OOO

Ahad, September 25, 2011

Kebosanan Kat Hospital

Ingatkan suami duk hospital 1 hari ajer, rupernya berhari-hari. Sabar ajerlah kan sebab tu semua qada dan qadar darinya.

Hari Selasa dan Rabu tak bawak laptop, akak layan tenguk tv, baca novel dan suratkhabar.
Tak leh tahan hari Khamis dan Jumaat bawak laptop..barulah Imran tak kebosanan. Tapi kat hospital cuma leh buka fb, twitter dan email ajer. Nak update blog tak leh. Sabar ajerlah.
Imran dan Firdaus datang dalam pukul 6.00 lebih setiap hari sebab Daus ambil Imran balik sekolah pukul 5.00 petang. Nasib baiklah ada Daus taklah akak terkejar-kejar ke sana dan kesini.

Duk berapa minit Imran dah kebosanan. Kejap dia naikkan katil, kejap naikkan belah belakang, belah depan. Lantaklah Imran, janji bahagia. Nasib baik tak rosak benda tu.
Manager akak layanlah adik kesayangan dia. Nak buat camner, dah tak ada geng lain. Jadilah budak-budak kejap kan Firdaus.
Bila akak bosan akak gi Ampang Point dan kawasan sekitarnya tapi window shopping ajer, kat giant ni kenalah keluar duit sebab kena beli barang rumah. Tapi tak boleh bebanyak, malas nak angkut ke hospital.
Hari Jumaat akak jejalan lagi ke Ampang Point, akak gi jelajah dari tingkat satu hingga ke tingkat penghabisan. Bila pergi ke sini, terbelilah barang lain. Biasala orang pempuan..tak beli tak sah kannn

p/s alhamdulliah hb dah keluar dari hospital semalam


10 ulasan:

  1. Alhamdulillah dah keluar kak...mudah-mudahan cepat pulih ...lega kak Ina,tak lah kebosanan..;)

    BalasPadam
  2. inilah zaman it dan teknologi kan... even pegi hospital pun kita akan rasa lebih selesa bila dapat layan fb,twitter dan blog.....

    BalasPadam
  3. xtau pon hb akak masuk spital. mintak2 sume dh ok la ye. napa xckp k ina kt situ, dekat aje bleh sy dtg lepak hahaha (nk nyebok punye psl)

    BalasPadam
  4. betul tu akak, zaman moden, bosan gak kalo tak buat ape, lebih baik ngadap blog n fb

    BalasPadam
  5. Mana ada bosan duduk hospital. Hehe....


    "http://kopiolaici.blogspot.com/

    BalasPadam
  6. Alhamdulillah..dah boleh balik kerumah..

    BalasPadam
  7. alhamdulillah...dah keluar pun..
    mmg bosan gila time duk spital kan,akak ok la lagi anak2 dah besar..pandai bawak diri dah.mcm saya hari..huru hara dibuatnya...huhu

    BalasPadam
  8. alhamdulillah, kak. gamba hub akak kt atas bed x dek tp yg menunggunyer. klaka tgk kaki si daus dok ke ateh bila imran dok tekan2 mender tuh...ahahahah

    BalasPadam
  9. memang bosan kalau lama sangat duk hospital sebab kita terhad melakukan sesuatu perkara..
    semoga suami akak cepat sembuh..

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers