OOO

Isnin, September 19, 2011

KEna BelAjar MaKe UpLAh PuLAk

Bersama geng events..Zurie dan Nik..selepas di beri penerangan oleh juru make up pro kami diarahkan supaya mencuba mencantikkan diri.

Masa yang di berikan cuma 30 minit ajer. Akak yang paling gabra dibuatnya. Manalah  akak nak tau camner nak tepek eyes liner, pemerah pipi, mascara (mesti comot kalau pakai sendiri) dan eyes shadow.
Masing-masing khusyuk tenguk tukang make up mengenakan mascara kat CikLily Putih.
Eh ceh cehhhh macamlah akak ni terror ek make up. Sebenarnya akak cuma di make up (sebab tak pandai) masa ada event masa kerja, bertunang dan masa berkawin. Akak cuma pakai foundation dan compact powder ajer.
Hasilnya..cam kelakar ajer tenguk muka akak camni. Tang mata tu rasa cam tak sesuai aa.

Tepekan kat mata semuanya di pakaikan  oleh juru make up, akak cuma letak foundation, bedak, pemerah pipi (tu pun selepas di tunjuk ajar dek juru make up tu) lipstick dan gloss ajer.

Oklah camni kan...tak yah pakai terang-terang, tak sesuai untuk orang dah berumur cam akak ni. Kang orang kata cam pemain opera chinalah pulak.

Nasib baiklah kami tak di suruh catwalk..kalau idak...hermmmm
Nilah benda yang di tepek kat muka akak. Semuanya menggunakan jenama Maybelline. Terima kasih Maybelline dan Nuffnang

17 ulasan:

  1. nampak glowing je muka akak :) sweet sgt...

    BalasPadam
  2. tak rugi belajar kak, kot nnt boleh tlg mekapkan artis ke kan :D

    BalasPadam
  3. cantik la kak,, sesekali bermake-up tak salah kan...

    BalasPadam
  4. hehehee bst kan belajar mekap :D

    BalasPadam
  5. Wahhh..

    Okla tu kak, hasilnya not bad buat akak yg baru nak belajar..

    Teruskan usaha lagi na ;)

    BalasPadam
  6. yerlaa, kak. kiter neh nk menempek kaler2 tuh semer takot jd mcm opera cina plaks. ataupun badut sarkis. so, baik x yah. org lain mekap cantik, kita comot. tp, dh kalo alatnyer tuh Maybelline, sure cantik punyos...

    BalasPadam
  7. sesekali bila dimekap akan nampak cantik...:)

    BalasPadam
  8. kak ina dah make-up wajah akk dh mcm artis dah ni cun...

    BalasPadam
  9. you look diferrent la kak...hehehe...

    BalasPadam
  10. wahhh makin cun akak kena make up hihi

    BalasPadam
  11. bestnya kalau bawa kamera masa ini.. akak nanti share pic kita kat fb eh..hehe..tq

    BalasPadam
  12. hahaha..kak ina serius cantik la mekap hari tu:)

    BalasPadam
  13. saya sorang atau orang lain nak menjaga hati, secara jujur agak lain, masa project alpha 2 make up tu lagi OK

    BalasPadam
  14. ish ish bestnyer ada orang mekapkan...selalu kak g event ke???

    BalasPadam

Adsense

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers