni kak..tapi takda masa lagi ni.. katanya sampai bulan 3 ye

    BalasPadam
  10. hari2 ke pameran ni kak? berapa bayaran masuk?

    BalasPadam
  11. kak ina,
    nanti dapat duit nuffnang, beli GPS pulak yer.. hehehe

    BalasPadam
  12. dah pergi itu ari dan memang di cadangkan yang mana ada anak2 kecik (dah bersekolah) eloklah di bawa ke situ.

    BalasPadam
  13. mmg bagus ni kak bwa anak2 jalan2 kt sini..
    kami kena tunggu lgi 6 bulan kot bru anak kami pandai skit ..hehe

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers