OOO

Rabu, Mei 25, 2011

Janganlah Main-Main

Luahan perasaan ni..

Assalammualaikum Kak,

Saya sgt berminat untuk menjadi agen kukis akak... macam mana cara nye ye kak? Buat permulaan, hujung minggu depan (7&8 May)  ni ada event di seremban so saya ingat nak try jual dlm 20 botol yg berharga RM100 dan 10 botol yang berharga RM25. Kalau beli byk2 mcm ni tak dapat diskaun ke kak? hehehe... Sempat ke lagi kalau saya nak order? Untuk penghantaran, saya boleh pergi ke tempat akak untuk ambil kukis. tak payah guna pos. 

so, hopefully akak reply la email saya nih... sekian terima kasih

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Email ni akak dapat seminggu sebelum gi jejalan kat uk (baca kat atas tu ek)  Punyalah excited bila terima banyak order.  Kami pun berbalas-balas email dan dah siap bagi diskaun.
Tapi sedihnya bila tuan punya e mail mendiamkan diri. Kalau tak jadi katakan tak jadi, taklah akak ternanti-nanti.  Dahlah akak siapkan sample, nasib baiklah satu bekas ajer, sedihkan orang buat camtu.  Nasib baiklah tak beria-ia beli bahan  kat kedai.  Dahlah harga barang kukis naik harga, kalau idak, tentu rugi besar.

Tapi tak apalah, redha ajerlah.  Itulah asam garam orang berniaga kan.

p/s kadang-kadang cam nak berhenti ajer jual kukis ni...banyak sangat kerenah.

20 ulasan:

  1. orang bingai jer buat cam tu kak
    kalau tak jadi order atau ada masalah pun bagilah tau kan

    BalasPadam
  2. ini dah kira menyalahi etika dalam berniaga nih..lenkali mahu mintak deposit dulu baru boleh supply!

    BalasPadam
  3. tu la, kena hati2 kak..mcm2 ragam org ni..
    kak, bila kita nak dating heheh

    BalasPadam
  4. ish ish...sabar jela..nasib baik kak ina tak beli brg byk2 lagi kan..

    BalasPadam
  5. adat berbisnes kak...sabar je bleh..nak mrhkn customer blk, mcm tak btol je kan..

    BalasPadam
  6. sabar saja kak
    mebi org tu pun ada kesulitan nya kot...

    BalasPadam
  7. Isyhhh diaorang nie..sebelum nak order fikirlah baik-baik..ni menyusahkan orang.. sabau kak sabau..kang jadik incredible hulk lak nanti..hehe

    BalasPadam
  8. mmg x patut laa. org tu pon, kalo x jadi inform la awal2

    BalasPadam
  9. sian kak ina.. sabar byk2 eh..

    BalasPadam
  10. hoh. tuh namo ae hampeh.. gedumbek btui. tah2 x der modal pon, berangan ajer tuh. sampel tuh bole jer buat mkn anak beranak, kak.. takpon let go ajer kt sini. sure ader org yg nk membeli. sabo yer, kak ina....

    BalasPadam
  11. huwaaa..sangat tak baek buat mcm tu!!! kalo tak jadi pun bgtau ler..tu lebih baik..sib baik kak ina belum siapkan order tu lagi yer..

    BalasPadam
  12. isk...iskk... sabo je ler...tak baik wat camtu kat org...ape2 pon kasi tau ahh...sabo ekk akak...cobaan tu...

    BalasPadam
  13. sib baik akak x wat banyak...
    sakit ati bile jmp org gitu

    BalasPadam
  14. Salam Kak Ina,
    Tak baiklah buat macam tu. Harap2 lain kali tak berlaku lagi ye Kak. Mungkin kena bayar dulu baru confirm lagi ok kot.
    Apepun, semoga bisnes akak terus berjaya. Mungkin tak ramai yg berperangai macam ini.
    Don't give up kak :)

    BalasPadam
  15. melampaulah diorg nie.. lain kali mintak deposit dulu lah tau..

    BalasPadam
  16. Akak , jgn merajuk kak. Lain kali kena minta deposit dulu...baru layan.

    BalasPadam
  17. Akak jgn stop ok,teruskan :)

    BalasPadam
  18. kena kenal dulu ina baru buat..bayar deposit dulu..

    BalasPadam
  19. sabar la kak..mungkin dia xsehat nak online.kot2 sampai kena admit hospital ke.doa la yg elok2 ye..

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers