OOO

Khamis, Februari 03, 2011

Nasi Lemak Arshad

Semalam tak update blog.  Saja nak tenguk kalau tak update ada tak orang sudi baca. Alhamdulliah bila check kat analistik Nuffnang ada 1,000 lebih pengunjung yang datang.  Terima kasihlah yer. Lagipun tengah sibuk menyiapkan tempahan pelanggan sebelum akak nak gi berehat.

Bila balik Segamat hari Sabtu lepas akak ajak suami pergi makan malam kat restoren ni.  Pernah makan kat rumah ayah mertua bila abang ipar tolong belikan masa balik bulan lepas. Tapi masa tu ramailah pulak saudara mara suami yang tumpang tidur kat rumah fil sebab esoknya nak gi kenduri kawin kat Gemas.
Jadi tak leh makan puas-puas , orang kata jamah ajer.  Nasi lemak tu biasa ajer tapi yang best sotong kuah kacang ni...memang kena dengan tekak akak.
Akak belasah makan banyak-banyak sebab nak tunaikan hasrat dihati. 
Siap makan kuah kacang tu lagi.
Kalau sape nak terjah bila lalu bandar Segamat, restoren ni terletak berhampiran Giant.  Nasib baik sempat makan malam tu sebab petang Ahad bandar Segamat banjir.  Rasanya restoren ni kena gak sebab berhampiran dengan sungai. 

20 ulasan:

  1. sotong kuah kacang??!! nampak menarik.. :)

    BalasPadam
  2. yeap... first time tengok menu sotong cicah kuah kacang.... tapi nampak sedap tue

    BalasPadam
  3. assalamualaikum kak ina,

    pe kbr? lm x jenguk akak. wah, bestnya mkn2...rasa lapo plak...hehe

    BalasPadam
  4. mantap blog akak :) me kagum :)

    beshhh nya nasi lemak tu :)

    BalasPadam
  5. perghh!! kak ina, memecah selera tengok sotong kuah kacang tu..

    BalasPadam
  6. sedapnyer sotong makan ngan kuah kacang...nak pegi jauh sgt...layan mata je la...

    BalasPadam
  7. Sotong Kuak Kacang tu pergh...rasa nak redah banjir nak cr sotong tu

    BalasPadam
  8. tak pernah makan sotong dgn kuah kacang, tp memang suka kuah kacang. akibatnya, terliur la jugak..

    BalasPadam
  9. salam, nampakpun sedap, kalau makan lagilah sedap...kut

    BalasPadam
  10. kak ina..oo kak ina, pesall sotong tu nampak macam teramatlah sedapnyaaaa......oooo ubat gatal ku dimana dikau..hahaha, kena makan pil sebelum menghadap sotong..huhu..

    BalasPadam
  11. kak..balik segamat tak banjir ke?.. my abg ipar tak jadik balik, sb dia ckp banjir la..hehe

    nasi lomak tu mmg nampak sedap,sotong makan ngan kuah kacang.. lagik terangkat

    BalasPadam
  12. kak ina..peeh....mengancam sungguh nasi lemak asraff tu..

    bila lah dpt pi sana. thanks kongi info

    BalasPadam
  13. perrrgghhh,mmg betul2 dahsyat arshad nih! :p~

    BalasPadam
  14. buat air liur meleleh je ni...
    hahhahahha

    BalasPadam
  15. wahhh selalunya orang makan nasi lemak lauk sotong kuah sambal....

    BalasPadam
  16. Org segamat ke kak? Area mana tu? Tak p murtabaj industan? Soto kg jawa?

    BalasPadam
    Balasan
    1. hb org batu anam..abang ipar duk kat segamat..nanti leh tya dia mana tpt ni..terima kasih bagi info yer wan sgmt

      Padam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers