OOO

Rabu, April 13, 2011

Tipu Sunat

Akak kalau orang komen kat bawah N3 akak rajinlah merayap gi ke blog dia.  Kalau tak komen camner akak nak  tau mana satu blog anda kan..jadi rajin-rajinlah memberi komen.  Insyallah kalau tak hari tu akak datang ke blog anda, mungkin dihari yang lain.
Akak ada terbaca kat satu N3 di blog pembaca akak tentang dia menyamar jadi orang gaji bila ada salesman datang ke rumah. 

Akak guna line internet guna tm punya, ambil package siap boleh berbual lelama tanpa di kenakan bayaran dengan syarat menggunakan no tel kediaman.  Yang buat akak sakit hati (terutama bila tgh masak, tengah duk depan pc ataupun tengah tidur)  bila ada orang call nak surveylah...nak itu lah...ala macam salesmanlah.
Senang ajer akak buat..bila akak angkat ajer ganggang talipon...

Hello...saya dari syarikat ni..bla..bla..bla...
Iyer ibu dan bapak ngak ada di rumah. (bayangkan gaya bibik dlm sinetron yer)
Ni siapa ..
Saya bibiknya
Tau no talipon mereka tak...
Ngak tau pak...ya udah pak....anak majikan udah nangis..terima kasih pak..

Terus letak ...malas nak layan..

Nak buat camner lagi..kalau kita layan nanti boleh terpedaya. Tak perkan tipu sunat.

31 ulasan:

  1. hai kak ina. sehattt?? mak ela kan kak .. kdg2 dia buat cara akak. tp kalo dia tgh bad mood .. tgh2 menyapu kat depan rumah, tetiba salesman dtg, dia buat gaya ala-ala org bisu. hahaha ..

    BalasPadam
  2. Wahaha, that's a good one kak! ;)

    BalasPadam
  3. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  4. hihi,saya penah buat bile salesman dtg rmh

    BalasPadam
  5. erkkk tak penah terpikir idea cmtue oun hihi baguih2 bley dipraktikkan nt..

    BalasPadam
  6. hahahahah, kena guna idea ni la lepas ni, mesti menarik tertarik...the booommmm

    BalasPadam
  7. waduhhh!! bu'Ina.. maka nyaaa kamu itu pande yaa nyelamatkan diri :)
    (dah kite pulak trjebak loghat K'Ina kui3..)

    BalasPadam
  8. waduh waduh...

    bagus banget sih idea ginih..

    hehehehe...

    BalasPadam
  9. hahahaha..

    menjadi gk kalo tipu sunat gini..

    takpon buat2 tak dgr..

    BalasPadam
  10. hahahha...same la..x suka tol dpt call dr salemens nei...

    anyway kak..marila join segmen terjah mereka.

    BalasPadam
  11. hahaha..lawak..bagus jugak wat camni..

    BalasPadam
  12. boleh tiru idea ni tapi kalo call ofiz, macam mana ..huhuhu

    BalasPadam
  13. ahahahahah kak ina, ni saya selalu buat juga...

    selalu berlakon jadi bibik...

    BalasPadam
  14. nasib baik la rmh kita takde tel rumah tp mslh kalau org bg salam nak minta derma...aduh...bukan kedekut tp benda tu dah selalu sgt enterframe. kalau jual brg, zana tipu je, baru beli semalam...kalau tel pula, alamak...ada org dtg la..(boleh ltk tel...hehe)

    BalasPadam
  15. hahaha kak....kalau duduk rumah banglo boleh ler nak nyamar jadik bibik kalau duduk flat kos rendah cam saya susah owh.....

    BalasPadam
  16. tipu kata dah bersunat pulak mcm mana?

    BalasPadam
  17. saya suke baca..jarang komen..hehhehe... hobi saya baca jek.. terpulangla pada sesapa yg nak nyinggah blog saya tu...

    BalasPadam
  18. letihkan kak nak melayan kerenah org2 yg mcm tu

    BalasPadam
  19. hahaha..memang selalunya macam tu kan.. Malas nak layan ntah apa-apa tu.. Nak letak terus tak best kan.. Menyamar la satu cara yang paling selamat.. :)

    Jom baca ni: First time join Blogging Contest, saya menang RM2000..Happy sangat..TQ Nuffnang.TQ Lancome Malaysia.

    Jom baca ni: Layan cerita tamil,Chandramukhi.. Hehehe..

    BalasPadam
  20. Cerita kak ina hari sama macam mak saya buat. Bila kami pergi kerja tinggal dia sorang kat rmh. Bila dtg salesman Dia cakap dia tu org gaji saja. Jadi org tu tak tunggu lama la. ..

    BalasPadam
  21. kak, sungguh brilliant cara ini.... kalo buat sora ala2 usop wilcha pom bole neh....ehehehhehe

    BalasPadam
  22. seyes..kak ini mmg terel la tipu sunat..hehe..boleh ajer ya buk..kihkihkih

    BalasPadam
  23. yang gua selalu cakap kat budak budak..jangan menipu nanti kena sunat

    BalasPadam
  24. hahahaha....memang sempoi la teknik bibik tue.... sure orang tu tak tepon lagi kan....

    BalasPadam
  25. Salam kak,
    Tips yg bijak!
    Saya duk kondo. keliling ada guard. Jadi confirm salesman tak boleh ketuk pintu umah saya hehe

    BalasPadam
  26. haha kak....

    saya laa yg nyamar org haji tue hehe..jadik bibik indon gak:-))

    siapa nak baca kena mai blog..cari kat entri bulan nie erkk..hehe

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers