OOO

Sabtu, April 30, 2011

Makan..Blog...Menang@Contest Selangorlicious

Semalam pergi ke Bora Ombak di Jalan Ampang sempena pelancaran contest Selangorlicious untuk bloggers anjuran  Tourism Selangor
Boring sungguh sebab tak ada geng.   Nasib baiklah tak lama ada 2 blogger yang baru datang sungguh ramah tamah. Pot pet..pot pet..lah lepas tu.
Akak pegi dengan manager akak..masa ni dah ada geng blogger Rabiatun
makanan kat sini Bora Ombak boleh tahan sedapnya.
kredit buat diana (ambik gambar).tengah menceduk kuah soto ayam sori selatan..sedap tapi tak ada sambal kicap pastu mangkuk kecik bebeno.
Sambil makan sambil berkenalan dan cam biasa ambik gambar.
Merak Kayangan,  Diana, Rabiatun, Merak Kayangan dan Aien Jailani.
Ada gak orang nyanyi tak tak ingat sape.
Ucapan Madam Noorul Ashikin
Sidang Media oleh Mr Amri Rohayat, Madam Chuah Guat Eng, YB Edward Lee Poh Lim, Madam Noorul Ashikin and Mr Fazly Razally.
Memang tak tau apa acara sebab mereka tak bagi kat bloggers info cuma bagi kat press ajer. Macamlah kami ni tak layak nak buat cerita dan mempromosikan contest ni. Padahal contest ni kan untuk bloggers.

Nasib baiklah makanan yang di sediakan sedap, terubat gak lara di hati.

Jom tenguk apa hadiah dan syarat-syarat penyertaan

PRIZES!!

1st Prize – RM5,000 cash prize and a holiday package
2nd Prize – RM3,000 cash prize and a holiday package
3rd Prize – RM1,500 cash prize & Dinner at restaurant

Consolation Prizes – 3 x RM500 cash prizes & dinner vouchers

Best Food Photography – RM1,000 and a digital SLR camera
Best Food Photography (Runner-Up) – A Digital Camera
Best Food Photography (Consolation) – A Digital Camera

Weekly prizes – Goodie hampers 

Competition Mechanism

Open to Malaysians & foreign visitors to Malaysia of all ages, the Selangorlicious! Foodster Blogging Competition will run from 1 May 2011 - 31 May 2011

To participate, just follow these easy steps:
  1. Go out & eat at any eatery (big or small) in Selangor.
  2. Write about your experience on your blog (make it as interesting as possible!).
  3. Submit the write-up to www.selangorlicious.my together with photos of the visit.
  • • All entries is in English & Bahasa Malaysia
  • • You may post as many entries as you like
Submission Criteria

Writeups must be between 200 to 500 words in length, written in either English or Bahasa Malaysia. Each writeup must be accompanied by 10 photographs (in jpeg format) of the food trip, as follows:

1. 2 photos of the eatery exterior
2. 2 photos of the eatery interior
3. 6 photos of the food served at the sitting (and/or the participants enjoying their food)


Reminder!!!
Participants must sign up for a username and password at www.selangorlicious.my. Each participant can submit as many entries as they like under the same username, or they can choose to submit multiple entries under different guises. The more important criteria is to simply have fun!


Judging Process
Winning entries will go through a 2-step process:
    Step 1:
  1. Visitors to the www.selangorlicious.my website can vote for each entry by clicking a star rating found under each entry.
  2. Each week, the top rated entry will win a Best of the Week prize.
  3. At the closing of the competition, entries receiving 3 stars or more will be collected & presented to a team of judges for final selection.
    Step 2:
  1. The shortlisted entries will be submitted to a jury panel, who will choose the winners.
  2. The judges & jury panel decisions are final.
Closing Date
The final date for entry submissions is by Midnight 31 May 2011, after which the website will no longer accept new uploads.

For questions & inquiries, drop us an email with title: "Selangorlicious Inquiries" : selangorlicious@gmail.com

**Untuk info lebih lanjut sila ke facebook Selangorlicious / twitter Selangorlicious *

Lepas tu ada upacara bagi cenderamata kepada YB dan penaja.
Lepas tu gi tenguk demo Chef Anis Nabilah masak.  Masak apa..nanti  tunjuk ek ek..senang tul dia masak..campak-campak dah siap.

p/s nanti kalau dapat maklumat lanjut akak update..

5 ulasan:

  1. ni acara makan2 smp pengsan ke kak ???

    sukeeee tgk chef anis masak , mmg sgt nmpak senang & sedap

    BalasPadam
  2. hurmmm.... beshnya tengok chef anis nie masak2x kan.....sure sedap dan mengenyangkan masakan dia....

    BalasPadam
  3. kalau la ella ni jenis yg rajin masuk contest, mesti ella dh join kak. sbb ella suka makan. hihi

    BalasPadam
  4. besh neh dpt mkn pree kt restoran mahal n terkenal... k ina buat yg mkn kt bora nehlaaa...

    BalasPadam
  5. Terima kasih kerana mengepos blog tentang kami. Tersangat kami hargai :)

    Sertailah pertandingan selangorlicious, hanya tinggal 6 hari saja lagi.

    Makan di mana-mana premis di Selangor, ambil gambar, tulis tentang pengalaman anda di premis itu, dan hantarkan kepada laman web selangorlicious dan menangi RM5,000 untuk PENULISAN TERBAIK and RM1000 untuk FOTO TERBAIK. Cepat: tarikh tutup 31 Mei!

    ‎-
    Hadiah-hadiah menarik Pertandingan ini:
    Hadiah Pertama – Wang tunai RM5,000 + pakej percutian di Golden Palm Tree Resort (Sepang Gold Coast) + pakej percutian di Hotel Grand Dorsett Subang.

    Hadiah Kedua – Wang tunai RM3,000 + pakej percutian di Golden Palm Tree Resort (Sepang Gold Coast) + pakej percutian di Hotel Grand Dorsett Subang.

    Hadiah Ketiga – Wang tunai RM1,500 + makan malam di restoran mewah di Selangor

    Hadiah Saguhati – 3 x Hadiah wang tunai RM500 + baucer makan malam

    Fotografi Terbaik – RM1,000 + Sebuah Kamera Digital SLR

    Fotografi Terbaik (Tempat Kedua)– Sebuah Kamera Digital

    Fotografi Terbaik (Hadiah Saguhati) – Sebuah Kamera Digital

    Di sepanjang pertandingan ini, kami akan menambah lagi pelbagai hadiah-hadiah menarik yang lain, jadi pastikan anda tidak ketinggalan untuk mengikuti perkembangan terbaru di laman web kami!

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers