OOO

Selasa, April 26, 2011

Aiskrim Lembut Mingo Mingo

bukan budak ajor yang boli..mak eden pun samo

Kat kawasan rumah akak ni ada macam-macam orang jual...antaranya..

tilam..tilam..tilam lama tukar baru
paper lama..paper lama..
karipap...nasi lemak..kueh..

Bai roti, orang jual buah, ais krim wall..ada juga yang lain-lain jenama, jual rojak buah, pau, jagung..ishhh kalau layan tekak memang boleh kering poket dibuatnya.
Baru-baru ni, tengahari minggu, bising betul bunyi lagu yang di pasang....ishhh menggangu orang nak lepaklah.   Apa lagi masing-masing sibuklah jenguk kat tingkap.  Oooo ada produk baru masuk ke kawasan rumah akak.  Akak pernah tenguk van ni kat rumah orang kawin dan kat sekolah Imran.  Kat Wangsa walk pun ada gak ais krim ni tapi mahal sikitlah sebab dah letak macam-macam.
Pernah beli dan rasa.  No bad lah rasa ais krim tu, rasanya lemak berkrim dan taklah terlalu manis.  Lebih kurang cam ais krim MCD.  Kalau nak beli ais krim MCD kena keluar pastu kena cari parking...minyak pun nak kena isi gak.   Baik beli ajer ais krim ni..tak yah nak keluar jejauh lagi.
adik bongsu dan anak buah seronok dapat ais krim..umah akak umah atas..cam townhouse..snap dari atas ajerlah

Produk tersebut merupakan 100 peratus keluaran bumiputera serta halal. Setiap aiskrim berkon itu dijual pada harga RM1, ada vanilla dengan strawberi atau vanilla dengan coklat.Yang jual pun orang kita . Sape dah rasa angkat key board ek.

15 ulasan:

  1. salam kak ..
    zr dh angkt keyboard dh ni, nmpak dak ? jgn wat2 x nmpak tauuu

    BalasPadam
  2. kak saya pun angkat keyboard gak...dah pernah rasa...samada yang kat wangsa walk ataupun yang kat van nih...memang sedap dan halus je tekstur nya....

    BalasPadam
  3. saya angkat baik punya tinggi kak keyboard ni..hihihi

    not bad, suke

    BalasPadam
  4. penah tengok kak tapi belum penah try...

    BalasPadam
  5. belum rasa so takleh angkat kibod...

    BalasPadam
  6. dulu opis dia dkt je ngan umah
    skang dha pinda
    mmg suke aiskem ni
    nak2 yg coklat

    BalasPadam
  7. Assalamualaikum Kak Ina

    kalau dah angkat key board, macamana nak menaip...he he

    Wassalam

    BalasPadam
  8. rajinnya beli..rumah kitorang pun ada jugak tapi sabar jela kena tahan sebab nanti anak pun nak makan aiskrim jugak..ermm

    BalasPadam
  9. tak sampai bangi lagi eskrem ni

    BalasPadam
  10. try mkn kat jj au2 arituh.
    err boleh laaaa...
    lembut! tp sy suka yg tak berapa lembut sbb yg lembut cpt cair kekekeek.

    BalasPadam
  11. kat putrajaya pun dah masuk tilamm..tilam.. ganti baru.. huhuhu
    Apesal Earning Nuffnang Jadi Kosong??

    BalasPadam
  12. Salam Kak Ina,
    Teringat pulak waktu kecik2 dulu. Pakcik jual aiskrim dengan motor.. aiskrim sepit dlm roti sedappnye... :)

    BalasPadam
  13. yang tilam lama tukar baru tu kat umah kami selalu ada..hehe
    aiskim takde lagi, apa kata akak suruh dia jual kat tempat kami pula..:)

    BalasPadam
  14. cuaca panas...alangkah nikmat dpt makan eskrim

    BalasPadam
  15. memang sedap rasa aiskrim mingo-mingo nih. rugi la tak beli..

    BalasPadam

Adsense

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers