OOO

Jumaat, Jun 10, 2011

Mesti bawa ni kalau jejalan kat UK

Hari ni nak gi cuti-cuti malaysia..tak leh update blog, sebab tak ada line internet.
Kat UK orang pempuan kena bawak ni dalam beg tangan ataupun beg galas..kalau gi ke tandas..kalau idak ..masakkkkk. Orang yang dah berumur cam akak ni memang selalu gi tandas.

Bila isi air dalam botol dalam tandas, omputih pandang kehairanan.

24 ulasan:

  1. memang penting ni, maklumlah kat UK

    BalasPadam
  2. peringatan yg sgt berguna..sy pun taktau kak..tq kak ina!

    BalasPadam
  3. salam,

    kak, kat singapore pun sm... langkah paling selamat cari masjid... sbb kat masjid tandasnya still ada slur paip n gayung....

    BalasPadam
  4. Ahaaa daku memahami kakak ku..
    Kalau keluar Malaysia kene prepare mende nih, kalau idak tisu jela jawabnya, mampooo??
    Tak mampoooo saya kak. Haha

    PojiePooh; Hanya Satu...

    BalasPadam
  5. betul. kalau keluar jalan ramai2. siap pasing2. lepas sorang. sorang nak pakai botol. :)

    BalasPadam
  6. Sama laa dengan saya kak. 1st time ke singapore saya dah terkena few years back. Sejak tu, kalau pergi oversea..sentiasa bawak beg sandang sebab senang nak isi botol air cebok, tupperware air minum, wet tissue, tissue biasa...kenkadang siap saya bawak seluar/skirt spare lagi..manalah tahu,,masuk longkang ke apa.

    BalasPadam
  7. suka baca Kak Ina nyer blog, very humble n down to earth ...

    BalasPadam
  8. hishh.. terpikir camner kalau nak buat bisnes besar2 lak kak ina? sebotol tu pasti tak cukup kan kan... hehehe...

    BalasPadam
  9. hohooo..mmg masak kalu camnih..tu ler sbb kekadang saya mmg x suka pi klcc..takde paip pancur tuh..isshh..mmg nyampah tul!

    BalasPadam
  10. tp kan akak, kat malaysia pun kena bawak gak sbb kebanyakan toilet yg x de paip tu, air slow.. huhuhu...

    BalasPadam
  11. Kak Ina,
    Post yang tak sesuai untuk saya update perkembangan /program masak-mamasak..hehehe.Just to inform Kak Ina,nasi mentega tu memang best and the lamb curry pun syiok.Seperti yang Kak Ina syorkan,saya goreng papadom and also tambah acar penang.Hubby and anak saya makan laju aje and siap tambah nasi lagi.Thank you so much Kak Ina.

    BalasPadam
  12. mmg tersangat penting kak...takkan nak ceduk air hehe kalau takde paip

    BalasPadam
  13. kt tmpt omputih dh mmg mcm tuh tp kalo kt negara sendiri pon; ada sesetengah tmpt kener gaks standby mcm tuh.... hampehs!

    BalasPadam
  14. Salam,

    - dia org kat sane camne ek...x gune air...hehe...x bau ke...

    BalasPadam
  15. kalo takde ayor, istinjak ler jadinyer.. bagus peringatan akak ni...
    Kelantan vs Terengganu: Perlawanan Akhir Final Pia...

    BalasPadam
  16. Salam akak, tgk botol air atas tmpttisu tu terus saya tau untuk apa. sebab sama kes ngan saya. hehehe

    BalasPadam
  17. bukan setakat UK je kak Ina tapi negara2 omputih lah senang cerita. Masa kat US dulu kalau jalan penting bawak air dalam botol ni, kalau tak nanti rasa macam tak bersih je, hehehe

    BalasPadam
  18. wahh..kuat bebenor berjalan sekarang ni ek kak..hehehe..jelesnya..bilelah dapt gi obersi ni..

    BalasPadam
  19. hak hak, tp skrg nie kat malaysia ade gak stgh plaza yg xde air kat toilet... pernah terkena gak... buang air besar, skali xde air... disshhhh!!!

    BalasPadam
  20. kak ina, betol betol...sy pernah ms kt u.s, peot pulak kan...hohoho sangat berguna. tapi kat malaysia pun sy ni jenis kuat minum air, selalu bawak air bekal, nak keluar rumah je bawak...lagipun skrg ni panassss...

    BalasPadam
  21. haha...tmpt org putih mmg mcm tu agaknya kak,dulu sy pi australia mcm tu gak,nasible jenis bole tahan2 hehe..

    BalasPadam
  22. betul,kenapa di negara kita banyak tiru gaya barat,toilet tak ada airnya hanya tisue

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers