Isnin, Januari 17, 2011

Tak Habis Lagi Kisah Om Nom Nom

Pagi-pagi akak bedal maggi
pastu pergi pulak ke Pasar Tani
berkobar-kobar Firdaus bangun pagi
nak lepak dulu bersama geng talibarut lagi
Eriqazz peras motor aum aum
Jejai pulak tak gosok gigi
Gara-gara Om Nom Nom
Semua rela tak sarapan pagi
Jejai tak henti makan lagi
Shahrol melantak makan nasi
bagusnya si Hamzah har har ini
nasib baiklah Bean tak seligi
Puding dangdut memang sedap
tapi tak boleh makan kerap
Amboi Firdaus hembus asap
Nanti mak sebat dengan getah sekerap
Cuaca panas suami berlengeng
Makan pulak banyak jajanan
Amboi Bean tak padan kecik keding
Melantak makanan tak pandang kiri kanan
Makan nasi kuning memang lazat
Semua di makan sampai kenyang
Destinasi terakhir semua makanan di rembat
Perut kenyang hati pun senang
Letihnya badan ashik mengemas
Rasa penat langsung rasa feed up
Untung anakku Firdaus
Dapat makan yang sedap-sedap
Masak rendang sampai hangus
Dahlah hangus pastu pahit pulak
Caiyoklah team talibarut's
Walaupun kalah tapi koranglah yang terbaik
Makan-makan akak tak hairan
sebab boleh buat sendiri
Hasil dari penat makan seharian
Jadilah dapat gak simpan buat kenangan
Makan roti dengan kaya
Pastu kena buat senaman
walaupun talibaruts' tak berjaya
Tapi cayalah sebab dapat habiskan cabaran
KUMPULAN YANG MENDAPAT TEMPAT PERTAMA
dah habis kisah makang-makang
balik umah tentu terbongkang
budak cina gak yang menang
Rasis pulak kata mulut longkang
Team yang mendapat tempat ke dua
Gi jogging kat pasaraya
balik rumah ashik melalak
tempat kedua pun orang cina
apa nak buat dia orang memang layak

Pasal Om Nom Nom ni banyak yang tak puas hati
Sampai ada yang buat cerita
Team Talibaruts' memang tetap di minati
Penyokong akak yang paling setia

14 ulasan:

  1. wah,berpantun kak ina...hik3,adussh,daus dikantoikan jejai..hik3,memang best makan2 ni..tak menangpun ,suka hati dpt merasa makanan yang sedap2...siapa sangka,kecik2 bean moreno,habis makanan dibedalnya..huk3..

    BalasPadam
  2. Kak Ina.. mana gambau kak ina.. tak posing sama ke
    Jemput keALL IN ONE

    BalasPadam
  3. takder rezeki talibaruts..tp yg penting..perut kenyang!! haha. en.bean makan byk ek..hihi..selalu hak kurus mkn byk..tp maintain jerk!

    psstt..kak ina nak tiket apa?GSC ker TGV??

    BalasPadam
  4. Hahaha..kantoi daus..kak jangan marah dia..tak sengaja tuhh..apa-apa pun saya pagi gosok gigi yerr sila betulkan ayat..ahaks..ahaks..thanks kak ina atas bantuan dari belakang..hehe

    BalasPadam
  5. ok dah tu kak..mungkin juri tu berat sebelah kot, tu yg kalah tu..

    BalasPadam
  6. amboi sakan kak ina kita berpantun. jeles betul rasa dihati, nasib bek depa xde makan lauk hati time race ni kan, kan, kan

    BalasPadam
  7. xpe tak menang, yg penting semangat tinggi..

    Jom Lawat Blog Bardboo

    BalasPadam
  8. whoaaa.... edisi pantun pulak yea... dasat la kak ina nie...sure wakil skolah dulu2 kan...

    BalasPadam
  9. hope semua seronok join om nom nom tu ye.. apa cerita dengan team DIGI pulak..takda yangbuat entri pon..

    BalasPadam
  10. talibaruts nak kena buat post mortem kenapa kalah :p

    BalasPadam
  11. hamboi2 kak ina, gigih wat pantun om nom nom...cayalah (^_^)

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers