OOO

Isnin, Mei 16, 2011

Pasar Lambak Omputih

Kat sini orang panggil car boot sales..memang terpegun bila tenguk barang yang di jual kat sini.  Macam-macam ada..berbaloi-baloi jika membelinya..harga dari 50 pence hingga ke 30 pound..bergantung pada barangan yang di jual.  Jaket kulit terpakai berjenama tak sampai 50 ringgit.
Kalau ada anak kecik memang banyak barangan yang di jual di sini.  Barangan yang di jual memang elok lagi keadaannya dan jika bernasib baik kita boleh jumpa yang masih ada label harga barang sebenar dengan syarat kena rajin memunggah.  


Akak ikut panduan pelajar kat sini..jika berkenan dan harga munasabah terus ajer angkut sebab bila pusing balik tentu dah tak ada..orang lain dah angkut.  Omputih pun banyak beli barang kat sini...taklah jatuh standard akak beli kat sini kan..
Antara barangan yang akak sempat sambar...walaupun hb pot pet pot pet..bising susah nak bawak balik nanti. Mana boleh tahan bila tenguk harga yang ditawarkan murah sungguh.  Semuga tak lah pecah dalam perjalanan pulang nanti.


p/s kalau akak duk lama kat sini mau satu kotena bawak balik barang yang di jual di sini.

15 ulasan:

  1. car boot sale mmg tempat kegemaran masa kat sana. kalau msia ada pasar tani setiap ahad pagi. mereka ada car boot sale.

    mmg berhantu bagi penggemar pinggan mangkuk. :)

    BalasPadam
  2. kat KL panggil pasar karat eh?

    BalasPadam
  3. memang besh terjah carboot sale tu hehehhe

    BalasPadam
  4. betul akak, beli aje, mmg cantik sgt.
    ingat lagi masa kawan saya ikut hb dia g buat phd, berkontena depa bwk balik...hehehehe

    BalasPadam
  5. owh..tetiba terindu London...lama lg x kat sana k.ina?

    BalasPadam
  6. Salam Kak Ina,
    Memang seronok prgi car boot sale dia orng...
    Ada masa prgla kat petticoat lane pulak...

    BalasPadam
  7. Salam KakIna cayang. Wah, hebat KakIna pegi UK... best nya. Awat tak ajak Along sekali....hehe.

    BalasPadam
  8. salam....kat area MITC,Melaka pun ada car boot sales...setiap pagi sabtu dn ahad tp tak berapa mendapat sambutan...mybe tmpat nya yg jauh dr kws ramai org...kdg2 npak penjual duk lpak berbual sesama sdiri jer...org yg mjual pun dah mkin berkurang....

    BalasPadam
  9. kalau dah minat barang camtu takkan nak tengok je kan....sambar je terus...

    BalasPadam
  10. wah kak ina jalan-jalan shopping UK ek? best kan..
    cantik la teko tu.. hehehe

    BalasPadam
  11. ini masa k ina dok kt mana?

    BalasPadam
  12. bestkan kak carboot sale! kekadang kalau muka ensem mesti lagi murah dpt barang.. hahah... pengalamana husband saya..

    BalasPadam
  13. best nya kak..apa lagi..borong byk2..

    BalasPadam
  14. ingat kat malaysia jer ada pasar karat .. rupa2nya kat luar negara pon ada pasar karat juga..

    BalasPadam

Adsense

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers