OOO

Jumaat, Julai 22, 2011

Gelagat Penonton Dan Suasana Perlawanan Chelsea Vs Malaysia 2011

Terima kasih kepada geng tali barut Eyriqazz, Jejai dan Astro yang sudi bagi tiket free kat anak-anak akak. Dapatlah mereka merasa tenguk perlawanan bola sepak yang di tunggu-tunggu oleh semua peminat Liga Inggeris. Walaupun kami tinggal di Kuala Lumpur tak pernah pun kami pergi tenguk perlawanan bola sepak di Stadium. Akak tak pergi sebab kasi can kat anak-anak pulak. Ashik mak dia ajer menjengkit kan.

Mula-mula cadang nak parking kat Sri Petaling tapi bila dengar berita kat radio jalan menghala ke Bukit Jalil sesak, mereka ambil keputusan naik STAR di Ampang. Kalau bawa kereta garenti tak sampai.
Bila masuk ke Stadium orang dah ramai, anak-anak akak ni pakai baju Chelsea tapi sokong HarimauMalaya. Sajer nak memeriahkan suasana. Semua penonton di beri kain ini. Alahai kenapa untuk HarimauMalaya tak ada ek. Pilih kasih betulkan.
Tergelak pulak tenguk gambar ni. Orang kita sibuk pakai baju Chelsea, Mat Salleh pakai pulak baju Harimau Malaya. Caiyokkklah
Sebelum perlawanan bermula ada sessi latihan dari HarimauMalaya dan Chelsea
Maskot pun ada
Imran dapat bapa angkat Mat Salleh
Yang paling sibuk mestilah pihak media
Sessi memanaskan badan
HarimauMalaya pun tidak ketinggalan
Pemain Chelsea dan Harimau Malaya bergambar sebelum masuk padang
Mat Salleh tu baik hati belanja air coke..wah bertuah anak mak ni
Bagus HarimauMalaya..dapat bertahan sehingga ke akhir separuh masa pertama. Akak dan suami menonton kat rumah ajer. Tapi tak bestlah..tak bising sebab akak kadang-kadang duk depan pc..boringlah tenguk bola lelama.
Sesi latihan kedua-dua pasukan sebelum aksi sebenar
Bangga dengan aksi pasukan HarimauMalaya. Cuma 1 gol ajer berjaya di jaringkan oleh Chelsa. Mungkinkah pasukan Chelsa tidak menunjukkan aksi sebenar?

Persembahan yang hebat dan semuga mereka akan berjaya mengalahkan Singapore pada 23hb. Julai ini.
Imran yang paling happy sebab dapat tenguk ni semua.
Tentu menjadi kenangan buat beliau.
Walaupun mereka pulang awal 10 minit tapi dek sebab orang terlampau ramai, mereka sampai kat rumah pukul 12.00 tengahmalam. Nasib baik juga mereka beratur awal, dapat tempat duduk sampai ke stesyen Ampang.

15 ulasan:

  1. memang boring kalau tengok bola lama2..
    sempat lagi buat 3-4 kerja ..hehe

    BalasPadam
  2. en somi time ni x bape layan .. so weols pun epy psl nye leh g jalan2 heheheh

    BalasPadam
  3. Amboi... sakan berjalan... atas nun akak dok.. sy dok bawah nun di lantai stadium..ahahaha

    BalasPadam
  4. sempoi la mat salleh tue siap beli baju HARIMAU MALAYA lagi....

    BalasPadam
  5. ui..syoknya dorang dpt tengok live..

    BalasPadam
  6. Dulu bos pernah heret tgok bola time kerja luar di Alor Star. Bos jeritlah sesorg ekk, saya bantai tido. Mmg bukan kaki bola...huhuhuh

    BalasPadam
  7. same cam k ina... tgk kejap2 boleh... layan terus, urghhhhh borink!!!

    BalasPadam
  8. rumah saya bising tengok bola kak... yg kecik pun sama..gollll je dia...bagus malaysia semalam

    BalasPadam
  9. bestnye kak!jd kenangan terindah ni..dah la harimau malaya main best mlm tu kan..=)

    BalasPadam
  10. kasi can bebudak jalan yea akak.. imran mesti seronok!!

    BalasPadam
  11. seronoknya..dapat tengok live.. :)

    BalasPadam
  12. Saya kalau tgk bola kak... tak bergerak.... Hape keje tak leh buat..... Sukerlah kak, tgk gambar mat salleh pakai baju harimau malaya tu....

    BalasPadam
  13. agaknyer omputih dah bored sokong pasukan kelab depa, pasai melibatkan byk duit n mcm2 skandal. harimau malaya btui2 main utk negara psl x yah pakai byk duit nk beli depa. itu yg omputih suka. humble jer. dlm tv pon ado tunjuk fans HM ramai dr kalangan omputihs. besh depa bertiga tuh dpt tgk aksi Chelsea depan mata. mmg x sangka menang 1-0.

    BalasPadam
  14. wah...siap duduk sekali ngan uncle2 omputih yer imran..bertuah dia..kecik2 dah dpt pengalaman baru

    BalasPadam

Adsense

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers