OOO

Khamis, Jun 09, 2011

Ke Stadium City of Manchester -City, The Citizens, The Blues

Dari Stadium Manchester United ke Manchester City Stadium yang terletak di
Sportcity, Rowsley Street taklah jauh. Ada gak jumpa shopping complex tapi kami tak ada hati nak shopping.

Kami cuma pusing-pusing ajer bandar Manchester ni..suka tenguk keindahan reka bentuk bangunan di sini.  Memang tak di nafikan kami banyak gi tenguk stadium bola sepak liga inggeris ni. Nak buat camner hb akak yang nak pi sangat, akak just followwww..yang keluar duit pun hb akak gak ..akak ni cuma bawa pound nak beli souveniors ajerk.
Cuaca mendung dan hujan pulak renyai-renyai..aduhai sejuk sungguh bila keluar dari kereta..tak tahan sungguhlah.  Ashik nak terkucil dibuatnya..tu pun nasib baik tak minum air sangat.
Suami akak beratur nak pasang badges kat jersey MC. Omputih ni memang fanatik dengan pasukan bola mereka. Ramai gak yang membeli jersey pada hari tersebut sebab ada jualan istimewa sempena final FA Cup Manchester City lawan Stock City.
kena beli badges tu kalau nak letak kat jersey..rasanya dalam 5 pound kot
How are you sir? Jadilah ambil gambar dengan patung..
takkan boleh jumpa dengan pemain yang sebenar.
Anak akak dah boring sebab akak ashik suruh dia ambil gambar. 
Mana boleh tak ambil gambar kat sini, bukan senang nak pi
Tak jumpa real pun tak apa..ambil ajer gambar dengan Striker Carlos Tevez..hb akak ni fanatik dengan pasukan bola MC sekarang..janganlah nak kutuk-kutuk
Tertunailah hasrat di hati suami akak..kali ni senang nak ambil gambar dia...kalau idak..payah sungguh, suruh posing ajer dia dengan senang hati merelakannya. Tergelak akak dan anak tenguk, suami akak happy macam kanak-kanak riang sebab dapat dapat beli jersey original dan ada badges Barclays Premier League.

Lepas tu kami lepak makan nasi goreng dan spagheti kat area tempat lepak omputih sebelum mereka masuk ke stadium bila ada perlawanan bola. Tak tak leh duk lama, cepat-cepat makan sebab tak tahan sejuk sungguh sebab angin bertiup kencang sebab hujan. Cepat-cepat masuk dalam keta.


10 ulasan:

  1. Assalamualaikum Kak Ina

    nampak ceria abang tu..

    Wassalam

    BalasPadam
  2. ok la tu kan kak,bkn semua org berpeluang gi sana ;)

    BalasPadam
  3. wa best berjalan di negeri org

    BalasPadam
  4. cik abang saya peminat MU dan teringin nak tengok real diorang main kat stadium di London.harap impian dia tercapai satu hari nanti

    BalasPadam
  5. salam,

    mesti hb akak dh mengidam lama tu, tu yg senyum memanjang je tu, hehehe...

    kak, jom join my simple n easy giveway kat my blog...

    BalasPadam
  6. Salam kak Ina. Hohohoho...seronok sejuk2 ni kak. makan selera je nanti. hehehehe. Takpe, sblm sy hbs nanti saya apply pg conference kat sana. hehehe

    BalasPadam
  7. bestnya gak sesekali tu p jalan jauh kan.asik kat kl jer...makan angin orang putih pulak...i like you...

    BalasPadam
  8. salam kenal.. rajin2, jemput singgah my blog (Aku Sebutir Pasir) kalau nak baca my experiences travelling ke 46 buah negara.. :)

    BalasPadam
  9. Tertunailah hasrat di hati dapat berjalan sambil menggunakan Flexiroam :)

    BalasPadam

Adsense

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers